Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Venedig

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Venedig inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Venedig miniguide

Hyrbil Venedig
Biluthyrning Venedig

Letar du efter en bra hyrbil i Venedig? Oavsett om du ska på semester eller affärsresa kan du spara både tid och pengar genom att boka din hyrbil långt i förväg. Ett populärt alternativ är att hämta upp din bil på Venedigs flygplats, eftersom bilen finns där när du anländer! 

Om Venedig

Venedig är huvudstad i Veneto-regionen och grundades 421 e.Kr. Staden ligger vid Adrianska havets kust i norra Italien. Venedig är ett av Europas populäraste turistmål, först och främst tack vare alla dess kanaler i den gamla stadskärnan. När du kommer till Venedig kommer det kännas som att du har rest tillbaka i tiden till 1600-talets renässans. 

Venedig har en befolkning på runt 261 000 personer (2017). Piazza San Marco är en mycket populär attraktion, även känd som Markusplatsen. Här hittar du även Dogepalatset. I staden finns även flera museer och konstinstitutioner, så som berömda Galleria dell’Accademica. 

I Venedig finns även många arkitektoniska sevärdheter. Bara längs med Canal Grande kan du se över 200 palats byggda mellan 1100- och 1700-talen och det är även här du hittar Rialtobron. Denna berömda bro byggdes 1551 och är Canal Grandes äldsta bro. 

Flygplatser

Det finns två flygplatser i Venedig. Marco Polo Airport (VCE) är huvudflygplatsen och ligger 8 kilometer norr om staden. Om du behöver transport kan du ta en buss från flygplatsen som sedan tar dig till Venedigs tågstation. Du kan även resa till stadens centrum med båt från flygplatsens kaj. Du hittar också flera biluthyrningsfirmor på flygplatsen, så som Avis, Europcar, Easycar, Budget, Hertz, Sixt, Thrifty, Targa Rent, Italy by car och Travelcar. 

Några budgetflygplatser har valt att använda den mindre och billigare Treviso Airport (TSF), som ligger 20 kilometer norr om Venedig. Flygplatsen är ansluten till Venedig med tåg och det resan tar cirka 30 minuter och du hittar även biluthyrningsföretag som Europcar, Maggiore, Auto Europa, Avis och Hertz där. 

Trafik

Det italienska vägnätet är välutvecklat och de flesta stora städerna är förbundna via motorvägar. På några av dessa måte du betala vägtullavgifter. De flesta motorvägarna har hög standard och de kallas Autostrada på italienska. Var dock uppmärksam på att landsvägar kan vara smala och slingrande. 

Hastighetsbegränsningarna i Italien är 50 km/h i befolkade områden, 90 km/h på landsvägar och 100-130 km/h på motorvägarna. 

Promillegränsen för att köra bil i Italien är 0,5 promille, jämfört med Sveriges 0,2 promille. 

Flera italienska städer förbjuder bilkörning i de historiska stadskärnorna, känt som Zona Trafico Limitado (ZTL). Ett antal kameror övervakar dessa område och om du kör där fotograferas bilen och böter kommer skickas till din hemadress, genom biluthyrningsföretaget. 

Venedig är huvudsakligen en stad för fotgängare och gondoler, så alla större parkeringsplatser är belägna utanför stadskärnan. Några hotell erbjuder dock parkering åt sina gäster. 

Utflyktstips

Med hyrbil har du friheten att utforska området utanför Venedigs centrum som du själv vill och det låter dig se mer av norra Italien. 

Exempelvis kanske du vill besöka den charmiga staden Treviso, som ligger 32 kilometer norr om Venedig. Treviso har en befolkning på runt 83 000 personer (2017) och är en provinshuvudstad. I staden finns det kända varumärket Benettons huvudkontor. 

Treviso har ett antal sevärdheter för dig att besöka så som den gamla stadsdelen med välbevarade stadsmurar från 1500-talet, en katedral från 1100-talet samt San Francesco-kyrkan som byggdes på 1200-talet. Ett besök till det historiska museet Museo di Santa Caterina rekommenderas också varmt. 

Du kan också köra till staden Padua som ligger 39 kilometer väster om Venedig. Padua är en av Italiens äldsta städer, med en befolkning på runt 210 000 personer (2017). En av stadens huvudattraktioner är den vackra katedralen Basilica of Saint Anthony. Den byggdes på 1300-talet och innehåller konstverk från den kända renässansskulptören Donatello. 

Padua har också en botanisk trädgård som etablerades år 1545 och sägs vara Europas äldsta.