Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Treviso

Älskar du att bila runt till nya platser och upptäcka olika sevärdheter? Om du gör det borde Treviso verkligen stå näst på tur att besöka. Den vackra staden och dess förtjusande vyer bjuder på en stor mängd ögongodis. Dessutom finns det flera biluthyrningsfirmor i staden som du kan använda dig av. Då behöver du inte oroa dig för hur du ska ta dig till de olika sevärdheterna du vill besöka.

Guide till Treviso

Hyrbil Treviso
Biluthyrning Treviso

Treviso är en stad som är belägen i regionen Veneto i nordöstra Italien och flera kanaler korsar staden. Från början var Treviso en liten romersk kommun och kallades då för Kelternas Tarvisium. Under årens lopp har staden dock vuxit och är nu huvudort i provinsen med samma namn. Den intressanta, antika historian bakom stadens uppkomst fångar många turisters hjärtan. Under både det första och andra världskriget skadades staden svårt, men tack och lov finns det fortfarande kvar flera byggnader ända från 1100-talet. 

År 2017 uppmättes invånarantalet i Treviso till över 83 000 personer. Det är Italiens sextionde största stad befolkningsmässigt och den har en blomstrande ekonomisk tillväxt. Treviso är bland annat känd för att producera vin. Staden är även ett betydande jordbruks- och tillverkningscenter tack vare produktion och tillverkning av ris, kemikalier, textilier och keramik. Treviso har även pappersbruk och andra mindre industrier. Stadens huvudspråk är italienska men en del av invånarna förstår också engelska och andra europeiska språk. 

Treviso är rikt på kultur och befolkningen håller fortfarande hårt på sina gamla traditioner. Staden benämns populärt som Marca Giosa et Amoros, vilket betyder en glädjefylld och kärleksfull församling tack vare dess invånare som vet att ta vara på livets glädjeämnen. Invånarna älskar sport och staden har flera idrottslag. Några av sporterna som är viktiga och finns i staden är exempelvis volleyboll, rugby, fotboll och cykling. År 2008 stod staden värd för Världsmästerskapen i UCI Cykelcross för professionella utövare. 

Treviso har ett tempererat kustklimat med små temperaturskillnader under året. Det faller en del regn, genomsnittet uppgår till 947 mm om året, samt måttligt med sol under sommaren. December och januari är vanligtvis de kallaste månaderna där temperaturen som högst letar sig upp till ett genomsnitt på 7 °C. När det kommer till luftfuktighet har Treviso några fuktiga månader, januari är den med högst luftfuktighet (79 %). 

Utforska med din hyrbil

En av de stora sevärdheterna i Treviso är dess katedral Cattedrale di San Pietro Apostolo. Denna imponerande byggnad ligger i stadens norra delar. Katedralen, som byggdes på 1400-talet, liknar ett antikt romerskt tempel och har även en krypta undertill. Endast 2,8 kilometers (knappt 10 minuters) bilväg från katedralen ligger Piazza dei Signori som är ett av Trevisos största torg. Från torget kan du se flera arkitektoniska byggnader. Dessutom hålls både marknader och konserter regelbundet på platsen. 

Konstfantaster kan besöka Museo Bailo som även kallas Luigi Bailo Civic Museum. Här finner du olika arkeologiska samlingar och konstsamlingar både från staden och resten av världen. Museet är beläget i stadens nordvästra hörn och en del av samlingarna är daterade ända tillbaka till medeltiden. Ett annat landmärke i Treviso är Loggia Dei Cavalieri. Denna paviljongliknande byggnad byggdes under tidigt 1100-tal som en samlingsplats för stadens förnäma män. Att köra från Museo Bailo till Loggia Dei Cavalieri tar 8-10 minuter och avståndet är 3,5 kilometer. 

Villa Emo är en rymlig villa designad av den berömda arkitekten Andrea Palladio. Insidans målningar skildrar fantastiska mytologiska händelser såväl som avbildningar från jordbruket. Du har också möjlighet att besöka Isola della Pescheria, Trevisos fiskmarknad, som är en av stadens äldsta platser. Den ligger på en liten ö omgiven av eleganta gamla byggnader. Det finns även skulpturer av fiskar och en sjöjungfru i ån. Att köra från Villa Emo till Pescheria tar omkring 30 minuter och avståndet är 26,7 kilometer. 

Flygplatser

Treviso har en flygplats, Treviso International Airport som även kallas för Aeroporta di Treviso A. Canova. Flygplatsen är belägen i stadens sydvästra del och används både av militären och allmänheten. Vanliga destinationer som folk reser till från flygplatsen är Sevilla, Manchester, Valencia och Paris Beauvais. 

Det finns en handfull biluthyrningsfirmor att välja mellan i Treviso. Några av dessa är Europcar. Goldcar, Treviso Car Service, Hertz, Leasys, Avis och Budget. Flera av dessa biluthyrningsfirmor är internationella varumärken och har en bra översikt av utbudet på sina respektive hemsidor. Du har bland annat möjlighet att boka en hyrbil online innan du ankommer till staden. Det gör det enklare för dig att hitta den bil du vill ha. 

Innan du väljer att boka en hyrbil bör du alltid läsa igenom villkoren noggrant. Det ger dig en insikt i företagets krav såväl som deras prissättning. Exempelvis tar flertalet hyrbolag ut en extraavgift om du lämnar tillbaka bilen för sent. Därför bör du alltid planera i förväg hur länge du behöver din hyrbil samt höra av dig till företaget i god tid om det blir förändringar. 

Trafik

Om det är en sak som Treviso kan skryta med är det dess vägar. Staden har bra vägar med tydliga trafikljus och bra gatubelysning. När det kommer till hastighetsbegränsningarna gäller generellt 50 km/h för stadskörning, 70 km/h för landsväg och 120 km/h om du kör på motorväg i Italien. Tänk dock på att det finns undantag och följ alltid det som står på skyltarna. 

Treviso har flera allmänna parkeringsplatser som du kan ställa din bil på under din vistelse. Kostnaden varierar mellan olika parkeringar men ligger i regel på runt 10 kronor i timmen. I vissa delar av staden kan det vara svårt att finna parkering, men i Treviso kan du i de flesta fall hitta en plats längs med gatan.