Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Miami

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Miami inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Miami miniguide

Hyrbil Miami
Biluthyrning Miami

Är du ute efter en billig hyrbil i Miami? Att jämföra priser från flera biluthyrningsleverantörer kan löna sig och du kan dra fördel av de bästa erbjudandena. Med en hyrbil i Miami behöver du inte oroa dig över kollektivtrafik och du kan utforska delstaten hur du vill. Många turister väljer att hämta bilen på Miamis flygplats, men du kan självklart även välja en upphämtningsplats i stadens centrum. Vi rekommenderar att du bokar din bil långt i förväg för att försäkra dig om att få en bil som passar dina behov. 

Allmän information om Miami

Miami ligger på Floridas sydöstra kust, vid Atlanten, och en befolkning på dryga 463 000 personer (2017). Staden välkomnar årligen tio miljoner besökare och är även ett av USA:s viktigaste centrum för ekonomi och handel. Dessutom är Miami en viktig hamnstad då den är bas för Karabiens kryssningstrafik. 

Staden erbjuder bra shopping, underhållning, konstgallerier, parker och museer. Ett besök till stadens zoo och Miami Seaquarium, där du kan mata och leka med delfiner, rekommenderas varmt. 

9 kilometer öster om stadskärnan ligger Miami Beach som är känd för sina Art Deco-byggnader längs med Ocean Drive, breda sandstränder, palmer, lyxhotell, restauranger och nattklubbar. 

En timmes bilfärd bort ligger Everglades National Park. Parken finns med på UNESCO:s världsarvslista och är känd för sina många alligatorer, men även för att där finns ett flertal sällsynta plantor och djur 

Flygplats

Miami International Airport (MIA) ligger 13 kilometer nordväst om stadens centrum och är en av USA:s mest trafikerade flygplatser. Flygplatsen har sitt eget hyrbilscenter som ligger 500 meter ifrån ankomsthallen. Där kan du hitta biluthyrningsleverantörer som Avis, Hertz, Budget, Alamo, Advantage, Dollar, Enterprise, Royal, National och Sixt. 

USA har ett välutvecklat vägnät med motorvägar och landsvägar som har ordentlig skyltning, samt en väldigt bekväm körstil. Interstate Highways är motorvägar mellan stater och de är en del av de nationella motorvägarna. 

Trafik

Hastighetsbegränsningarna i USA anges i miles per hour (mph) och bestäms i de olika staterna. De flesta motorvägarna har en hastighetsbegränsning mellan 65 och 75 mph (cirka 100 och 120 km/h). 

USA:s trafikregler bestäms av de individuella staterna, men är ungefär desamma som i Sverige

Dock är promillegränsen i USA 0,8 promille i jämförelse med 0,2 promille i Sverige. 

Några motorvägar är avgiftsbelagda så vi rekommenderar att du alltid har mynt med dig när du är ute och kör. 

Om du stoppas av polisen på vägen ska du hålla dig lugn samt hålla händerna väl synliga på ratten. 

Du bör ha i åtanke att de flesta storstäderna har mycket trafik, speciellt under rusningstider. 

Utflyktstips

Har du hyrbil kan du köra till Everglades nationalpark, en sevärdhet från UNESCO:s världsarvslista, och som ligger belägen 68 kilometer sydväst om Miami. Nationalparken etablerades 1947 och våtmarkerna är hem åt ett enormt antal sällsynta växter och djur. Everglades är känt för sina många alligatorer och i nationalparken finns en alligatorfarm, där besökarna kan titta på en alligatorshow. Det finns också flera besökscenter i nationalparken som erbjuder turistinformation och café. 

En annan populär dagsutflykt är Key West, den sydligaste fastlandsstaden i USA, och som ligger 255 kilometer sydväst om Miami. Key West ligger på en ö, 160 kilometer från fastlandet och är ansluten med en bro. Key West har flera underbara sandstränder och är en populär destination för turister som gillar vattensporter. Du kan också besöka huset där den berömda författaren Ernest Hemingway bodde 1931-1940, eftersom huset idag är ett museum. 

Andra sevärdheter i Key West är ett maritimt museum och ett akvarium, såväl som Key Wests fyr, som byggdes 1825. 

Om du vill besöka andra världskända attraktioner så ligger Orlando 360 kilometer norr om Miami och där finner du både Disney World och Epcot Center. Kennedy Space Center är också en populär attraktion i Florida och det ligger 346 kilometer norr om Miami.