Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Orlando

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Orlando inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Orlando miniguide

Hyrbil Orlando
Biluthyrning Orlando

Behöver du en hyrbil i Orlando? Det är ett populärt val eftersom det gör det lättare för dig att ta dig till områdets flera nöjes- och temaparker. De flesta personer väljer att boka sin hyrbil långt i förväg och hämta upp den på flygplatsen. Genom att jämföra priser på hyrbilar i Orlando mellan olika förmedlingar kommer du säkert hitta ett bra erbjudande. 

Allmänt om Orlando

Orlando är centralt beläget i den amerikanska delstaten Florida och har en befolkning på cirka 285 000 invånare. Storstadsområdet har dock en befolkning på drygt 2,3 miljoner människor (2018). 

Orlando ligger i Orange County mellan Atlanten och mexikanska golfen. Staden är känd för dess många nöjes- och temaparker och kallas ofta för ”Världens nöjeshuvudstad”. Precis utanför stadens centrum ligger Walt Disney World, Seaworld Adventure Park, Universal Studios, Island of Adventures, världens största vattenparken Wet’n Wild, så väl som Gatorland där du kan se alligatorer på nära håll. 

Det finns också ett antal härliga golfbanor i området. 

Orlando är också känt som en kongress- och konferensstad och stadens centrum är full av skyskrapor. Den högsta byggnaden är 134 meter höga SunTrust Center. 

I Orlando finns även konstmuseerna Cornell Fine Arts Museum och Orlando Museum of Art, såväl som vetenskapsmuseet, järnvägsmuseet och ett länsmuseum med historiska utställningar. 

Staden erbjuder även utmärkta shoppingmöjligheter med butiker och köpcentrum, samt många parker och gröna ytor. 

Flygplats

Huvudflygplatsen, Orlando International Airport (MCO), ligger 20 kilometer sydost om stadens centrum och hanterar 50 miljoner passagerare årligen (2019). På flygplatsterminalerna A och B hittar du ett antal hyrbilsföretag, inklusive Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Firefly, National och Thrifty. 

Trafik

USA har ett välutvecklat vägnät av motorvägar och landsvägar med ordentlig skyltning. Interstate Highways är motorvägar mellan stater och ingår i National Highways. Det är lätt och enkelt att köra i landet. 

USA:s hastighetsbegränsningar bestäms av varje stat. De flesta motorvägar har en hastighetsbegränsning mellan 104 och 120 km/h. 

USA:s trafikregler bestäms av varje stat, men är i stort sett detsamma som de svenska reglerna. 

Alkoholgränsen i blodet är i USA 0,8 promille, medan Sverige har en gräns på 0,2 promille. 

Några av motorvägarna är har tullvägavgifter så kom ihåg att alltid ha med dig mynt när du är ute och kör. 

Skulle du bli stoppad av polisen längs med vägen så håll dig lugn och håll dina händer synliga på ratten. 

Du bör notera att det i större städer ofta är mycket trafik, speciellt i rusningstrafik. 

Utflyktstips

Om du väljer att ha en hyrbil i Orlando har du alla möjligheter att upptäcka regionen, och du slipper bekymra dig om kollektivtrafiken när du vill besöka någon av nöjesparkerna. 

Motorvägen Interstate 4 går genom Orlando och sträcker sig från Tampa till Daytona Beach. 

Skulle du vilja köra till Atlantkusten för ett bad finns det underbara stränder att hitta i Cocoa Beach, 96 kilometer sydost om Orlando. På stranden finns Cocoa Beach Pier där du hittar restauranger, pubar och presentbutiker. 

Om du skulle tröttna på sol, bad och strandliv på Cocoa Beach ligger Kennedy Space Center bara 40 kilometer norrut. Det här rymdcentret tillhör NASA och var 1969 avfyrningsplatsen för Apollo 11. Kennedy Space Center har ett besökscenter med utställningar från rymdhistorien, IMAX-biografer och mycket mer.