Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Tampa

Om du planerar att besöka Tampa under din nästa semester och vill ta dig fram på ett smidigt sätt bör du hyra en bil. Det finns flera olika biluthyrningsfirmor tillgängliga och de är lätta att hitta. Många biluthyrningsfirmor ligger på, eller i direkt anslutning till, flygplatsen. Vill du göra processen ännu smidigare kan du boka den bil du önskar via biluthyrningsfirmans webbsida. 

Guide till Tampa

Hyrbil Tampa
Biluthyrning Tampa

Tampa är residensstad i Hillsborough County, ett county i den amerikanska delstaten Florida som ligger nära den mexikanska golfen. Staden ligger på Floridas västkust och är den största tätorten i storstadsområdet Tampa Bay Area, vilket är området staden tillhör. Tampa är Floridas tredje största stad näst efter Jacksonville och Miami. Stadens hamn är den största i hela delstaten och den ligger nära centrala Channel District. 

Staden hade 2018 en befolkning på cirka 393 000 personer, vilket gör den till en av de mest tätbefolkade städerna i Florida. Tampas yta är 453,9 kvadratkilometer stort, varav 293,7 kvadratkilometer består av land och resterande 160,1 kvadratkilometer är vatten. Luftfuktigheten i staden är ofta hög, men tack vare dess närhet till bukten och mexikanska golfen har Tampa ett nästintill tropiskt klimat. 

Vädret i Tampa ändras efter de fyra säsongerna – sommar, höst, vinter och vår. Sommaren sammanfaller med regnsäsongen som inträffar mellan maj och oktober. För det mesta ligger temperaturen mellan 23 och 32°C på sommaren. Vintern i Tampa är mild och torr med temperaturer mellan 10 och 21°C. Våren börjar i mitten av februari och medför en långsam ökning av temperaturen, medan det motsatta händer under hösten då temperaturerna gradvis faller. 

I staden finner du en stor variation av arkitektoniska stilar och designer. Några byggnader som uppvisar denna intressanta blandning är bland annat det nyligen renoverade Tampa Museom of Art, som har en postmodernistisk arkitektur samt Tampa Theater. I staden finns även flera skyskrapor, totalt finns det 21 byggnader som har en genomsnittshöjd på 76 meter. Det är bara Miami som har fler höghus i Florida, med sina 147 stycken. 

Utforska Tampa med din hyrbil

I Tampa finns det många intressanta platser du kan besöka om du hyr bil. En sådan plats är vattenparken Adventure Island Water park. Parken är ett perfekt ställe att besöka tillsammans med familj och vänner, där du kan svalka av dig under en varm dag. Om du dessutom gillar att träffa nya människor är detta verkligen rätt plats för dig. Kör du hyrbilen kan du ta dig de 26,7 kilometerna från Tampa International Airport till vattenparken på cirka 25 minuter. 

En annat spännande plats att besöka är Tampa Bay History Centre och dit tar du dig enkelt med din hyrbil. På centret kan du lära dig mer om Tampas samt södra och centrala Floridas historia. Här finns reliker från Seminole-stammens medlemmar, historiska dokument och mycket mer. Det historiska centret ligger ungefär 15 kilometer från flygplatsen och har du hyrbil kör du dit på cirka 15-16 minuter. 

Om du tycker om att umgås och spendera tid tillsammans med andra människor finns det ett stort utbud av restauranger och barer att besöka i Tampa. Red Star Rock bar är en av de populäraste barerna i området. Baren ligger cirka 18,5 kilometer från flygplatsen och med en hyrbil kan du ta dig dit på cirka 20 minuter. 

Flygplatser

Du hittar flera olika flygplatser i Tampa, men Tampa International Airport är den mest trafikerade. Här finns flygrutter till 16 internationella destinationer och upp till 66 platser inrikes. Från flygplatsen är det vanligt förekommande att människor reser till bland annat London, Aberdeen, Brownsville, Bryssel och Buenos Aires. 

Det är lätt att hitta på den internationella flygplatsen, även vid ditt första besök. Anläggningen är mycket välstrukturerad vilket gör det enkelt för dig som besökare att hitta det du letar efter. Du kan därmed uträtta dina ärenden i tid och ändå ha gott om tid för att slappna av innan din flygresa. 

Du hittar också flera olika biluthyrningsföretag att välja mellan om du vill hyra en bil på flygplatsen. Här hittar du Enterprice Rent a Car, Budget car rental, Sixt Rent a Car, TPA Rental Car och många andra. Tampas två andra flygplatser heter Peter O. Knight Airport och Tampa Executive Airport. 

Trafik

Vägarna i Tampa är av imponerande skick och så länge du undviker rusningstrafiken kommer du inte ha några problem att köra i staden. Rusningstrafiken infaller alltid mellan 07.30 och 09.00 på morgonen och mellan 15.30 och 19.30 på eftermiddagen/kvällen. För att undvika problem är det smart att använda dig av GPS och en kartapp. På så sätt kan du enkelt övervaka trafiksituationen i staden. 

Precis som i de flesta andra städer runtom i världen finns det hastighetsbegränsningar på alla vägar i Tampa. Den vanligaste hastigheten är 88,5 km/h, vilket är standard för alla vägar, inklusive motorvägar, om inget annat anges. I övrigt gäller hastigheterna 48 km/h i bostadsområden och 32 km/h i närheten av skolor. När det gäller parkering finns det många olika platser att parkera på så som parkeringsplatser, parkeringsgarage och bemannade parkeringar.