Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Denver

Om du planerar en semesterresa till Denver behöver du inte oroa dig över hyrbil. Det finns ett stort antal biluthyrningstjänster att välja mellan. Bilarna är högklassiga, fina, prisvärda och pålitliga. Det finns biluthyrningsfirmor både på och runtom flygplatsen och även de som du kan hyra från via nätet. Att hyra bil här är både enkelt och går snabbt. 

Guide om Denver

Hyrbil Denver
Biluthyrning Denver

Staden och kommunen Denver är en fantastisk plats och huvudstad i delstaten Colorado, USA. Det är en av USA:s snabbast växande städer. Den ligger mellan Klippiga Bergens södra front med Cheyenne, Wyoming i norr och Albuquerque, New Mexico i söder. Det är en kulturell stad med de mest unika stadsparkerna i nationen, inklusiva spektakulära Red Rocks Park & Amphitheatre. Aurora, Colorado Springs och Wichita är några av städerna som ligger nära Denver. 

Denvers befolkning beräknas till 716 492 invånare (2019), och staden ligger på plats 22 på listan över mest befolkade städer i USA. Det är en av de städer som har visat en stor tillväxt sedan folkräkningen 2010. Det är en fantastisk plats att besöka tack vare sina underbara museum/kulturella institutioner, så som Art Museum. Det är en toppmodern konstfacilitet som är berömd för sin samling av naturverk. I Denver finns även den välkända Titanic-överlevaren Molly Browns hus, som idag är museum. Denver är också en utgångspunkt för de närliggande skidresorterna i Klippiga Bergen (Rocky Mountains). 

Denver har genomsnittligt 300 soldagar per år. Staden ligger öster om den stora bergskedjan, vilket ger en het, torr och varm atmosfär med fler timmars dagsljus än både San Diego och Miami Beach. Under vintern är Denver torrare än Arizona, med en genomsnittlig maxtemperatur på 7 °C på dagstid under februari. Golfbanorna håller öppet året runt och har använts i hela 30 dagar i januari. Denver snittar på 35 cm snö per år, ungefär som i Los Angeles. 

Denver har en fantastisk kultur- och konstscen med Denver Performing Arts Complex, den Tony Award-vinnande Broadway-teatern och turnerande föreställningar. Ellie Caulkins Opera House, värderat till 920 miljoner kronor, anses vara en av landets bästa akustiska scener och Metro Denver samlar mer konst än någon annan stad. Det finns också stora museer i staden. Exempel på dessa är Denver Art Museum, Clyfford Art Museum, Wings Over The Rockies Air and Space Museum och History Colorado Center, bara för att nämna några. 

Utforska med din hyrbil

Det finns många platser att utforska i Denver om du har en hyrbil. Besök Dinosaur Ridge som ligger 23 km ifrån Denver. Det längs med Front Range i Klippiga bergen. Där finns över 300 dinosauriespår från Krita-perioden, några hundra dinosaurieben och många andra fossilspår så som fynd efter växter och märken efter vågor. På denna bergsrygg finns även Dinosaur Ridge-leden (som är cirka 3,2 kilometer lång), mangrove-träsket och ett besökscenter där du kan besöka presentbutiken och utställningshallen. 

Du kan också besöka Red Rocks Park and Amphitheatre som ligger 30 kilometer ifrån Denver och som är en av världens bästa konsertplatser. Här finns även en park som öppnar en timme innan soluppgången och stänger efter solnedgången. Du kan vandra längs med Trading Post Trail, cykla på mountainbikes, rida på Red Rocks Trail eller utöva yoga på klipporna. Det finns även möjlighet att studera klippornas historia eller titta på film om klipporna. Du kan också äta på matstället Red Rock’s Ship Rock Grille. 

Andra platser du kan utforska med din hyrbil är alla stadens restauranger. Denver är känt för restauranger som ägs av kockar och riktigt grymma restauranger. De erbjuder steakhouse, mexikansk, japansk, asiatisk och kinesisk mat. Dessa inkluderar Frasca Food & Wine, som var en av Amerikas 38 bästa restauranger, Basta, Blackberry Market, The Wolf’s Tailor och många fler. 

Flygplatser

Det finns gott om flygplatser runt omkring staden Denver. Dessa inkluderar Denver International Airport, Centennial Airport (APA), Rocky Mountain Metropolitan Airport, Signature Flight Support, Colorado Air och Spaceport med flera. Denver Internation Airport är inte bara Denvers största flygplats, utan en av de största i Nordamerika. Där hittar du direktflyg till 215 destinationer, till exempel Mexiko, Frankrike, Japan, Tyskland och Kanada. 

Denver International Airport är den tjugonde mest trafikerade flygplatsen i världen och den femte mest trafikerade i USA. Där finns bra faciliteter och trevlig personal som hjälper dig om du behöver assistans. Det finns gott om parkeringsmöjligheter med bra parkeringsplatser, bra säkerhet, affärer, restauranger och tjänster. Flygplatsen erbjuder ett brett utbud av lokala och nationella varumärken. 

Bland allt detta har Denver International Airport också runt tio stora hyrbilsföretag som står till tjänst för resenärer i Colorado. Hyrbilsfirmorna ligger på flygplatsens mark och erbjuder kostnadsfri skytteltrafik till och från Jeppesen Terminal. De hjälper dig att komma till din destination utan krångel. Några av dem kan du hitta på nätet medan andra finns på plats. Exempel på de hyrbilsföretag som finns på flygplatsen är Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar samt flera andra. Med dem kommer du lätt intill staden. 

Trafik

Denvers vägar är i bra skick så de turer du tar runt staden är smidiga. Precis som i andra städer har Denver mycket trafik under rusningstider, där den värsta trafikdagen är fredagar mellan 17.00 och 18.00. Den bästa dagen att bege sig ut i trafiken är på måndagar, där den bästa tiden på dagen är mellan 06.00 och 07.00 på morgonen. 

Hastighetsbegränsningen i Denver är från 105 km/h upp till 120 km/h på de fyrfiliga motorvägarna och 88 km/h på landsvägar som inte har fyra filer, 48 km/h i bostadsområden och 64 km/h på allmänna bergsvägar. Det finns gott om parkeringsplatser, men mot avgift. Parkeringsalternativen inkluderar mobila parkeringsappar för att få plats, gratis gatuparkering i centrum på söndagar och helgdagar samt parkering som inte är på gatan till bra pris.