Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Dallas

Har du någonsin funderat på att gå på upptäcksfärd i en amerikansk stad? Dallas bör i sådana fall vara din första anhalt. Staden har spektakulära turistattraktioner som du kan utforska och dessutom finns det flera biluthyrningstjänster tillgängliga. Du kan enkelt boka en bil som du kan använda under din vistelse i staden. Denna guide kommer att ta upp intressant fakta om staden, samt vad du kan göra under ditt besök.

Guide till Dallas

Hyrbil Dallas
Biluthyrning Dallas

Dallas ligger i den amerikanska delstaten Texas. Det är den största staden i Dallas County med små delar som sträcker sig till Denton, Collin, Rockwall och Kaufman. År 2018 låg Dallas befolkning på över 1,34 miljoner invånare vilket räcker till en nioendeplats på listan över de mest folkrika städerna i USA. Det finns många vackra landmärken och fantastiska platser att utforska i staden, med en fin blandning av moderna strukturer, historiska byggnader och kulturella tillgångar. Dallas ligger nära Fort Worth och Arlington och har utmärkta vägförbindelser både till resten av Texas och dess grannstater. 

Dallas är egentligen resultatet av järnvägsbyggande genom regionen. Detta för att möjliggöra transport av nötkreatur, bomull och olja till norra och östra Texas. Staden fick en än mer framträdande roll som transportnav efter byggandet av de centrala motorvägarna, då fyra av USA:s viktigaste motorvägar sammanstrålar i staden. Byggandet av den internationella flygplatsen Dallas/Fort Worth gjorde att Dallas också kunde utvecklas till en inlandshamn, något som ytterligare hjälpte till att göra staden till ett starkt finansiellt och industriellt centrum eftersom den underlättar handeln inom USA. 

Staden har en mångfaldig ekonomi som inkluderar försvar, informationsteknik, telekommunikation, finansiella tjänster och transport. Det finns också flera företag och industrier i staden, inklusive nio ”Fortune 500” -företag. Dallas rankas först på Forbes-listan över ”den bästa platsen för affärer och karriärer” i Texas. Huvudkontor för stora företag som Comerica, Atmos Energy, Mary Kay Cosmetics och Fossil, Inc finns i staden. Levnadskostnaderna i staden är måttliga och de senaste åren har arbetsmarknaden fortsatt att växa. 

Dallas har ett fuktigt, subtropiskt klimat. Under sommaren är vädret fuktigt och varmt, särskilt i juli och augusti. Temperaturen kan nå upp till 41°C, med en genomsnittlig dagstemperatur på 36°C under dessa månader. På vintern har Dallas svalt väder med några kalla perioder. Den första frosten kommer i november och den upphör vanligtvis i mitten av mars. Delar av staden kan uppleva snöfall under vintern, men vanligtvis endast under några dagar. Vår och höst är övergångssäsonger med behagligt väder och måttliga temperaturer. 

Utfykter med din hyrbil

En av de mest populära platserna att besöka i Dallas är Dallas Arboretum and Botanical Garden. Det är en 54 tunnlands trädgård full med prydnadsbuskar, säsongsblommor, träd och växtsamlingar. Trädgården används också för säsongsbetonade utomhusfestivaler, konstutställningar och konserter. Sixth Floor Museum på Dealey Plaza ligger cirka 13,5 kilometer från trädgården. Här finner du multimediautställningar som beskriver USAs politiska klimat på 1960-talet. Där finns också historiska föremål som användes under det tidiga 1900-talet. Det tar cirka 13 minuter att köra från trädgården till museet. 

En annan fascinerande turistattraktion i Dallas är Perot Museum of Nature and Science, som ligger i ett snyggt och arkitektoniskt mästerverk. Platsen är uppdelad i tematiska sektioner och där hittar du interaktiva utbildningsstationer, högteknologiska skärmar, en rulltrappa på 16,5 meter och en 3D-teater. Om du vill beundra konstverk kan du även besöka Dallas Museum of Art som grundades 1903. Här hittar du antika föremål och klassisk konst från antika Grekland, Egypten och Rom. Det är 1 kilometer mellan Perot-museet och Dallas-museet, en bilfärd på tre minuter. 

Dallas World Aquarium är ett annat trevligt ställe att besöka under din rundtur i staden. Akvariet rymmer en rad olika havsvarelser inklusive sjödrakar, maneter, havssköldpaddor, rockor, små hammarhajar och jättehavsabborrar samt flera fritt flygande fåglar! Nasher Sculpture Center är ännu en plats som du bör utforska i Dallas. Där finns en samling av nutida och moderna utomhusskulpturer. Centret används också för konserter och föreläsningar. Att köra från akvariet till skulpturcentret tar 4 minuter och avståndet emellan är 1,1 kilometer. 

Flygplatser

Det finns två kommersiella flygplatser i Dallas – Dallas Love Field Airport och Dallas/Fort Worth International Airport. Dallas Love Field Airport används endast för lokala flyg från staden till andra delar i USA. Dallas/Fort Worth är däremot ett internationellt nav och den elfte mest trafikerade flygplatsen i världen. Populära destinationer inkluderar andra stora amerikanska städer, Tokyo och London. Båda flygplatserna är fullt operativa och utrustade med viktiga faciliteter inklusive bankomater och valutaväxling. 

Dallas är hem åt många biluthyrningsföretag som Enterprise, Europcar, Budget, Hertz, Exotic Cars och Sixt. Dessa biluthyrningsfirmor är globala namn med hög trovärdighet och gott rykte. Du kan boka en bil på något av dessa biluthyrningsföretag när du kommer till flygplatsen, eller via deras webbplats. Vi föreslår det senare alternativet eftersom du då enkelt kan boka i förväg och smidigt välja den bil som du föredrar. 

När du bestämmer vilken biluthyrningsfirma du ska välja bör du ta dig tid att läsa deras villkor. Du bör också se till att du har alla dokument du behöver för att hyra en bil, inklusive ditt körkort. Kontrollera även bilen noggrant för att se till att den är i gott skick och rapportera eventuella problem du märker direkt till uthyrningsfirman. 

Trafik

Vägarna i Dallas är i bra skick och det är lätt att navigera. Du kan använda GPS-appar eftersom vägarna har uppdaterats på stora onlinekartor. Alla väsentliga hjälpmedel finns som gatuljus, vägskyltar och trafikljus. Stadens vägar har vanlig rusningstrafik mellan 6.30 och 8.00 och mellan 16.30 och 18.00, dessa tider bör undvikas så mycket som möjligt. 

Hastighetsbegränsningarna i Dallas beror på vilken väg du kör på. Om du kör i zoner med fotgängare är den godkända hastighetsgränsen 25 km/h, i bostadsområden är hastighetsgränsen 48 km/h och motorvägar har en hastighetsgräns på 127 km/h. Du bör hålla utkik efter hastighetsskyltar så att du vet vad den tillåtna hastigheten är på vägen. Dallas har också flera parkeringsplatser som är placerade på strategiska platser i staden. I vissa delar av staden är gatuparkering tillåten.