Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Seattle

Har du tänkt resa till Seattle men är osäker på vad där finns att göra och se? Kanske vill du resa lite längre, men vet inte hur svårt det är att hyra bil? Oroa dig inte! Här går vi igenom några av de absolut bästa platserna att besöka, hur lång tid det tar att åka dit samt var du kan hyra bil någonstans. Fortsätt läs nedan! 

Guide till Seattle

Hyrbil Seattle
Biluthyrning Seattle

Seattle är den största staden i delstaten Washington, USA. Det är en levande metropol med en befolkning på cirka 750 000 invånare. I staden finns några av de största namnen inom teknologi så som Amazon och Microsoft. Stadens mest kända landmärke är troligtvis Space Needle. Den figurerade i tv-serien Frasier från 90-talet och som är en stolt påminnelse om stadens värdskap för Världsutställningen 1962. Vädret i Seattle är ganska milt året runt och under vintern och våren (från november till april) regnar det mycket. Därför vill de flesta resa dit mellan slutet av maj och september. 

Delstaten Washington har, utöver Seattle, många fina ställen att besöka. Blanda dock inte ihop Washington med Washington DC, då det sistnämnda ligger flera dagars bilresa bort! Många av de närliggande städerna, så som Spokane, Bellevue och delstatens huvudstad Olympia, erbjuder besökare modern arkitektur i kontrast till ett landskap med berg och sjöar. Precis som i Seattle kommer du ha massor av saker att göra och unika ställen att besöka, vilket kommer göra semestern mycket minnesvärd. 

  • Seattle är den största staden i delstaten Washington! 
  • Staden är känd för sin enorma teknologiindustri. 
  • Det är en perfekt plats för att gå på lokala marknader, se konst och lyssna på livemusik. 

Seattle har en unik position på USA:s västkust och ligger precis intill Lake Washington. Det ger besökare tillgång till ett rikt utbud av naturplatser och landskap som är svåra att hitta sida vid sida någon annanstans i världen. Som den fjärde största hamnen i USA surrar Seattle av aktivitet samtidigt som staden är en viktig punkt för handeln mellan Amerika och Asien. Det är inte helt överraskande att staden har de bästa och fräschaste skaldjuren landet kan erbjuda, med tanke på att den nästan är helt omgiven av vatten. 

På tal om mat finns det ett stort antal matturer att delta i med ett utbud av lokala specialiteter. På dessa turer kan du uppleva en mängd kulinariska läckerheter under en och samma dag. På en del turer följer du med lokala kockar när de väljer ut sina råvaror för dagen, medan andra turer fokuserar på en rad etniska maträtter i staden. Om du är mer intresserad av ölhantverket kommer du uppskatta det faktum att det finns 250 olika bryggerier i delstaten. Men kom ihåg att inte köra bil om du druckit alkohol! 

Utforska med din hyrbil

Om du besöker Seattle är det förmodligen ganska självklart att du vill besöka Space Needle. Det är minst sagt en ikonisk del av stadens siluett. Det ligger cirka 24 kilometer från Seattle-Tacoma International Airport och det tar cirka 35 minuter med bil att ta sig dit. Ett besök på det renoverade observationsdäcket ger dig tillgång till en av de bästa utsikterna över Seattle. Vill du ha fin utsikt över själva Space Needle rekommenderar vi att du beger dig till Kerry Park istället. Det är på toppen av Queen Ann-kullen som du kan ta de bästa fotografierna av Seattles siluett. 

Pike Place är en annan plats som du inte får missa i Seattle! Denna plats är välkänd för sitt uppbåd av blommor året runt och ligger omkring 30 minuters bilfärd från flygplatsen med ett avstånd på 20 kilometer. Platsen är även ett centrum för livemusik och hem åt en uppsjö av gatuförsäljare. Med ett namn som Pike Place är det föga förvånande att det också är ett perfekt ställe att köpa färsk fisk på. Om du handlar bör du dock se upp för fisken som slängs över huvudet på dig när du köper den! 

Om du är lycklig nog att besöka staden när det är bra väder kan du alltid ta en biltur till Alki Beach. Den ligger bara 12 kilometer bort och resan tar cirka en kvart med bil från stadskärnan. Här kan du njuta av sköna promenader eller hyra en cykel och ta en cykeltur. Om du bara vill luta dig tillbaka och ta det lugnt finns det ett antal restauranger och caféer med utsikt över vattnet där du kan slå dig ner. 

Mindre än 1,6 kilometer från stadskärnan och med endast några minuters körtid ligger Seattle Art Museum. Byggnaden är praktiskt taget ett konstverk i sig med sin svepande svängda arkitektur och höga fönster. VI ska inte heller glömma väggmålningarna på utsidan. Inuti museet finns det över 25 000 objekt, allt från skulpturer och målningar till stora konstinstallationer. Samlingen representerar konstnärliga verk från fler än 100 olika kulturer från hela världen. Museet har ofta utbildningsprogram som ger de yngre besökarna något att göra medan ni är där. 

Flygplatser

Om du rest till USA från ett annat land kommer du troligtvis att landa på Seattle-Tacoma International Airport. Den ligger inte så långt ifrån staden och du kör dit på cirka 25 minuters körtid, beroende på trafiken. Flygplatsen i sig är en av de mest trafikerade i USA. Om du reser under högsäsong bör du därför vara beredd på långa väntetider vid ankomsten. 

Att hyra en bil är att rekommendera om du enkelt vill kunna ta dig runt i Seattle och dess närliggande områden. Som tur är har du 14 olika biluthyrningsföretag att välja mellan på flygplatsen. Enterprise är det mest kända av alternativen, men alla företag är öppna dygnet runt och erbjuder transfer till och från deras hyrdepåer utanför flygplatsen. 

Flygplatsen Boeing Field International är fortfarande i bruk, trots att den inte längre är stadens primära flygplats. Med sina två landningsbanor är det en klart mindre flygplats än Tacoma, som har tre stycken. Även om det kanske inte låter som en stor skillnad hanterar Boeing Field knappt en tredjedel av flygtrafiken. Om du vill undvika långa köer kan detta vara ett bättre val, förutsatt att du kan hitta ett flygbolag som landar där. De har också några hyrbilsföretag: Modern Aviation, Hertz, Kenmore Aero Service, Signature Flight Service och Go Rental. Det bästa är att boka i förväg via nätet. 

Trafik

Att köra i Seattle är ganska enkelt, mycket tack vare stadens strävan efter att göra gatorna säkrare för gångtrafikanter. De flesta vägarna är indelade i 2 kategorier; ”Arterial” (en typisk väg delad av en gul linje) och ”Non-Arterial” (en mindre gata). Arterial-gator har numera en hastighetsbegränsning på 40 km/h medan Non-Arterial-gator vanligtvis har en begränsning på 30 km/h, om inga trafikskyltar säger någonting annat. 

Om du tänker köra i Seattle måste du vara över 21 år gammal, i några områden gäller dock 25 år. Du behöver också ha giltigt körkort från ditt hemland samt ett internationellt körtillstånd. Det är också väldigt viktig att ha en försäkring på ditt fordon och ett bevis för detta med dig i bilen hela tiden. Enligt statlig lag måste du också ha en varningstriangel i bilen, något som hyrbilsföretaget bör ha utrustat fordonet med. 

Eftersom det finns begränsat med gratis parkering i Seattle hittar du det istället ett antal parkeringshus i stadskärnan och shoppingdistriktet. De erbjuder parkering för 7 dollar i timmen. Det bästa är att vanliga parkeringslagar inte gäller om du reser på en söndag eller under en nationell helgdag. Gatorna runt staden är vanligtvis väl underhållna vilket gör körningen trygg och trevlig. Du bör dock vara uppmärksam på cykelbanorna som löper utmed stadens vägar. En hyrbil kommer definitivt att förbättra din semester och ge dig tillgång till de bästa platserna i Seattle!