Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning San Diego

San Diego är en av Kaliforniens vackraste städer. Dess lugna stränder och varma klimat matchar varandra, samt ger skarp kontrast till stadens livliga nattliv. En resa dit är något du och din familj alltid kommer att minnas. Men har du tänkt på hur ni ska ta er runt? Överväg att hyra en bil. Det finns många alternativ att välja mellan för att det ska passa era behov och budget. Ni kommer att susa runt i staden och leva livet på nolltid. 

Guide till San Diego

Hyrbil San Diego
Biluthyrning San Diego

San Diego är Kaliforniens näst största stad med en befolkning på nästan 1,5 miljoner. Staden, som kallas för Kaliforniens födelseort, ligger bara 190 kilometer söder om Los Angeles. I staden finner du milslånga stränder – perfekta för dagar när du vill koppla av. Dessa stränder har ett ständigt varmt väder, oavsett när du väljer att besöka staden kommer du att kunna njuta av värmen. Se till att du har tillräckligt med tid för att besöka alla sevärdheter, framförallt det ikoniska Gaslamp District i San Diego. Många anser att det är den kulturella mittpunkten i en av världens mest spännande destinationer. 

San Diego är berömt för sitt stora utbud av turistattraktioner. Både familjer och par kommer att uppleva sitt livs semester när de besöker San Diego. San Diegos världsberömda zoo ligger i Balboa Park – en stadspark som ligger endast 2 kilometer (6 minuters körning) från distriktet Gaslamp. San Diegos zoo är en av världens mest berömda och respekterade djurparker. Där kan du se över 650 olika arter på nära håll. Djurparken har roat turister i över hundra år. 

  • Njut av traditionell mexikansk mat och pröva något nytt. 
  • Utforska San Diegos alla spännande viner 

Mat är en mycket viktig del av San Diegos kultur. San Diegos kulinariska scen har mycket influenser från Mexikos traditioner. Några av de mest berömda rätterna är carne asada, Kaliforniska burritos och massvis av rätter med fisk och skaldjur. Pröva något nytt genom att utforska San Diegos gatumarknader, där du kan avnjuta unika rätter från San Diego. Du kan dessutom se när de tillagas. Om du är mer intresserad av vin är du också på rätt plats. En kort bit från San Diego hittar du Temecula, som ser sig självt som en av världens vin-huvudstäder. 

Om du är en festprisse är San Diego definitivt rätt plats för dig att besöka. Vi rekommenderar en tur till Gaslamp Quarter. Området är beläget cirka 10 kilometer och 12 minuter från Old Town. Här kan du ta del av en rolig och lärorik bryggeri-tur, uppleva Old Towns historia och sevärdheter och även kasta dig in i det sprakande nattlivet som området har att erbjuda. Gaslamp Quarter har ett enormt utbud av barer och nattklubbar för dig att utforska. 

Utforska med din hyrbil

Att hyra bil när du är på semester i San Diego är verkligen värt pengarna. Några av de bästa sevärdheterna når du enklast med bil och du slipper behöva koordinera med de allmänna kommunikationerna. Det enda du behöver göra är att hoppa in i bilen och köra iväg. Om du planerar en tripp till exempelvis San Diegos världsberömda Sea World eller till det historiskt laddade USS Midway Museum kommer du att vilja tillbringa hela dagen där utan att behöva anpassa dig till kollektivtrafikens förvirrande tidtabeller. 

San Diego Seaworld ligger endast 15 minuters bilresa från Gaslamp Quarter. Med din hyrbil är det en resa på cirka 10 kilometer till denna ikoniska sevärdhet. Sea World är världsberömt och älskat av alla. Med en hyrbil kan du enkelt nå denna attraktion med häpnadsväckande delfiner, storslagna valar och på egen hand lära dig något om naturens underbaraste skapelser. Du kommer häpnas över föreställningarna, likt miljoner andra besökare gjort innan dig. Seaworld får dina drömmar att gå i upplevelse och där kan du se saker du bara sett på bild tidigare. 

Om du är mer intresserad av historia bör du definitivt besöka USS Midway Museum. Många av flygplanen som visas där är tillverkade i södra Kalifornien och de är en del av det som gjort San Diegos flotta legendarisk. Lär dig mer om hangarfartyget Midways historia, som är det fartyg som varit längst i bruk i den amerikanska flottan på 1900-talet. Här kan du uppleva San Diegos historia på plats. 

Glöm inte bort shoppingen i San Diego. Vi rekommenderar att du besöker Westfield Horton Plaza, ett köpcenter med flera våningar som ligger under 2 kilometer (10 min) från hjärtat av Gaslamp Quarter. I detta berömda köpcenter har kunder shoppat loss sedan 1985 och det har hela fem våningar för dig att utforska. Här hittar du garanterat den perfekta souveniren samt massvis av bra butiker. Här hittar du givetvis också mängder av kaféer och restauranger där du kan ladda om under din shoppingtur. Här kan du verkligen shoppa loss! 

Flygplatser

San Diegos internationella flygplats ligger cirka 5 kilometer (15 min) nordväst om San Diegos centrum. Det är en internationell flygplats och dess läge, nära hjärtat av San Diego, gör den till en välbesökt plats för pendlare. Flygplatsen trafikeras av fem stora flygbolag och är hemmahamn för Alaska Airlines. Även om San Diego inte är en knutpunkt för flyg är staden i sig ett populärt resmål. 

Det är nog inte allt för överraskande att San Diegos flygplats är ganska livligt trafikerad. Flygplatsen är en av de mest trafikerade flygplatserna som bara har en landningsbana i USA och den tredje mest trafikerade i världen. Det är möjligt tack vare att San Diegos flygplats täcker ett enormt område på över 2,5 kvadratkilometer. Under de senaste åren uppges flygplatsen ha betjänat mer än 50 000 passagerare per dag, vilket är mycket flygtrafik! Några av biluthyrningsföretagen du kan välja bland på flygplatsen är till exempel Hertz, Budget och Sixt Car Rental.. 

Även om San Diegos internationella flygplats mest hanterar inrikesflyg går det även att flyga internationellt till och från flygplatsen. Flygplatsen har runt 500 schemalagda flighter per dag och vissa av dem går utanför USA. Det finns många internationella destinationer och du kan bland annat flyga till och från Japan, Storbritannien och Tyskland. Du kan dessutom flyga på det bekväma sättet känt under namnet ”non stop”, alltså med direktflyg. 

Trafik

Trafiken i och kring San Diego varierar stort eftersom hela området har en befolkning på över 3 miljoner människor. Det är högt tryck på trafiken och den kan bli helt galen under vissa delar av dygnet. Om du hamnar i rusningstrafiken kan du bli stående i kö i långt över en timme. Köerna är milslånga under dessa tider på dagen. 

Parkeringssituationen kan vara lite oförutsägbar i San Diego, på samma sätt som i övriga storstäder i USA. Du kan ibland behöva köra runt i en halvtimme för att hitta en parkeringsplats, medan du ibland har turen på din sida och hittar en plats direkt. Vi rekommenderar dock att du undviker att köra i områden som nere i centrum i San Diego och kanske istället beger dig till populära turistområden som Coronado Beach. 

Trafiken i San Diego är så oförutsägbar att du verkligen bör tänka över om du vill hyra bil innan du anländer. Planerar du att bege dig utanför staden och besöka vingårdar, åka till stränder eller för att plocka äpplen är en bil nödvändig. Om du istället planerar att ägna några dagar åt att promenera runt i San Diegos centrum och endast bege dig på någon dagstur utanför centrum är kanske spårvagns- och busstrafiken det förnuftiga valet. Glöm inte att många av sevärdheterna faktiskt ligger på promenadavstånd.