Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning San Francisco

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i San Francisco inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

San Francisco miniguide

Hyrbil San Francisco
Biluthyrning San Francisco

San Francisco är en populär destination att hyra bil på och en perfekt utgångspunkt för spännande utflykter och dagsturer i området. Många turister väljer också en bil med envägshyra i USA – för att kunna köra från stad till stad och se mer av delstaten. 

San Francisco

San Francisco ligger på USA:s västkust i delstaten Kalifornien. Det är en populär turistdestination med runt 884 000 invånare (2017). Själva staden ligger på en ö mellan Stilla havet och San Francisco Bay. 

San Francisco är Kaliforniens fjärde största stad och storstadsområdet har en befolkning på 4,3 miljoner. 

Golden Gate Bridge är stadens mest kända landmärke och San Francisco är känt för sin varierade arkitektur, utöver spårvagnar, branta backar och Chinatown-området. Precis utanför San Francisco hittar du fängelseön Alcatraz som idag är ett museum. 

Twin Peaks, de två kullarna, ligger nära centrum och härifrån kan du få en fantastisk utsikt över San Francisco och dess omgivningar. Twin Peaks mäter 281 meter över havet och är en favoritplats för turister. 

Hamndistriktet i Fisherman’s Wharf är också ett populärt turistområde i San Francisco. Här hittar du Pier 39 där du kan se sjölejon simma och flera andra sevärdheter. Fisherman’s Wharf är också känt för sina skaldjursrestauranger och du hittar många olika affärer, caféer, gallerier och museum här. 

Flygplatsen

San Francisco International Airport (SFO) ligger 22 kilometer söder om stadens centrum och betjänar runt 44 miljoner passagerare per år. Du hittar ett särskilt biluthyrningscenter 3,7 kilometer norr om flygplatsterminalen. Här finns kontor för en rad olika biluthyrningsföretag, så som Budget, Alamo, Hertz, National, Enterprise och Thrifty. 

Trafik

USA har välutvecklade vägnät och bra landsvägar. Landets körkultur är trevlig och skyltningen är bra. Interstate Highways är nationella motorvägar mellan staterna och är en det av de nationella motorvägarna. 

Hastighetsbegränsningarna i USA anges i miles per hour (mph) och bestäms av de olika staterna. De flesta motorvägarna har en hastighetsbegränsning mellan 65 mph och 75 mph, vilket är detsamma som 104 kilometer i timmen och 120 kilometer i timmen. 

Trafikreglerna i USA bestäms av varje stat, men generellt sett liknar de Sveriges. I båda länderna är det högertrafik. 

USA:s promillegräns är 0,8, i Sverige är den 0,2. 

Det är alltid en bra idé att ha växel med dig när du är ute och kör eftersom du måste betala vägtullavgifter på vissa platser. 

Om du stoppas av polisen längs vägen ska du hålla dig lugn och hålla dina händer synliga på ratten. 

Bortsett från det ska du komma ihåg att det alltid är mycket trafik i storstäderna, speciellt under rusningstid. 

Det finns ett urval av parkeringsplatser och garage i San Francisco och parkeringsgarage med övervakningskameror är det dyraste alternativet. Det är dock rekommenderat att du inte parkerar bilen i ett garage nattetid, utan fråga istället hotellet om de erbjuder gästparkering. 

Utflyktstips

Om du hyr bil i San Francisco kan det vara trevligt att ta en tur till Monterey Bay Aquarium som ligger 186 kilometer söder om San Francisco. Här kan du se havsfiskar, stora vithajar, pingviner och bläckfiskar med mera. Akvariet är en fantastisk attraktion för hela familjen. 

Ett annat alternativ är att besöka nationalparken i Yosemite som ligger 284 kilometer öster om San Francisco. Nationalparken är listad på UNESCO:s världsarvslista och tar årligen emot fyra miljoner besökare. 

Nationalparken i Yosemite har flera bra utsiktsplatser och området består av stora berg, gigantiska mammutträd, vattenfall och sjöar. Du hittar också ett besökscenter i nationalparken. 

Om du vill kan du mot en extra kostnad hämta upp hyrbilen i San Francisco och sedan återlämna den i en annan stad. Om du vill köra från San Francisco till Los Angeles tar det runt 5 timmar och 40 minuter på motorvägen. 

Om du hellre vill ta kustvägen söderut rekommenderar vi ett stopp i Santa Barbara på vägen till Los Angeles. Santa Barbara har runt 92 000 invånare (2017) och är känd för sina stränder och spanska arkitektur. Bortsett från det har staden ett naturhistoriskt museum och ett zoo med över 600 arter.