Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Los Angeles

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Los Angeles inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Los Angeles miniguide

Hyrbil Los Angeles
Biluthyrning Los Angeles

Behöver du en hyrbil i Los Angeles? Det är mycket populärt att hyra en bil vid ankomsten till flygplatsen. Har du en hyrbil behöver du inte tänka på kollektivtrafik eller taxi och du kan på egen hand göra spännande utflykter i delstaten under din vistelse. 

Los Angeles

Los Angeles är USA:s näst största stad och ligger i delstaten Kalifornien vid Stilla havets kust. Själva staden har cirka 4 miljoner invånare (2017) och storstadsområdet har så många som 17,5 miljoner invånare. Inom stadens gränser finns flera självstyrande städer, inklusive Santa Monica och Beverly Hills. 

Los Angeles är mest känd för sin filmindustri i Hollywood. En berömd turistattraktion att besöka är Universal Studios, där du också hittar en nöjespark. 

Walk of Fame är en annan känd turistattraktion, en stjärnbeklädd trottoar längs med Hollywood Boulevard. Andra välkända attraktioner är till exempel The Madame Tussauds Hollywood, The Grammy Museum, The L.A. County Museum of Art, The California Science Center – med ett akvarium, ett zoo och en botanisk trädgård, och The Walt Disney Concert Hall – med sin unika arkitektur. 

Stränderna i Venice Beach och Malibu Beach är också populära. 

Stadens största flygplats Los Angeles International Airport, är belägen 30 kilometer sydväst om stadens centrum. 

Trafik

Kalifornien är välanpassat för bilkörning och har ett välutvecklat nätverk av motorvägar. I Los Angeles är avstånden stora och stadens kollektivtrafik är inte så bra. Breda avenyer och vackra parker karaktäriserar Los Angeles landskap och med en hyrbil kan du enkelt ta dig till de flesta attraktionerna. 

Populära destinationer 

Det finns mycket att se och göra i Los Angeles. Några av de kända turistattraktionerna är till exempel Universal Studios, Walt Disney Concert Hall, Los Angeles Zoo, Walk of Fame, Pacific Park i Santa Monica och konst- och antikmuseet Getty Center. 

En shoppingrunda på Rodeo Drive i Beverly Hills är också ett populärt alternativ och om du vill utforska nattlivet i Los Angeles bör du besöka Sunset Strip som har ett stort antal nattklubbar och barer. Vid Stilla havskusten finns perfekta platser för simning och Venice Beach rekommenderas. Den är belägen 27 kilometer väster om Los Angeles centrum. 

Flygplatsen

The Los Angeles International Airport (LAX) är stadens huvudflygplats och även en av världens mest trafikerade. Flygplatsen ligger 30 kilometer söder om stadens centrum. Här finns ett stort antal välkända biluthyrningsföretag så som Alamo, Budget, Payless och Thrifty. 

Utflyktstips

Om du har hyrbil i Los Angeles kan du enkelt ta dig till den världskända nöjesparken Disneyland som ligger 43 kilometer sydost om stadens centrum. Disneyland öppnade 1955 och har utökats med flera temazoner sedan dess. Här kan du träffa på både gamla och nya Disney-karaktärer och parken erbjuder också ett stort antal äventyrsattraktioner och karuseller för hela familjen. 

Ett annat utflyktstips när du hyr en bil är att ta en dagstur till staden San Diego som ligger 194 kilometer söder om Los Angeles. San Diego är känd för de fantastiska stränderna vid Stilla Havet och har även ett flertal attraktioner för hela familjen, så som ett zoo, Safari Park, SeaWorld och Legoland. I San Diegos centrum finns Balboa Park där du hittar många av stadens museer och konstgallerier. 

San Diego ligger nära gränsen till Mexiko och den närmsta mexikanska staden Tijuana, bara 40 kilometer bort.