Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Washington DC

Om du vill ha en bra turistupplevelse bör du besöka Washington D.C. Staden är känd för de många monumenten och turistattraktioner och vad som gör det ännu bättre är de många biluthyrningsföretag som finns där. I den här artikeln berättar vi om några av de fantastiska platserna du borde kolla in i staden, samt förklarar hur biluthyrningen fungerar.

Guide till Washington DC

Hyrbil Washington DC
Biluthyrning Washington DC

Washington D.C. (District of Columbia) är huvudstaden i USA och ligger norr om floden Potomac. Den grundades 1791 och uppkallades efter den tidigare amerikanska presidenten George Washington. Staden betraktas som en av de mest välbärgade städerna i landet och upptar en yta på cirka 177 kvadratkilometer. Befolkningsmängden beräknades 2018 till över 700 000 vilket gör staden till den 20:e folkrikaste staden i USA. 

Staden har en stabil ekonomi och genererar intäkter på olika sätt, inklusive skatter. Den rankas som den säkraste storstaden i USA och hade 2016 en BNP per capita på 1 812 220 kronor. Washington D.C är en av de mest besökta städerna i världen med över 20 miljoner turister varje år. Staden är också säte för USA:s federala regering och en viktig huvudstad i världspolitiken. 

Washington har ett fuktigt subtropiskt klimat med kyliga vintrar som ofta åtföljs av lätt snöfall. Somrarna i staden är vanligtvis varma och fuktiga medan vår och höst är milda. Det genomsnittliga årliga snöfallet i Washington är 39 cm och temperaturen kan ibland nå 32 °C. Staden har även en rik historia efter att ha påverkats av kriget 1812. Engelska är det officiella språket och valutan som används är amerikanska dollar. 

Washington-borna är bra och vänliga människor som älskar konst och utomhusaktiviteter. Kulturen i staden påverkas mycket av den federala regeringen, vilket har bidragit till utvecklingen av flera kulturinstitutioner. Du hittar flera sevärdheter och fantastiska platser att utforska i staden. Bortsett från det anordnar staden olika evenemang under hela året, vilket gör Washington till en intressant plats att besöka. 

Utforska staden med din hyrbil

Vita huset är en av de största attraktionerna i staden. Det är den amerikanska presidentens officiella hem och som byggdes av James Hoban 1792. Du kan ta en rundtur i Vita huset och lära dig mer om dess historia. En annan plats värd att besöka är Capitol som byggdes 1793. Det är sätet för den amerikanska senaten och representanthuset. Målningar som berättar om den amerikanska historien är en del av interiören i Capitol. Från Vita huset är det 4,6 kilometer till Capitol och körtiden uppskattas till cirka 10 minuter. 

Lincoln Memorial är ett annat sevärt landmärke. Det är ett av de största verken av skulptören Daniel Chester French. Minnesmärket ligger i slutet av parken the Mall nära Washington Monument. Det uppfördes för att hedra president Abraham Lincolns död och har sedan dess blivit en av de populäraste platserna för turister att besöka i staden. Du kan också besöka Vietnam Veterans Memorials, en hög vägg med namn på alla de amerikanska soldater som förlorat sina liv under kriget i Vietnam. Från Lincoln Memorial till Vietnam Veterans Memorials är det cirka 0,16 kilometer vilket bara tar en minut med bil. 

Om du älskar historiska föremål är National Air and Space Museum ett bra ställe att utforska. Det är ett av de populäraste museerna i världen med en samling historiska flygplan inklusive originalplanet Wright Brothers Flyer från 1903. Förutom utställningarna hittar du här också Albert Einstein Planetarium, som är en IMAX-teater. Du kan även kolla in National Zoological Park om du gillar djur. Det finns över 2 000 olika djur, reptiler och fåglar i djurparken. Från museet till djurparken är det cirka 15 minuters bilresa och avståndet är 9 kilometer. 

Flygplatser

Washington D.C har totalt tre flygplatser; Washington Dulles International Airport, Ronald Reagan Washington National Airport och Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport. Flygplatserna är strategiskt placerade i staden och används för både inrikestrafik och internationell trafik. Flygplatserna tillhandahåller också flera faciliteter såsom bankomater, valutaväxling och så vidare. 

Några av de populäraste destinationerna som människor reser till från dessa flygplatser är Las Vegas, Atlanta, Mexiko och Orlando. På var och en av dessa flygplatser hittar du biluthyrningstjänster som Enterprise, Avis, Budget, Hertz och Alamo. Dessa biluthyrningsföretag verkar både lokalt och internationellt och de har ett fordonsutbud som kan tillgodose dina behov. 

Att boka en bil hos dessa biluthyrningsföretag är enkelt. Du kan boka en bil när du anländer till flygplatsen, eller boka den online via deras webbplats. Vi föreslår att du bokar innan du kommer till flygplatsen för att vara säker på att du kan få den bil du vill ha. En sak att tänka på är att du noggrant läser igenom biluthyrningsvillkoren och inspekterar bilen innan du åker iväg med den. 

Trafiken

Washington D.C har bra vägar med bra gatubelysning och trafikljus. Den generella hastighetsbegränsningen på motorvägar är 88,5 km/h medan den för andra vägar är 40,2 km/h. I gränder och skolzoner är hastighetsbegränsningen 24,1 km/h. Vissa delar av staden kan dock ha andra hastighetsbegränsningar på vägarna, så du bör alltid vara uppmärksam på vägskyltarna. 

Washington har dessutom flera offentliga parkeringsplatser där du mot ett skäligt pris kan parkera din hyrbil. Om du inte hittar en allmän parkeringsplats där du är, kan du leta efter gatuparkering som är tillåten i nästan alla delar av staden.