Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Atlanta

Funderar du på att spendera din semester i Atlanta och undrar om du kan hyra en bil för att lätt ta dig runt i staden? Då behöver du inte oroa dig. Du kommer att hitta en massa biluthyrningsföretag som erbjuder prisvärda hyrbilstjänster som kommer att passa dina behov. Att hyra bil är lätt och smidigt. De flesta hyrbilsföretag finns alltid vid flygplatsen eller någonstans i närheten. Du kan även boka online genom att gå in på hemsidan till det hyrbilsföretag du föredrar. 

Guide för Atlanta

Hyrbil Atlanta
Biluthyrning Atlanta

Staden Atlanta är en vacker plats att resa till. Staden är huvudstad i delstaten Georgia i USA. Atlanta är den femte staden som utsetts till huvudstad i delstaten Georgia. Det är den mest befolkade staden i delstaten med en ungefärlig befolkningsmängd på 498 044 invånare. Ekonomiskt är staden rankad som nummer tio i landet, med en BNP på 2 760 miljarder kronor. Atlanta är känt för flera saker, såsom dess musikaliska kulturarv, sportlag, gästvänlighet och den mest trafikerade passagerarflygplatsen – The Hartsfield-Jackson International Airport. Stora städer nära Atlanta är Birmingham, AL, Nashville, TN och Charlotte, NC. 

Det musikaliska kulturarvet i staden inkluderar Scarlett O’Hara såväl som hip-hop- och R&B-legender som Usher, Outkast och Ludacris. Staden har sömlösa och enkla pendlingsalternativ, vilket gör den till en härlig plats för människor att bo på. Atlanta har gynnsamma väderförhållanden där juni är den varmaste månaden (med en genomsnittlig maxtemperatur på 32 °C) och januari är den kallaste månaden (med en genomsnittlig maxtemperatur på 11 °C). Staden Atlanta är hem åt affärmoguler, chefer och entreprenörer av världsklass. En intressant sak med Atlanta är de låga boendekostnaderna och de många jobbmöjligheterna. 

  • Atlanta är både den största staden och det viktigaste transportcentret i Georgia. 
  • Den bästa tiden att besöka Atlanta är under våren när skogskornellen och azalean blommar, samt under hösten när växtligheten på Appalachians sluttningar är som finast. 

Atlantas ekonomi drivs av framgångarna från världskända företag som Holiday Inn och Coca Cola, samt det prestigefyllda OS-evenemanget som ägde rum där 1996. Atlanta är även populärt för sin fantastiska mat. Några av de populära rätterna du kan hitta i Atlanta inkluderar stekt kyckling, BBQs, hamburgare, stekta pajer och grillade korvar, sött te, Brunswick Stew och de ständigt populära Meat and Three-restaurangerna. Tack vare kockarnas kaliber är staden även känd för ett antal topprestauranger i världsklass 

Atlanta är dessutom känt för att bevara sin historiska karaktär. Besök Martin Luther King Jr. Historical park eller Atlanta History Center för att få veta mer om Atlantas historia. Ännu en unik sak med Atlanta är de naturliga och konstgjorda strukturerna som finns tillgängliga. Från de frodiga gröna bladverken, den färgsprudlande floran och vandringen över klippberg till de fantastiska svepande stadssiluetterna. Andra berömda naturrelaterade sevärdheter i Atlanta är Georgia Aquarium, Atlanta Botanical Garden, Piedmont Park och Zoo Atlanta. Om du är mer intresserad av att shoppa hittar du en blandning av hantverksbutiker och välsorterade butiker för att tillfredsställa dina shoppingbehov. 

Utforska med din hyrbil

Staden Atlanta har många intressanta platser som du kan utforska med hyrbil. Ta en tur till Georgia Aquarium och lär dig mer om havslivet än vad du kan göra på andra akvarier. Georgia Aquarium ligger centralt i Atlanta, förbi Centennial Olympic Park och nära CNN Studio Tours och World of Coca-Cola. Avståndet till platsen är ungefär 14 kilometer (cirka 7-8 minuter) till 19 kilometer (cirka 2 minuter) beroende på vilken plats du utgår från samt vilken rutt du väljer. 

En annan intressant plats som du kan besöka om du har en hyrbil är Swan House. Swan House byggdes av Emily och Edwards Inman 1928. Här kan du se hur personer bodde i det gamla Atlanta. Det ligger i Atlanta History Center. Det längsta avståndet till Swan House är cirka 35 kilometer och det tar cirka 50-55 minuter att ta sig dit med hyrbil beroende på utgångspunkt och vägval. Du kan även kolla in Smith Family Farm som ligger på samma ställe (Atlanta History Center). 

Du kan dessutom besöka det ledande konstmuseet i sydöstra USA, High Art of Museum, om du hyr bil. Det ligger på Peachtree Street i Midtown. Museet har några av amerikanernas mest otroliga samlingar av dekorativ konst från 1800- och 1900-talet. Det längsta avståndet till High Art of Museum är cirka 22 kilometer, vilket tar runt omkring 25-27 minuter med hyrbil. 

Om du känner för att köra runt i Atlantas stadskärna kan du kolla in några av de fantastiska restaurangerna som erbjuder Atlantas bästa mat. En av dessa restauranger är Dos Bocas, som ligger i centrum. Det längsta avståndet för att ta sig till Dos Bocas är cirka 23 kilometer, vilket tar cirka 45 minuter med hyrbil. Andra ställen som du kan utforska är Ponce City Market, Redbird Restaurant, The Atlanta BeltLine, Alma Cosina med flera. Vi rekommenderar dock att du använder appen Googles Maps för att hitta rätt när du kör. 

Flygplatser

Staden Atlanta i Georgia har flertalet kommersiella flygplatser. En av de populäraste flygplatserna är Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Flygplatsen är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen. Flygplatsen ligger i Clayton County, 16 km från Atlantas centrum. Flygplatsen erbjuder direktflyg till över 70 internationella destinationer och 150 inrikes destinationer. Några hyrbilsföretag som finns på Hartsfield-Jackson Airport är bland annat Avis, Budget, Hertz, Enterprise, Thrifty och Advantage. Hyrbilsalternativen som finns är mini-van, lyx, special, premium, stor och mellanklass. Några av de mest populära flygresorna som avgår från Atlanta Airport är rutter till Beijing, Dallas och New York. 

En annan berömd flygplats i staden Atlanta är Fulton County Airport. Det här är en flygplats som ligger belägen i Fulton County, Georgia och ägs av countyt. Flygplatsen ligger runt 9 kilometer väster om det centrala affärsområdet i Atlanta. Den ger även avlastning för luftfarten på Atlanta International Airport. Den kallas även Brown Field eller Charlie Brown Airport. Biluthyrningsföretag som finns på Fulton County Airport-Brown Field inkluderar Hertz, Alamo, National, Dollar med flera. De tillgängliga hyrbilsalternativen inkluderar ekonomi-, lyx- och familjeklass. 

DeKalb-Peachtree Airport är även den en flygplats som ägs av countyt och den ligger i Chamblee, DeKalb County. Flygplatsen är allmänt känd som PDK och den byggdes även den för att kunna ge avlastning när det gäller luftfarten. Flygplatsen är den näst mest trafikerade flygplatsen i Georgia, efter Atlanta International Airport. Biluthyrningsföretag som finns tillgängliga på PDK inkluderar Hertz och Easirent. Du kan välja mellan olika alternativ på bilar inklusive cabriolet, lyx, SUV, ekonomi och minivan. Det finns ännu fler flygplatser i Atlanta-området, som Galleria Heliport, Skypad Heliport, Bridge Building Heliport och många fler. 

Trafik

Atlanta upplevde trafikproblem redan innan införandet av bilar. Det var resultatet av att ett större fokus lades på att bygga byggnader än infrastrukturen. Det ledde till komplikationer vid införandet att bilar på grund av stadens konstiga vägnät. Befolkningen i Atlanta har dessutom upplevt en stor tillväxt, vilket har lett till att det är fler förare på vägarna under rusningstid. I Atlanta börjar morgonrusningen så tidigt som 04.00 och den kan pågå till 10.00, men de värsta trafikstockningarna är mellan 06.00 och 07.00. Dock är trafiken vanligtvis som värst från 15.30 till 19.30 på kvällen. 

Om du inte vill fastna i trafiken bör du undvika motorvägarna under rusningstid. Den bästa tiden att köra genom Atlanta i din hyrbil är mellan klockan 10 på förmiddagen och 19.30 på kvällen. För att göra körningen enkel är det bra att ladda ned en trafik-app (Georgia Navigator). Atlanta City har hastighetsbegränsningar både på motorvägen och landsvägarna. Den maximala tillåtna hastigheten på motorvägarna är 112 km/h, medan landsvägarna har en hastighetsgräns på mindre än 112 km/h. 

Det finns dock regler gällande hastighetsbegränsningarna i Atlanta. Det innebär dessutom böter att bryta mot reglerna. Vägnätet i Atlanta är i gott skick, det är bland de bästa och mest tillgängliga vägarna för förare. På så sätt behöver du inte oroa dig när du utforskar Atlanta i din hyrbil. Atlanta har många parkeringsalternativ, vilket inkluderar dagliga parkeringsplatser, ekonomiparkeringar och Park-Ride-parkeringar. Staden har även parkeringsanläggningar för långtidshyrning, alltid till överkomliga priser. De företag som erbjuder parkeringstjänsterna är Lanier Parking Solutions, International Park Ride och Government Center Parking.