Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Cedar Rapids

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Cedar Rapids inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Cedar Rapids miniguide

Hyrbil Cedar Rapids
Biluthyrning Cedar Rapids Flygplats – Foto: © Iowahwyman

Cedar Rapids ligger i den östra delen av USA, särskilt i länet av Linn County – delstaten Iowa.Staden har cirka 130.000 invånare (2008), och är en viktig järnvägsknut.

Cedar Rapids grundades 1849 och upplevde stor invandring av tjeckerna 1852. Staden präglas fortfarande av den tjeckiska kulturen, och museet ”National Tjeckien & Slovakien museum & Bibliotek är en viktig turistattraktion.

Det är beläget bredvid floden Cedar River, 32 miles norr om Iowa City. Floden är den lilla ön Mays Island – där stadens majestätiska rådhuset, tingshuset och fängelset finns.

Andra turistattraktioner i stadens ”Cedar Rapids Museum of Art” – som är etablerade i 1905 och har en stor samling av Grant Wood, som var från staden. Också ”Afican American Museum of Iowa” är värt ett besök – där du kan lära dig om afro-amerikanska arvet och kulturen med en utställning av fotografier och artefakter.

Det är också bra shopping i staden, samt restauranger och nattliv platser. Staden har även skridskoåkning hall ”Ice Arena”, parker och grönområden och golfbanor i omgivningarna.

Stadens flygplats –   The Eastern Iowa Airport, som ligger 10 km söder om centrum.