Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Houston

Planerar du ett besök i den berömda och prestigefyllda staden Houston och vill att din vistelse ska vara så smidig som möjlig? Då bör du hyra en bil. Det finns ett brett utbud av hyrbilsföretag som erbjuder prisvärda hyrbilar och hyrbilsservice som du utnyttja för att upptäcka staden med. Du kan hyra vilken bil du vill utan några problem. Men för bekvämlighetens skull kan det vara bra att boka hyrbilen via hyrbilsföretagets hemsida.

Guide till Houston

Hyrbil Houston
Biluthyrning Houston

Houston är en stor metropol i Texas och är den mest befolkade staden i delstaten. Staden ligger på trettio meter över havet; och den har en longitud på -95,36 och latitud 29,76. Tidzonen i staden är Central Daylight Time (CDT). Houston har en bruttonationalprodukt (BNP) på cirka 490,1 miljarder dollar och är rankad bland de sju största marknadsekonomierna i USA

Staden har en total yta på 1 651 kvadratmeter. Den grundades den 30 augusti 1836 av markinvesterare och det blev en stad den 5 juni 1837. Staden har en uppskattad befolkning på över 2,4 miljoner, vilket gör Houston utan tvekan till den största staden i delstaten Texas. Houston är känd för sina läckra rätter som kolache, kycklingstek, chile con queso, grillspett och mycket mer som du kan njuta av under ditt besök i staden. 

I Houston finns de flesta av Texas mest kända attraktioner. Du kommer att kunna utforska vackra platser som San Jacinto Monument park, Johnson Space Center, Houston Zoo och andra liknande sevärdheter. Houston har också av en otrolig mängd museer, bland annat Museum of Natural Science, Buffalo Soldier Museum, Museum of Fine Art och Holocaust Museum. Här finns också möjlighet att besöka många restauranger för en utsökt matupplevelse. 

Houston står ofta värdar för flera evenemang och festivaler, och en av de mest populära av dessa evenemang är Houston Livestock Show and Rodeo. Stadens väderförhållanden är gynnsamma. Somrarna i staden är alltid långa, fuktiga och mycket varma medan vintrarna alltid är milda men kan även komma med en viss kyla. Houston får vanligtvis tillräckligt med nederbörd, cirka 1 260 mm per år. Den varmaste månaden är augusti (högsta temperatur 35 ° C och lägsta temperatur 25 ° C), medan den kallaste månaden är januari (högsta temperatur 17 ° C och lägsta temperatur 8 ° C). 

Utforska med din hyrbil

Det finns många vackra och fantastiska platser som du kan besöka i Houston. Det är enkelt att utforska dessa attraktiva platser med din hyrbil. Ta först en tur till Houston Space Center. Här kan du lära dig om NASA: s nästa uppdrag, och du kan också se repliken från USA: s första rymdstation. Avståndet från flygplatsen till rymdcentret är cirka 73,1 kilometer via I-69 och I-45 S, vilket tar cirka 45-50 minuter att köra med din hyrbil. 

En annan fantastisk plats du bör utforska under ditt besök i Houston är Houstons Museum District. Museet är en av stadens största attraktioner. Museet omfattar totalt 19 museer varav 11 är gratis för allmänheten. Från flygplatsen till Museum District är det cirka 37,7 kilometer via I-69 och det tar cirka 25-30 minuter att köra dit med hyrbil. Att köra via andra rutter (Hardy Toll Rd och I-45 S) kommer att ta längre tid. 

Du bör inte heller missa att se Houston Zoo och Herman Park som ligger nära Museum District. Du kan också spana in graffitiparken. I parken finns byggnader med läcker graffiti eller gatukonst. Avståndet till platsen är 35,6 kilometer via I-69, och det tar knappt 25 minuter att köra dit med din hyrbil. Du kan också kolla in Houstons fantastiska restauranger för en utsökt måltid. Några av dessa restauranger är bland annat La Griglia, Mezza Grille och Eddie V’s Prime Seafood. 

Flygplatser

Det finns två stora flygplatser nära Houston. En av dessa flygplatser är George Bush Intercontinal Airport. Det är en internationell flygplats som ligger cirka 37 km ifrån centrala Houston, Texas, USA. Flygplatsen är den största i Texas, och härifrån går det flyg till flera destinationer inrikes. Flygplatsen tjänstgjorde över 43 807 539 passagerare under 2018 och rankades som den 14 mest trafikerade flygplatsen i USA och 47: e i världen. 

Flygplatsen är 40,5 kvadratmeter stor och har flera landningsbanor. På George Bush Intercontinental Airport hittar du biluthyrningsföretag som Avis, Enterprise, Alamo, Budget, Advantage, Hertz, National, Zipcar och Thrifty. Du kan också välja mellan en rad olika bilalternativ som cabriolet, småbil eller lyx när du gör din bokning. 

En annan stor flygplats nära Houston är William P. Hobby Airport, som ligger 11,2 kilometer söder om centrala Houston. Flygplatsen är en inrikesflygplats och hade 2018 över 14,5 miljoner resenärer. Flygbolag som trafikerar flygplatsen är bland annat JetBlue Airways, American Airlines, Delta Airlines med flera. Biluthyrningsföretag som finns på flygplatsen är bland annat Dollar, Alamo och Avis, Budget. Du kan alltså välja mellan bilar i olika prisklasser eller modeller. 

Trafik

När du utforskar Houston kommer du upptäcka hur enkelt det är att köra där tack vare stadens välutvecklade vägnät. Vägarna är i gott skick. När du utforskar staden bör du undvika rusningstrafiken om du vill njuta av din semester och åka runt i staden. På morgonen är rusningstrafiken mellan klockan 07.00 och 09.00, och på eftermiddagen är rusningstiden är mellan 16.00 och 19.00. Du kan också ladda ner en trafikapp för att det ska bli lättare att hitta och få information om trafiken. 

Det är så klart viktigt att du följer trafikreglerna under ditt besök i Houston. Överskrid inte hastighetsgränsningarna, du riskerar att få böter annars. Hastighetsgränsen är oftast 120 km/h på motorvägar, men på en del anpassade motorvägar kan du få köra upp till 135 km/h. I staden finns det både korttid- och långtidsparkeringar.