Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Chicago

Vill du besöka Chicago? Att välja att hyra bil är då ett bra alternativ för dig. Det finns flera biluthyrningstjänster som du kan välja mellan redan på flygplatsen. Genom att hyra bil slipper du stressen över att behöva åka med kollektivtrafiken i staden. Det ger dig också friheten att besöka valfri plats i din egen takt.

Guide till Chicago

Hyrbil Chicago
Biluthyrning Chicago

Chicago är en stad i delstaten Illinois i USA och är en av de mest folkrikaste städerna i staten. I själva verket så är Chicago den tredje befolkningstätaste staden i USA. Staden ligger nära Lake Michigans stränder och blev officiellt en stad 1837. Chicago har fyra årstider och de kallaste månaderna är januari och februari. 

Staden Chicago har en ekonomisk mångfald, vilket gör den till en av de mest balanserade ekonomierna i landet. Enligt uppskattningar gjorda i september 2017 hade staten ett BNP på 670,5 miljarder amerikanska dollar. Här finns även stora finansiella börser och terminsbörser, inklusive Chicago Board Options Exchange, Chicago Stock Exchange och Chicago Mercantile Exchange (CME). CME ägs, tillsammans med Chicago Board of Trade (CBOT), av Chicagos CME Group. 

Det finns ett flertal platser att besöka som turist i Chicago. Du kan njuta av en blandning av historiska platser och moderna byggnader. Den första är Millenium Park, en magnifik park där det visas upp kreativ konst, arkitektur och landskapsarkitektur. Inne i parken ligger Crown Fountain. Denna byggnad designades av den spanska konstnären Jaume Plensa. Byggnaden har två stycken femton meter höga torn som är de motsatta ändarna av en grund, reflekterande pool. 

Besökare kan också kolla in Field Museum. Där finns det unika föremål från ett flertal tidsepoker och platser. Besökare brukar föredra att besöka den del av museet som visar utställningen Inside Ancient Egypt. Den innehåller flera aspekter av den forntida egyptiska kulturen, där besökare kan lära sig mer om hållbarhet genom praktiska aktiviteter. Detta museum är perfekt både för studenter och personer som gillar historia och vill uppleva historiska aktiviteter i verkligheten. 

Upptäck med din hyrbil

När du har hyrt din bil så kan du börja utforska staden och dess omgivningar i din egen takt. Vi har valt ut några platser som du kan besöka om du inte gjort en lista över sevärdheter än. Du kan köra till Westchester som ligger 35,4 kilometer väster om Chicago. Westchester har en mångsidig kultur som innefattar musik, underhållning och utbildning. Det är en livlig stad som även är bas för många internationella företag. Du kan också ta en tur till Oaklawn, som är hemort till den berömda rapparen Kanye West. 

Byn har en liten landyta och har funnits sedan början av 1900-talet. Oaklawn har också ett väletablerat parksystem med olika parker inrättade i olika storlekar. För närvarande finns det över 300 tunnland parker i Oakland. Du kan också köra till Naperville, som ligger cirka 53 km väster om Chicago. Det är en förort till Chicago som grundades på 1800-talet. Förortens infrastrukturer är av standardkvalitet, både när det kommer till hälsa, transporter och parker. 

En annan plats du kan köra till är North Brook som ligger 39,42 kilometer norr om Chicago. Det är många kända idrottare, speciellt inom idrotter som basket och hockey, som kommer från detta samhälle. Samhället har också många parker och golfbanor för både invånare och turister. 

Flygplatser

Det finns flera flygplatser för turister i Chicago. Den största är O’Hare International Airport. Flygplatsen är en av de största i delstaten Illinois och registrerade 83 miljoner passagerare under 2018. Det är en ökning med 4,4 procent jämfört med antalet passagerare år 2017. 

Passagerare reser ofta till populära platser som Dublin, Delhi, Auckland och Lissabon från flygplatsen. Det finns även olika biluthyrningsalternativ på flygplatsen och några av dessa är Avis, Enterprise Rent-A-Car och Hertz. En annan flygplats nära Chicago är Chicago Midway International Airport. 

Chicago Midway International Airport har 43 gater i tre olika terminaler, där terminal A har flest gates. Passagerare reser ofta till Cincinnati, Zacatecas och Durango härifrån. Du kan enkelt hitta flera biluthyrningsalternativ på flygplatsen och några av de mest populära är Avis, Hertz, Zipcar och Thrifty. 

Trafik

Precis som med andra vägar i delstaten Illinois är vägarna i Chicago väl underhållna och har bra anslutningar så att trafiken flyter. Vägarna är dock oftast överbelastade vilket kan leda till att du får spendera mycket tid på vägen. Om du har tålamod så är bilturerna dock värda det. 

Hastighetsgränsen på gator inne i staden är 48,2 km/h. Den officiella hastighetsgränsen på motorvägar är emellertid 88 km/h. Det finns dock platser där förare får köra ända upp till 112 km/h på motorvägarna. Det finns flera parkeringsplatser tillgängliga för dig att använda och två av dem är Midway EZ Parking och Tower Self Park.