Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Paros

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Paros inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Paros miniguide

Paros
Biluthyrning Paros

Den grekiska ön Paros ligger i Egeiska havet och är en av de största öarna i Kykladerna. Paros är en   populärt turistmål, och har ca 15.000 invånare (2009).Små, mysiga byar med vitkalkade hus och blå dörrar dominerar ön och längs med kusten finns vackra stränder.

Den största staden heter Parikia (ca 2000 invånare), som ligger i en vik på den nordvästra sidan av ön. Härifrån är det färjeförbindelser till många andra grekiska städer och öar, inbegripet Aten, MykonosNaxosSamosKretaIos och Santorini.

I Parikia hittade en liten men intressant arkeologiskt museum – en utställning om 6000-åriga artefakter. I närheten Ekatontapylianí kyrka – ”kyrka av de 100 dörrar från 500-talet. Kyrkan är ombyggd flera gånger, senast 1960.

Annars Parikia bra shopping, ett pulserande nattliv med barer och diskotek – och stränder med utmärkta möjligheter till vattensporter.

På norra sidan av ön ligger staden Naoussa, som även har många semesterfirare på sommaren. Ett besök i bergsbyn Lefkas rekommenderas – där det berömda marmor gruvorna ligger.

Paros flygplats Panteleio flygplats ligger 9 km sydväst om Parikia, och har dagliga flygningar till eller från Aten.