Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Samos

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Samos inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Samos miniguide

Samos
Biluthyrning Samos

Samos tillhör nordegéiske öarna. Det ligger långt österut i Egeiska havet, bara 1,5 km från kusten i Turkiet. Ön tillhör Grekland. Det finns ca. 40.000 människor i Samos, varav ca. 6500 i huvudstaden Samos, som ligger i den nordöstra delen av ön. Det hänger ihop med den närliggande staden Vathos (ca 3.000 invånare) – och hela stadskärna är därför ofta Vathos. Öns näst största stad – Karlovasi (ca 6000 innevånare) ligger i nordväst.

Som turistmål Samos är en ö som har allt: fina stränder, pittoreska byar och varierat nattliv – och en varierad natur.Öns högsta punkt – Vigla – är 1.433 m.

Också när det gäller historiska platser Samos har mycket att erbjuda. De arkeologiska kärnområde är beläget i sydost. Där vi finner Pythagoreion, resterna av imponerande grekiska och romerska oldtidsbyggverk. Både denna attraktion, och den närliggande ”Heraion på Samos – ruinerna av ett grekiskt tempel 800 år föreKr. – UNESCO: s världsarvslista. I detta område finns det också ”Eupalinos tunnel” – Europas äldsta underjordiska vattenrör – som byggdes på 530-talet e.Kr.Kr. Och det är över 1 km lång.

Nära oldtidsminnesmerkene, och ca. 9 km sydväst om Samos Town, är Samos International Airport ”Aristarchos”.