Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Kreta

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kreta inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kreta miniguide

Kreta

Biluthyrning Kreta

Kreta är den största ön i Grekland – och den 5: e största i Medelhavet.Det har en yta på ca. 8.300 km2 – och är 260 km lång och 60 km bred. Den totala befolkningen är ca. 624.000 (2005), av ett fåtal större städer, och ett antal städer och byar. De mest tätbefolkade områden finns längs den norra kusten.

När det gäller geografi, är Kreta domineras av fyra stora bergskedjor – och den högsta toppen, Ida, torn 2456 meter över havet. Annars varierar landskapet längs öns kust, branta klippor och stränder.

Kretas största industri är turismen. Cirka 2 miljoner människor semester här varje år – och då är det en spännande mix av historiska sevärdheter och en välkomnande klimat som lockar. När det gäller klimat, kan det vara mycket varma somrar och som kännetecknas av ibland ganska stark, torra vindar. Den bästa tiden att besöka Kreta är vår och höst. Speciellt på hösten kan du räkna med relativt stabilt väder och behaglig temperatur.

Huvudstaden är Heraklion, Kreta (ca. 140.000 invånare), som ligger på den norra kusten. Här hittar du också hitta Kreta internationella flygplats (Chania) , som är det viktigaste navet för de flesta av turisttrafiken.Det finns också en mindre flygplats Lite längre västerut, på Kretas näst största stad Chania (ca 56.000 invånare). Andra större städer på Kreta: Rethymnon (ca 41.000 invånare), Ierapetra (ca Pop. 23.000), Agios Nikolaos (ca 20.000 invånare), Sitia (ca 14.000 invånare) och Hersonissos (ca 9000 invånare).

Den viktigaste historiska platserna på Kreta är relaterad till den minoiska civilisationen (ca 2000-1400 f.Kr.Kr.) Och den mest besökta attraktionen är ruinerna av den imponerande palatset i Knossos utanför Heraklion. Andra minoiska ruinerna hittades bl.ai Phaistos och Hagia Triada (Syd), Malia (nordost) – och Gournia och Zakros (i öster).

Kreta har också många intressanta naturområden att erbjuda. Förutom fjällen och de många underbara stränder, Samaria Gorge (som är en del av Samaria National Park) söder om Chania, en mycket populära destinationer. Ravin består av en 17 km lång ravin med en minskning med 1.200 meter. Nämnas måste också vara fascinerande grottorna i Matala strand långt söderut.

Kreta är den mest populära destinationen för bokning av hyrbil i Grekland. En hyrbil ger dig en unik möjlighet att utforska Kreta på. Det lönar sig att vara tidigt bokning av hyrbil på Kreta. Priserna upphov till en överraskande utsträckning om man väntar till strax före avgång. Vår sökmotor jämför priser från de flesta bilutleietilbyderene på Kreta, och listar lägsta pris.

Svenska