Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kavala

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kavala inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kavala miniguide

Kavala
Biluthyrning Kavala

Hamnen staden Kavala ligger i norra Grekland, och är huvudstad i regionen ” Östra Makedonien och Thrakien.Staden har 154.600 invånare (2009) och ligger på Kavalabukten, mittemot ön Thasos.

Den västra delen av Kavala är en modern stad med köpcentra och butiker.På östra sidan finner vi den gamla staden med historiska hus, små trädgårdar och trånga gränder. Stadens pittoreska hamnen med dess färgglada fiskebåtar är en samlingspunkt för turister.

Staden har ett antal monument från den tid turkiska herraväldet (perioden 1378 till 1912), inklusive en bysantinsk fästning ligger på toppen av en kulle – med fantastisk utsikt över staden och hamnen.I hela staden (och slottet) det finns en akvedukt från romartiden som ledde vattnet till fortet.

Andra turistattraktioner i Kavala: ett arkeologiskt museum – med fynd från både den neolitiska och bronsåldern, Tobak Museum och hembygdsmuseum. Kavala är också födelseplatsen för Muhammad Ali (1769 – 1849), som betraktas som grundaren av den moderna Egypten, och en staty har rests i staden.

Den närmaste flygplatsen är Kavala International Airport – ”Megas Alexandros” – vilket är något sydost om centrum