Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Thessaloniki

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Thessaloniki inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Thessaloniki miniguide

Thessaloniki
Biluthyrning Thessaloniki

Thessaloniki (Thessaloniki, Thessaloniki) ligger i norra Grekland – i regionen Mellersta Makedonien, och är en viktig hamnstad.Det är också landets näst största stad (363.987 invånare år 2006) – och huvudstaden i det administrativa distriktet (prefektur), Thessaloniki.

Staden har en lång och turbulent historia – och de historiska monumenten i staden är mycket talrika. Här, särskilt den välbevarade bysantinska kyrkor från perioden 300 till 700 e.Kr.Kr. nämns. Den mest kända är Haghia Sophia Cathedral, St Demetrios Cathedral (Hagios Dimitrios).   Bland de många andra historiska och arkitektoniska attraktion, finner vi Galerius Triumph Arch (absiden tou Galérion) från år 305 e.Kr.Kr. och – inte minst – ”The White Tower” (Lefkos Pyrgos), som är symbolen för staden Thessaloniki. Insamlingen av kristna och bysantinska monument står idag på UNESCO: s världsarvslista.

Thessaloniki har även ett antal spännande museer, teatrar, gallerier och andra kulturella institutioner för att visa upp, och 1997 var staden som heter ”Europeisk kulturhuvudstad”.

Staden är förstås också en restaurang och utelivsby, och har flera mycket populära shoppinggatorna, särskilt i området kring den centrala Eleftherias Square.Varje år i september, kommer det att finnas en stor internationell mässa i Thessaloniki.

Närmaste flygplats är Thessalonikis internationella flygplats ”Makedonien”, vilket är ca. 15 km sydost om centrum.