Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Korfu

Planerar du att resa till Korfu på din nästa semester, men är lite orolig över hur du ska kunna ta dig runt i staden? Då behöver du inte oroa dig längre. Det finns hyrbilar du kan använda för att upptäcka stan utan stress. Hyrbilsföretag som erbjuder prisvärda hyrbilar finns både på flygplatsen och i dess närhet. För bekvämlighetens skull kan du boka din hyrbil online via något av hyrbilsföretagens hemsida. 

Guide om Korfu

Korfu
Biluthyrning Korfu

Korfu är en av de vackraste, grönaste och mest imponerande och öarna i Grekland. Ön ligger i norra delen av Joniska havet och är den största ön i regionen. Huvudstaden på ön är Korfu. Korfu är 585,3 kvadratkilometer stort och där bor 39 330 invånare. Namnet Korfu kommer från Corypho, som betyder ”platser med en topp”. Den ligger 600 kilometer ifrån Aten och ligger närmre Italien

Korfu har blivit mer västerländskt än levantinskt på grund av mängden britter, fransmän och venetianare som har funnits där genom åren. Det finns också många fantastiska och viktiga institutioner som är grundade i staden. Några av dessa är den första konstskolan, det första grekiska universitetet och den första filharmoniska orkestern. Korfu har en rik historisk bakgrund, som är full av erövringar och strider. Staden var en av de tre örlogsmakterna i Grekland under 500-talet f.Kr. tillsammans med Korint och Aten. 

Korfu är en av de vackra destinationerna som många vill besöka. 2017 lades gamla stan till på UNESCO:s världsarvslista. Du har möjlighet att utforska vackra och attraktiva platser så som det fantastiska 1400-tals fortet, det asiatiska konstmuseet, Spianada-torget, Achilleion-palatset och Myrtiotissa Beach plus mycket mer. Du hittar även fantastiska restauranger där du kan smaka på stadens traditionella mat. 

Klimatet i staden är oftast varm och torrt på sommaren och milt och fuktigt på vintern. Det är inte vanligt att det kommer snö på Korfu och när det snöar så är det endast på toppen av berget Óros Pantokrátoros. Juli är den varmaste månaden på Korfu och januari är den kallaste. I januari är den högsta medeltemperaturen 15°C och lägsta medeltemperaturen 4-5°C. I juli är den högsta medeltemperaturen 35°C och den lägsta är 20°C. 

Utforska med din hyrbil

Eftersom Korfu är mycket rikt på kultur och historia finns det många platser och attraktioner att utforska. Att utforska med hyrbil ger en mer njutningsfull resa och du slipper krångel. Först bör du ta en tur till Gorge vid Agni Bay. Det är en historisk fiskeby som ligger på Korfus nordöstra kust. Från flygplatsen är det cirka 29,7 kilometer via Palaiokastritsas och det tar cirka 40 minuter att åka dit med din hyrbil. 

En annan fantastisk plats du borde utforska under din vistelse på Korfu är Ákra Drástis. Ákra Drástis är en av attraktionerna du inte får missa. Udden ligger på norra sidan av Korfu. Det är cirka 41,7 kilometer till udden om du kör via Palaioskastritsas och Epar.Od. Skriperou-Peroulades, och det tar cirka en timme att köra dit med hyrbil. Om du kör via Epar.Od. Paleokastritsa’s-Peleka kommer det dock ta längre tid att komma fram. 

Skippa inte det gamla venetianska fortet när du planerar vad du ska utforska. Det gamla fortet byggdes av venetianare 1546. Från det gamla fortet får du en fantastisk utsikt över hela Korfu. Avståndet från flygplatsen till det gamla fortet är cirka 2,1 km via Leof. Dimokratias och det tar bara tre minuter att komma dit med hyrbilen. Det finns en hel del annat du kan göra eller besöka, till exempel Saint Spyridon Church, Georgios Theotokis’-statyn, en promenad i staden Korfu, Agía Triáda och Ágios Spyrídon. 

Flygplats

Korfu International Airport är flygplatsen närmast staden Korfu. Flygplatsen kallas också för Ioannis Kapodistrias International Airport eller bara Ioannis Kapodistrias och ägs av staten. Den är belägen på den grekiska ön Korfu i Kerkyra. Flygplatsens högsäsong är under sommarmånaderna, vanligtvis mellan april och oktober. 

Flygplatsen är döpt efter den första regeringen i Grekland och ligger 2 kilometer söder om Korfu, Grekland. Där erbjuds gratis WiFi och du garanteras att brandsäkerheten underhålls både på flygplatsen och runt omkring den. För att öka säkerheten och effektiviteten använder flygplatsen sig av systemet Hold Baggage Inline Screening. 

På Corfu International Airport hittar du många hyrbilsföretag som erbjuder flera prisvärda hyrbilar som du kan välja mellan. Hyr du bil kan du enkelt ta dig runt på ön Korfu. Hyrbilsföretagen som finns på flygplatsen är Sixt, Avis, Corfu Airport Car Royal, Thrifty, Budget, Hertz med flera. Beroende på din budget och dina preferenser kan du välja mellan flera olika alternativ så som budget, lyx, kompakt med flera. 

Trafik

Korfu är den största ön i Joniska havet och den har ett mycket bra vägnät med vägar i gott skick. Upplevelsen att köra runt och utforska ön är smidig och utan några problem. I staden kommer du dock kunna stöta på rusningstrafik och det vill du helst undvika. I staden är det rusningstrafik på morgonen mellan 07.00 och 10.00 och på eftermiddagen mellan 16.00 och 19.30. 

Det rekommenderas att du skaffar en trafikapp för att det ska bli smidigare när du kör. Varje stad har dessutom sina egna hastighetsbegränsningar som du måste följa. Hastighetsbegränsningarna som gäller på Korfu är 100 km/h på motorvägarna, i städerna är det 50 km/h och på landsvägar är den 80 km/h. Du kommer också kunna välja mellan flera olika parkeringsmöjligheter, så som långtidsparkering, korttidsparkering med mera.