Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Lefkada

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Lefkada inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Lefkada miniguide

Lefkada
Biluthyrning Lefkada

Lefkada (Levkáda, Lefkos, leukos) är en ö med en yta av 293 km2, som tillhör de Joniska öarna. Det ligger på västkusten i Grekland – mycket nära fastlandet, som det är knutet både med hjälp av en pontonbro och en stor damm.Ön har totalt 23.000 invånare, och nästan hälften av dem bor i huvudstaden Lefkas stad, som ligger längst i norr.

Lefkáda Staden är mest känd för sin långa gågatan, där de flesta butikerna – och för sin vackra marina. Från staden är det busforbindelse till Aten (avstånd 370 km). Det finns också ett antal mindre städer och orter längs kusten och i bergen (där den högsta punkten – Stavrotas – ligger på 1158 m). De mest populära semesterorten – Nidri (Nydri) – ligger på öns östkust. Därifrån kan du se över till den lilla ön Skorpio, där Aristoteles Onassis och Jacqueline Kennedy hade sin semesterparadis.

Lafkádas huvudattraktioner är relaterade till olika fritidsaktiviteter – särskilt stranden och vindsurfing. Vasilij Bay, söder betraktas som en av de bästa surfingplatser i Europa. Men det finns också flera vackra kyrkor, kloster och museer på ön. Mest besökta är det arkeologiska museet i centrum av Lefkáda stad.

Närmaste flygplats – Lefkos Preveza flygplats – som ligger på fastlandet, ca. 20 minuters bilresa från Lefkáda stad.