Hyrbil Albanien

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Albanien

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Albanien inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Albanien miniguide

Hyrbil Albanien
Biluthyrning Albanien

Albanien har 3,6 miljoner invånare (2009), som ligger i sydöstra Europa – Adriatiska havet och Joniska havet. Landet gränser Kosovo i nordost, Montenegro i nordväst, Makedonien i öster och Grekland i söder.Stora delar av Albanien är täckt av berg, där den högsta toppen – Maja e Korabit – är 2764 m. Annars den västra delen av landet, 362 km kuststräcka med många sandstränder.

Albanien har Medelhavsklimat – med en årlig medeltemperatur på 16 grader. North – Eastern Albanien har kallare vintrar än landet i allmänhet, och den högsta vintermedeltemperaturen längst i söder.

Landet är känt för sina många nationalparker med orörd natur, särskilt i norr Theti en populär turistattraktion – perfekt för vandring. Annars har Albanien en rik musikalisk folklore tradition.

Kapitalet i Albanien är beläget i landet och kallade Tirana .Staden har 726.500 invånare (2008). Förutom att vara landets största stad, Tirana ekonomiska, kulturella, vetenskapliga och politiska centrum.

Andra större städer i Albanien är Kurcova, Durres, Elbasan, Korçë, Vloro och Shokdra. Durres är den största hamnen i landet –   med färjeförbindelser till att omfattaItalien.

Transportsystemet i Albanien var under kommunisttiden (1945 – 1990) dåligt utvecklad, men i dag de största städerna tillhörande klass nationella vägar. Den nya motorn vägde byggs och repareras kontinuerligt.

Albaniens enda internationella flygplatsen är 15 km nordväst om huvudstaden – Tirana International Airport ”Nene Tereza (döpt efter Moder Teresa).

Genom Hyrbilguiden.se kan du beställa en bil på Tirana International Airport och Tirana.

Populära destinationer