Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Alexandroupolis

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Alexandroupolis inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Alexandroupolis miniguide

Alexandroupolis
Biluthyrning Alexandroupolis

Alexandroupolis (Alexandroupolis) ligger i nordöstra hörnet av Grekland, bara 40 km från gränsen mot Turkiet. Staden är huvudstad i det administrativa distriktet (prefektur) Evros – som ligger i regionen Östra Makedonien och Thrakien.Alexandroupolis har en befolkning på ca. 55.000 och är en av de viktigaste hamnarna i Grekland.

Staden grundades 300 år föreKr. av   Alexander den store (vilket den är uppkallad efter) – men har historiskt sett varit föremål för ändrade regimer.Under åren före år 1920 blev en del av Grekland var det bara turkar och sedan bulgarerna, som styrde staden – och det var då känt av sitt turkiska namn – Dedeagac.

Alexandroupolis är nu främst en industriell och kommersiell – och en viktig knutpunkt trafik mellan Västeuropa, Östeuropa och Turkiet. Den mest kända attraktionen i själva staden, är förmodligen den dominerande vita fyren, som är centralt för hamnområdet.

Annars finns det ett antal idylliska fiskelägen i omedelbar närhet av Alexandroupolis – inklusive Makri, som är känd för sina berömda grottor. Både staden och omgivande område kan också skryta med ett utbud av vackra stränder, som på grund av bra faciliteter och utmärkt vattenkvalitet är markerad med blå flaggor.

Flygplatsen Alexandroupolis flygplats är ca. 7 km utanför centrum.