Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kalamata

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kalamata inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kalamata miniguide

Kalamata
Biluthyrning Kalamata

Kalamata (60.000 invånare) är huvudstad i provinsen Messenien, som tillhör det administrativa distriktet Peloponnesos. Det är beläget i sydvästra Grekland – på en stor halvö vid Messiniakós av Medelhavet, och är en viktig hamnstad.Från hamnen finns färjeförbindelser till de grekiska öarna turist Kythira och Kreta.

4 km öster om staden ligger berget Taygetos. Kalamata är annars känd för sina många olivträd, och både oliver och olivolja är viktiga exporten.

Kalamata har många vackra stränder, som lockar turister under sommarsäsongen. Andra sevärdheter och turistattraktioner i staden inkluderar: Det arkeologiska museet ”Benakeion” – som ligger i gamla stan, flera gamla kyrkor – där Agii Apostili från 1317 är den äldsta, en frankisk slott från 1200-talet, Folkloremuseeet, Railroad Museum – liksom flera moderna konstgallerier.

Staden har också fina restauranger, bra shopping och ett varierat nattliv.

Den närmaste flygplatsen är Kalamata International Airport, vilket är 7 miles nordväst om centrum