Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kefalonia

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kefalonia inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kefalonia miniguide

Kefalonia
Biluthyrning Kefalonia

Kefalonia (Kefillinia) är den största av de joniska öarna, som ligger i Joniska havet, en arm av Medelhavet mellan Grekland och södra Italien.Kefalonia är också ett separat administrativt distrikt (prefektur) och kapital – ligger på öns sydvästra kust – kallas Argostoli. Hela ön har en befolkning på ca 40.000, varav cirka 13.000 bor i huvudstaden.

Kefalonia näst största stad, Lixouri, har ca. 10.000 invånare – är beläget i den västra delen av halvön Pali. Annars ett antal mindre städer och byar på ön – de flesta till sjöss. Landskapet är mycket vackert och stränderna anses vara bland de finaste i Grekland. Några av dem kan endast nås med båt. Det inre av ön domineras av en stor bergskedja, där den högsta toppen ligger på 1628 m.

Bland sevärdheterna finns två medeltida kloster – ett ligger ca.16 km öster om huvudstaden, medan den andra är i mycket söder om byn Markopoulo. I norr är genom Fiscardo gjort spännande arkeologiska fynd av gravar och en teater från romartiden, och i Argostoli det finns en separat arkeologiskt museum.

Det går färjor från både Argostoli och Lixouri till flera av de andra Joniska öarna och grekiska fastlandet. Kefalonia har också en egen flygplats – Kefalonia International Airport – flygplatsen ligger ca. 10 km söder om Argostoli