Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kithira

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kithira inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kithira miniguide

Kithira
Biluthyrning Kithira

Kithira (Kythira, Kythera) är en ö på 284 km2, som ligger strax söder om Peloponnesos halvön i Grekland. Det tillhör de Joniska öarna och har en total befolkning på ca.3500. Det finns ett antal små, pittoreska byar på Kithira – de flesta med en blygsam population (mellan 100 och 200).

”Capital” kallas Chora (även kallad Kithira stad), befinner sig i söder, och har ca. 270 invånare. Det har dock ingen egen hamn, sedan färjetrafik till fastlandet (Peloponnesos och Pireus) går från Diakoufti, som ligger på öns nordöstra kust.

Turismen är av avgörande betydelse för öns ekonomi, och det är att semester i lugna, natursköna omgivningar, turister kommer främst hit. De byar och vackra stränder (vissa av dem kan endast nås med båt) är Kithira huvudattraktioner. Ön har också ett antal kulturella sevärdheter, och här den bysantinska och Arkeologiska museet i Chora nämnts.

Närmaste flygplats – Kithira Island National Airport – flygplatsen ligger 8 km norr om Chora