Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kos

Välkommen till Kos! Om du är ute efter fantastiska vyer, soliga stränder och stillhet har du verkligen kommit till rätt plats för din resa. Det är en perfekt plats för din semester, men på grund av den fridfulla och avskilda naturen är kollektivtrafiken något begränsad. Lyckligtvis finns det gott om hyrbilsalternativ för din bekvämlighets skull. Läs vidare för mer information. 

Kos miniguide

Kos
Biluthyrning Kos

Kos är beläget på de dodekanesiska öarna. Det är en av de lugna öarna som verkligen ger Grekland en plats på kartan när du bläddrar igenom din resebroschyr. Ön är välkänd för sina sandstränder och härliga shoppingscen. Där kan du utforska oändliga marknader där den inhemska befolkningen visar upp sina smarta hantverk. Med gott om städer att se runtomkring, så väl som en fascinerande historia att upptäcka, kan Kos säkerligen erbjuda dig och din familj en speciell semester som du kommer att minnas för evigt. 

Om du är ute efter en avslappnande semester med friheten att göra vad du vill när du vill så har du definitivt kommit till rätt plats. Grekland har alltid varit ett populärt val för semesterskapare och Kos hjälper verkligen landet att behålla det anspråket. Den vackra grekiska ön Kos skryter med sin vitalitet och variation, vilket gör ön till den perfekta semesterdestinationen för hela familjen. Från barer till stränder, kulturella shoppingscener och historia, har Kos verkligen allt du någonsin kan vilja ha ut av en europeisk semester. 

Kos är en av de mest populära destinationerna för en sommartillflykt och erbjuder ett landskap som är perfekt pittoreskt. Över en miljon besökare reser till ön varje år och de är ansvariga för runt 60 % av ekonomin. Denna siffra gör ön till den tredje mest folkrika ön i det dodekanesiska området. Om du är ute efter party finns ingenting likt ett klubbparty på Kos! Där finns två kända gator som verkligen sätter fart på nattlivet. 

Om du är historieintresserad bör du kolla in Neratzia Castle. Slottet, med sin magnifika struktur, är daterat tillbaka till 1300-talet och dominerar ön där det stolt står för alla att se. Slottet uppfördes 1315 av Order of St John och är lätt det bäst bevarade slottet på ön. Om du vill ta ledigt från den vanliga semesterrutinen med simning och solning en dag så är detta den perfekta platsen för knäppa semesterbilder. Kanske är det ett ställe du vill besöka med din hyrbil… 

Utforska med din hyrbil

Eftersom Kos är briljant gällande mångsidigheten med saker att göra är det verkligen rekommenderat att du skaffar en hyrbil. Med gott om biluthyrningsföretag att välja mellan, som erbjuder rimliga avgifter, är en bil en värdefull investering när du besöker ön. Det ger dig friheten att ta dig överallt och flera av öns attraktioner är enkla att nå med bil. Du kan till exempel nå det ovannämnda slottet på under fem minuter om du kör bil från Kos Old Town. 

Kanske är den gamla staden mer din stil, speciellt om du är på humör för en shoppingtur. Även om du bor i den närliggande bergsbyn Zia tar det dig endast 15 minuter att nå den kulturella shoppingscenen med bil. Om marknader med handgjorda saker och inhemska försäljare är din grej ligger de enbart 12 kilometer ifrån den underbara byn Zia. Du kommer få ut mycket av ön med en hyrbil. 

Om nattliv är din sak är det nog bäst om du inte kör. Det du kan göra med en hyrbil är att utse någon ur ditt sällskap till chaufför, denne kan då komma och hämta dig. Med Kos två huvudsakliga partygator inom tio minuters köravstånd – eller mindre – är vi säkra på att de inte kommer ha något emot att hämta upp dig i familjehyrbilen efter att du festat hela natten lång. Så länge du återgäldar tjänsten nästa dag förstås! 

Flygplatser

Flygplatsen som är närmast ön Kos är Kos International Airport. Den ligger 23 kilometer ifrån Kos så du behöver bara köra i 20 minuter. Perfekt när du har landat, väntat på ditt bagage och allt du vill göra är att vila! Detta gör även resan tillbaka avslappnande samtidigt som det maximerar din tid på ön. Fantastiskt! 

Att hyra en bil på Kos International Airport kunde inte vara enklare. Både Kos Car Hire och Thrifty Car Rental har sin bas på flygplatsen och erbjuder flera modellalternativ och priser. På företag som Thrifty (ett av Greklands största) och den internationella biluthyrningstjänsten Aviva (som har en filial på Kos) är det möjligt att boka hyrbilen i förtid via nätet och ibland kan det ge dig speciella rabatter. Oavsett vart du beger dig kommer du få tag på en bil i Kos. 

Några andra Kos-baserade uthyrningsalternativ inkluderar de internationellt kända Hertz Rent a Car såväl som Autoway Rent a Car som, även om det ligger en bit bort i Kefalo, Κως, kan erbjuda bättre priser. Oavsett om du letar efter bekvämlighet eller kostnadseffektivitet kan du vara säker på att hitta båda delarna på nära avstånd. 

Trafik

Under 2019 rapporterade Kos International Airport trafiksiffror på 2 676 644 personer. Utanför Kos huvudstad är vägarna dock kanska lugna. Det finns en huvudväg genom öns mitt som kan vara relativt trafikerad, men en hyrbil är ändå ett vettigt val. 

Det är klokt att veta att du kör på den högra sidan av vägen och att alla passagerare ska ha säkerhetsbälte enligt lag. Parkering sker oftast längs med gatorna och många av gatorna i stan är enkelriktade. Det är förbjudet att parkera i stadens centrum. Det viktigaste är kanske att komma ihåg att hastighetsbegränsningen vanligtvis är 50 km/h i bebodda områden och upp till 120 km/h på motorvägar, såvida inget annat anges. Kör lugnt!