Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Syros

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Syros inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Syros miniguide

Syros
Biluthyrning Skopelos

Den grekiska ön Syros tillhör Kykladerna skärgård, belägen i Egeiska havet. Ön har cirka 25.000 invånare, och viktigaste näring är sjöfart, fiske och jordbruk. Syros är den administrativa, kommersiella och kulturella centrum av Kykladerna. Det högsta berget är Pyrgos – som ligger 442 m.

Den största staden Hermoupolis (Ermoupolis) ligger på östkusten och har 13.400 invånare. Hermoupolis är en viktig hamn med färjetrafik till många andra grekiska städer.

Den största staden har flera historiska platser, däribland Stadshuset från 1876, det arkeologiska museet – med fynd från bronsåldern, Metamorphosis katedralen från 1824, den vackra kyrkan Agios Nikolaos från 1850 med en blå kupol, och Manor Velissaropoulos – en imponerande byggnad med väggmålningar.

Ca. 10 km från staden (på en höjd) är Ano Syros – den medeltida staden byggdes av venetianarna på 1300-talet. Härifrån har man fin utsikt över Hermoupolis.

Annars har staden bra simning med sandstränder och häftiga nattliv.

 

Syros har 12 byar och badorter, där den mest kända på ön är: Megas Gialos, Agathopes, Galissas, Kini, Kastri, Finikas och Chalandriana. De bästa stränderna är i väster, söder och öster om ön.

Den lilla flygplatsen Syros Island National Airport – beläget strax söder om Hermoupolis – har dagliga flygningar till eller från Aten.