Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Thassos

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Thassos inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Thassos miniguide

Thassos
Biluthyrning Thassos

Den grekiska ön Thassos ligger långt norrut i Egeiska havet – nära kusten i grekiska fastlandet.Ön har cirka 16.000 invånare där de flesta människor bor i centralorten – Thassos Town.

Thassos är en bergig ö, vars högsta punkt är Ypsario – vilket är 1045 m. Annars är ön grön och lummig med vacker natur och välkomnande stränder. Thassos har gruvindustrin med produktionen av marmor, resten av branschens viktigaste jordbruksprodukter och turism.

Från Thassos finns det en färja till och från hamnarna i Kavala och Keramoti på fastlandet.

Thassos stad, belägen på norra sidan av ön, som ofta kallas Limenas – vilket betyder hamn. Här finns hotell, affärer, restauranger och barer – samt flera stränder. En är trött på sol och stranden kan du besöka det arkeologiska museet med fynd från 600-talet f.Kr.Kr. Thassos stad har också en utomhus amfiteater – ursprungligen från den 5: e talet. Idag, denna restaurerade och används för utomhuskonserter på sommaren.

Andra kända platser på ön är: Panagia, Potamia, Limenaria, Theologos, Prinos och Potos.

Den närmaste flygplatsen är Kavala – Megas Alexandros flygplats – ligger strax utanför staden Kavala på fastlandet.

Snabbaste sättet att resa till flygplatsen är med båt till Keramoti (40 min. Från Thassos stad).Därifrån är det 15 min. i körning till flygplatsen.