Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Karpathos

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Karpathos inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Karpathos miniguide

Karpathos
Biluthyrning Karpathos

Den grekiska ön Karpathos ligger i östra Egeiska havet, och är den näst största (och södra) ö i Dodekaneserna. Karpathos är 50 km lång och 11 km som störst, och det ligger mitt emellan turist öarna Rhodos och Kreta.
Karpathos har ca 6500 invånare, men på sommaren befolkningen kan stiga till 20.000 grund av de många semester turister som anländer till ön. Karpathos är en lugn ö som lämpar sig väl för barnfamiljer.

Ön är känd för sina dramatiska landskap och dess många vackra sandstränder. Den högsta toppen är Kali Limni som är 1215 m.

På ön finns ca 10 byar, där alla har kvar sin traditionell grekisk stil. Huvudstaden är Pigadia, som ligger på den sydöstra kusten av Karpathos. Pigadia har omkring 3000 invånare, och är en   hamnstad där det också finns en färjeförbindelse till Aten, Kreta och Rhodos.Huvudstaden har en stor tillströmning av turister under sommaren, och 4 km långa sandstranden är nog den största attraktionen. Pigadia har också en populär friluftsteater med kulturella evenemang och konserter på sommaren.

Andra kända turist städerna på ön är Lefkos, Amopi och Kira Panagia. Den södra delen av Karpathos är ett populärt område för vindsurfare.

Den närmaste flygplatsen är Karpathos flygplats, som ligger 15 km sydväst om huvudstaden Pigadia