Hyrbil Ronneby

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Med alla de olika destinationer som finns i Sverige, när du tar familjen på semester, är det inte alltid lätt att ta bilen med sig. Vissa familjer har inte heller råd att köpa en bil. I det fallet kan du hyra bil. Detta kan du göra via ett företag som erbjuder biluthyrning redan på hemmaplan, eller på den plats du ska besöka. Att hyra bil kan bli det perfekta valet vid besök i Rönneby, där det finns massor att se.

Rönneby Guide

Ronneby är en svensk stad som ligger belägen i Blekinge län. Staden har cirka 12 000 invånare. Numera har staden som de flesta andra små svenska städer inte mycket industri. Här handlar det istället om modern utbildning och moderna arbeten. Dock kommer det finnas mycket gammal historia kvar från svunna tider, vilket är något mycket intressant och vackert att både beskåda och utforska. Ronneby brukar också kallas för ”The Garden of Sweden” och har fått många utmärkelser för sin vackra Brunnspark. Öster om Ronneby finner du den välkända staden Karlskrona. Far du åt väster finner du den mindre staden Karlshamn.

Om du bara tar dig cirka 5 kilometer i sydlig riktning, träffar du på den södra svenska skärgården. Detta kan vara den perfekta dagsturen med hyrbil för alla barnfamiljen och semesterbadare. Utöver detta finns det massor med historiska utflyktsmål, där kyrkan Heliga Kors är ett av de äldsta platserna du kan besöka. För dig som är intresserad av glas-figuriner, är denna stad ett perfekt resmål. Här hade de tidigare ett mycket välkänt glasbruk, Detta betyder att du fortfarande kan finna många produkter från denna tid i Ronneby. Nedan ser du platser du inte får missa vid besök i Ronneby.

  • Kyrkan Heliga Kors: En byggnad som renoverats efter de skador den fick efter Ronneby Blodbad.
  • Brunnsparken: Vald till Sveriges vackraste park 2005.
  • Den svenska skärgården: Se den vackra utsikten och kanske till och med besök en av de många närliggande öar som finns.

Kanske är det just vingslagen av den stora och händelserika historia som finns i luften du andas vid ett besök i Ronneby som är det som lockar mest. Om så är fallet kommer ett besök på Ronneby museum att vara ett måste. Här är detta ett litet museum som drivs av Ronneby Hembygdsförening. Dock kommer du att få veta massor om stadens historia och det stora slaget med danskarna som avslutades med freden i Roskilde. Den fred som förde Blekinge län tillbaka i svensk ägo, vilket sedan dess denna vackra del av Sverige fortsatt att vara.

Om du nu bestämmer dig för att hyra bil vid ett besök i Ronneby, kommer du heller inte att ha några problem att fara iväg till Karlskrona. Här finner du då allt från ett stort skeppsvarv och Blekinge Museum, till den stora marinbasen som är den svenska flottans huvudsäte. Det som gör Ronneby speciellt är att enbart själva staden har en lång historia samt vackra platser att besöka. Detta samtidigt som du finner mycket mera av det vackra Sverige på bara några kilometers avstånd. Helt klart ett bra val för en lyckad bilsemester i Sverige.

Upptäck med din hyrbil

Helt enkelt kommer du som hyr bil vid ett besök i Ronneby både hinna se mera, på samma gång som du också får en harmonisk och stressfri semester. här finns allt från parker, gamla byggnader och smågator att uppleva. Staden lever upp speciellt på sommaren då alla de små pittoreska uteserveringarna livar upp staden. Bara det kan vara värt att ta en eftermiddag att utforska, för att sedan veta precis vart ni ska gå för att uppleva en härlig sommarkväll med god mat och solnedgång. Detta kan vara första dagen, för att vakna upp på morgonen redo för nya äventyr.

Som ett exempel när du vill se det som finns i staden kan du ta bilen till Heliga Kors kyrka, för att sedan vidare parkera den vid Brunnsparken. Detta för att enkelt ta dig vidare till fots genom staden alla gator och gränder för att finna nästa sevärdhet. Det bästa med en hyrbil blir naturligtvis de stora möjligheterna till dagsutflykter. Här har du då möjligheten att ta både dig själv och din eventuella familj lite längre bort. I det fallet lockar skärgården för många, men sin vackra natur och härliga badplatser.

Att sedan ta steget längre och besöka de närliggande städerna är också mycket enkelt och smidigt med en hyrbil. Här tar du dig snabbt till Karlskrona, som bara ligger 30 kilometer från Ronneby. Vid ett besök i denna stad finner du ännu mera att uppleva. Det är här du finner den svenska marinens flottbas och Blekinge Museum. Ja, bara det kan ta mera en en dag att smälta.

När du nu är våghalsig och tar dig runt på semestern i Ronneby, kan det också vara värt att besöka Karlshamn på den västra sidan. Även här handlar det om att vara nära skärgården. Vid ett besök i denna stad som också bara ligger 30 kilometer från Ronneby, kommer du bland annat finna Karlshamns Fästning. Denna fästning var det svenska försvarets högborg på medeltiden, som försvarade Sverige från den lede fi på den södra sidan. Helt enkelt blir livet enklare och gladare när du har en bil tillhands på semestern, då alla får mera tid över till varandra.

Flygplats

Både när du ska hyra bil och för att komma till de platser du vill besöka på din semester, är det viktigt med flygplatser. Det är liksom här du anländer och alla företag som hyr ut bilar finns representerade. Naturligtvis har Ronneby en flygplats som erbjuder flyg till och från svenska destinationer. Detta är även den flygplats som används av den större och mera kända svenska staden Karlskrona.

När du anländer till Ronneby flygplats kommer du finna en rad olika kända företag som erbjuder hyrbil. Detta är Avis och Hertz som är de största. Efter detta finns Budget, Mabi samt Europcar. Alla dessa finner du på nätet och kan enkelt boka direkt innan du reser. På så sätt kommer du alltid ha bilen på plats när du anländer, vilket gör livet enklare på din semester.

Givetvis kommer du alltid behöva lämna tillbaka din hyrbil. Detta gör du också direkt på flygplatsen. Om du har en längre semester och vill resa vidare genom Sverige, eller ta dig till andra destinationer i världen. Ja, då kan du snabbt ta dig till den svenska huvudstaden Stockholm från Ronneby. Därifrån finner du sedan möjligheter att ta dig runt och utforska hela den stora vida världen.

Trafik

Om du hyr bil redan i din hemkommun gör du det via samma biluthyrare du finner på flygplatsen. Detta görs enklast via internet och du kommer att ta bilen hela vägen till Ronneby. De vägar du finner mellan olika städer i Sverige är relativt stora och brukar vanligtvis ha en hastighetsbegränsning mellan 90-110 kilometer per timma. När du närmar dig mindre städer som Ronneby, kan detta medföra mindre vägar i direkt anslutning till orten samt inom stadens gränser.

I det fallet brukar det i allmänhet råda en hastighetsbegränsning mellan 60-90 kilometer per timma i utkanterna medan det i staden begränsas mellan 40-60 kilometer per timma. Också om du ska fara mellan Ronneby och de närliggande städerna Karlskrona och Karlshamn, kommer det vara bra vägar mellan dessa där du kan hålla en hastighet mellan 90-110 kilometer per timma. Helt enkelt är det lätt att ta sig fram med hyrbil i denna del av Sverige.

När nu de svenska vägarna håller en bra kvalitet, kan det ibland vara problem med att finna parkeringar. Idag är det också så att många stadskärnor har stängts av för biltrafik helt eller delvis. Detta är dock inget problem med hyrbil i Ronneby. Här finns det ett bra system och tydlig skyltning som visar både var det är tillåtet att parkera och var du får åka på vägarna. Gällande parkeringar finns det ett stort utbud av dessa. Här har Ronneby lärt sig efter att ha blivit en stor turiststad i Sverige.