Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Karlskrona

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Karlskrona inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Karlskrona miniguide

Hyrbil Karlskrona
Biluthyrning Karlskrona

Planerar du att besöka Karlskrona? Kanske har du lämnat bilen hemma och tar dig hit med buss tåg eller flyg? Ja, då kanske du känner dig lite begränsad, det finns ju så mycket att se både i centrum, men också i stadens närhet. Det är inte något större problem. Här finns det gott om möjligheter att hyra bil under din vistelse. Med en hyrbil har du möjlighet att utforska staden och alla andra intressanta sevärdheter i närheten.

Karlskrona Guide

Karlskrona, är staden som är uppkallad efter kung Karl XI och orten Landskrona, och ligger i Blekinge i sydöstra delen av Sverige. De närmaste städerna är Ronneby, Kalmar och Karlshamn. Stadens gedigna sjöhistoria är ett av dess mest kända signum. Staden grundades redan på 1600-talet men inflyttningen gick trögt. I och med att staden blev residensstad år 1680 ökade antalet innevånare. Staden är uppförd på ön Trossö i Blekinge län. Tack vare det strategiska läget, med närheten mot Danmark och resten av Europa, bestämdes tidigt att örlogsflottan skulle förläggas här.

En stor fördel med att placera örlogsflottan här, var också att hamnen nästa alltid är isfri. Karlskrona var under stormaktstiden det svenska rikets tredje största stad, näst efter Riga i Lettland (som också tillhörde det svenska riket) och Stockholm. Staden var även tänkt att bli landets huvudstad. Tydliga tecken på detta är att stadens utformning är skapad att följa dåtidens europeiska ideal för en stormaktsstad. Karlskrona ansågs vara en viktig stad att försvara i och med sitt läge mot havet och därför anlades det stora militärområdet i anslutning till staden.

  • Karlskrona är fullt av upplevelser och sevärdheter
  • Du kommer att uppleva en stad med många historiska lämningar.

Idag är befolkningsmängden något blygsammare i Karlskrona och staden är inte längre den tredje största i riket, snarare en av de 20-30 största tätorterna. Här bor ungefär 66 700 personer idag, men Karlskrona har kvar sin identitet som marin militärstad och du känner historiens vingslag när du går genom staden. Här finns gott om sevärdheter och Karlskrona-varvet, som har sitt ursprung i Karlskronas Örlogsbas, varvet är fortfarande än i dag verksamt. Här byggs nu fartyg för marinen med så kallad stealth teknik och varvet som grundades på 1600 talet lever fortfarande än idag vidare med fartygsbyggen.

Karlskrona idag är en trevlig stad med många fina anläggningar för turism, det marina arvet lever vidare i staden. Främst genom det unika marin museet och alla historiska lämningar. Staden och hamnen sjuder av liv, främst under sommarhalvåret och människor från världens alla hörn besöker staden. För dig som vill besöka staden finns det både campingar, hotell och centrala ställplatser för husbilar. Det finns många utflyktsmål, som enkelt nås genom promenader eller via båt. Har du tillgång till bil, når du ännu fler intressanta platser i och i närheten av Karlskrona.

Utforska med din hyrbil

Att utforska Karlskrona och dess omgivningar med bil är en väldigt bra idé. Om du kommer till staden med tåg eller buss, så ta chansen att hyra en bil och ta dig runt i Karlskronas omgivningar. Fördelen med att hyra en bil är att du, trots att du tagit dig till Karlskrona med flyg eller tåg, får möjlighet att se dig omkring inte bara i själva staden utan också till upplevelser lite längre ut på landsbygden eller i någon av de närliggande städerna. Du kommer inte att ångra dig en sekund.

Vad kan du då förvänta dig att uppleva i Karlskrona och dess närhet. Det finns massor av intressanta upplevelser inne i Karlskrona och på öarna i dess närhet, men det stannar inte där, när du upptäckt Karlskrona kan du ta dig utanför staden och hitta ännu mer intressanta upplevelser. Från Karlskrona är det inte så långt till Kalmar, du når staden efter ca 9 mil i bilen. Här kan du till exempel besöka Regalskeppet Kronan, eller varför inte ta en tur över bron och uppleva Öland, med dess speciella natur och kultur.

Du kan också passa på att besöka Blekinges största hällristningar. De finns i Möckleryd cirka 8,5 mil från Karlskrona. Hällristningen består av 140 bilder varav ungefär 80 av dem föreställer skepp. 20 minuters bilresa från Karlskrona hittar du museet Björkeryds bruk, ett museum som beskriver sågverks epoken. I Sturkö, 8 kilometer från Karlskrona hittar du Bredeviks örtagård. Här har du möjlighet att uppleva en örtagård uppbygg enligt en medeltida förebild.

Drygt 9 kilometer från Karlskrona hittar du Drottningskärs kastell. Kastellet uppfördes i slutet av 1600-talet och är ett komplett försvarsfästning från stormaktstiden. Här kan du besöka fängelsehålorna eller titta ut från kanonluckorna. Bilfärjan till Aspö där kastellet ligger är gratis. Sugen på lite utlandssemester? Varför inte passa på att besöka Polen. Karlskrona har nämligen en färjelinje till Gdyina. Efter 10 timmar och 30 minuter angör fartyget Gdynia. En 24 timmars kryssning kanske skulle vara trevligt, eller varför inte ta med dig hyrbilen och passa på att utforska en del av Polen.

Flygplatser

Till Karlskrona tar du dig enkelt via flyg från Stockholm till Ronneby. Karlskronas närmaste flygplast ligger i Kallinge cirka 8 kilometer norr om Ronneby. Ronneby i sin tur ligger ungefär en halvtimmes bilresa från Karlskronas centrum. Det går dagligen flyg både från Bromma och Arlanda, och reser du från annan ort behöver du byta flyg i Stockholm, som på sätt blir knutpunkt. Det är även möjligt att flyga till Kalmar flygplats men det är betydligt längre transfer till Karlskrona därifrån.

Vi väljer därför att fokusera på Ronneby flygplats. I folkmun kallas flygplatsen oftast bara för Kallinge, efter den ort den ligger i. Flygplatsområdet delas mellan Blekinge flygflottilj F17 och det vanliga civila flyget. Flygplatsen trafikeras av SAS och BRA. Ronneby flygplats ligger också nära flera andra populära svenska städer, till exempel: Karlskrona, Karlshamn, Sölvesborg, Kalmar, Kristianstad och Växjö ligger alla inom ungefär en timmes bilresa från Ronneby.

Kommunikationerna är goda, det finns både möjlighet till både flygbuss och taxi, men om du kommer till Ronneby med flyg kanske du hellre vill hyra en bil för att ta dig vidare till ditt resmål, som då är Karlskrona. På flygplatsen kan du enkelt välja att hyra bil från flera olika leverantörer. Avis, Europcar, Hertz, Mabi och Sixt är de hyrbilsfirmor som finns representerade på Ronneby flygplats.

Trafik

Karlskrona är ett mycket välbesökt resmål, främst under sommarhalvåret då turism ökar, vilket innebär att du då behöver vara bredd på att det stundtals kan vara ganska mycket trafik på vägarna. Den stora Europavägen som går närmast Karlskrona, är E22 och den leder till Trelleborg i söder. Vägarna i Karlskrona håller i huvudsak god kvalitet och du kan räkna med att framkomligheten är god som helhet.

E22 är Europaväg 22 och sträcker sig från Norrköping i norr till Trelleborg i söder och här är maxhastigheten 100km/h. E22 är cirka 560 kilometer lång. E22 innehåller också Sveriges första motorväg, sträckan mellan Malmö och Lund. På de mindre vägarna i kommunen ligger hastighetsbegränsningarna på mellan 50 och 80 km/h som det gör i de flesta svenska städer, asfalt är den huvudsakliga beläggningen på vägarna här.

Parkering i Karlskrona finns det ganska gott om. Du betalar din parkering via appen ”parkera i Karlskrona” men det går också att betala i parkeringsautomat eller online. Parkeringsplatserna är indelade i olika zoner, röd, grön och boendezon. I den röda zonen får du parkera i högst fyra timmar till en kostnad av 13 kronor i timmen, i den gröna zonen får du parkera upp till sju dygn och betalar då 5 kronor i timmen, boendezonen tillhör den gröna zonen och här kan du med ett boendetillstånd parkera, såklart kan du också betala och parkera enligt den gröna zonens regler.