Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Alghero

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Alghero inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Alghero miniguide

Hyrbil Alghero
Biluthyrning Alghero

Alghero tillhör provinsen Sassari och beläget i den nordvästra delen av ön Sardinien som också är en italiensk region. Staden är en fiskehamn ligger på västkusten och leder till Medelhavet, ca. 230 km söder om Alghero är den regionala huvudstaden Cagliari. Befolkningen har under 2009 i drygt 40.000 och antalet har minskat med ungefär hälften sedan början av 1900-talet. Alghero grundades 1102, men området har varit bebott i över 6000 år.

Många turister reser till Alghero på grund av historiska platser, vackra stränder och unika dyk möjligheter. Gamla stan är omgiven av en stadsmur och kännetecknas av smala, bilfria gator. Det finns särskilt många gamla kyrkor, bland annat St Francis, som påbörjades under 1300-talet och stadens katedral från 1500-talet. Turister och dykare från hela världen föredrar att Alghero på grund av de många grottor och Nereo Cave är förmodligen den mest kända undervattensgrotta i Medelhavet.

Alghero Airport erbjuder internationella flygningar och är ca. 8 km utanför staden.