Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Amman

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Amman inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Amman miniguide

Hyrbil Amman

Biluthyrning Amman

Amman är huvudstad i Jordanien , och har ca. 2.100.000 invånare (2008).Staden ligger där den gamla Philadelphia var.

Ett antal ruiner från stadens äldsta historia är bevarad – inklusive en romersk amfiteater från omkring år 170 e.Kr.Kr. Om Citadel Hill (Jabal al-Qal’a) är också ruinerna av ett stort tempel Hercules (från romartiden) och Jordanien Arkeologiska museet, där resultaten från en serie av arkeologiska utgrävningar (även från Jeriko) samlas.Utöver detta finns det många vackra, gamla byggnader och historiska platser i Amman.

Staden har också en rad museer – inklusive en stor folklore museum och en Bilmuseum. Flera av moskéer är också populära turistmål. Den senaste och bästa av dessa är imponerande kung Abduallah I-moskén, med plats för 3.000 personer. Den byggdes på 1980-talet.

Amman är också ett shoppingparadis. Du kan göra bra och spännande inköp i den gamla arabiska Bazar distrikt Souk Jara – eller så kan du besöka en av de många moderna köpcentra.

Det finns många andra turistattraktioner i närheten av Amman. Den norra änden av det salta Döda havet, belägen cirka 40 km sydväst om staden. Många reser här på grund av påstådda positiva hälsoeffekter som salt vatten har. På detta område finns också flera platser med särskild hänvisning till den bibliska berättelser. I Jordanfloden, som rinner ut i Döda havet, är till exempel al-Maghtas – den plats där Johannes Döparen att bli döpt Jesus. Och mellan Amman och Döda havet ligger Mount Nebo (817 m), där Moses dog efter att ha tittat på ”förlovade landet”.

Närmaste internationella flygplats är Queen Alia Airport , som ligger 35 km söder om Amman.

 

Svenska