Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sibenik

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Sibenik inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Sibenik miniguide

Hyrbil Sibenik
Biluthyrning Sibenik

Sibenik ligger 75 miles norr om Split i Dalmatien i södra Kroatien. Den ligger vid floden utlopp i Adriatiska Krkas 37.000 bor i centrum, medan kommunen har totalt 52.000 invånare (2001). Härifrån går båtförbindelser till Kaprije och Žirje.

Šibenik blev en stad i 1298 Staden hamnade under venetianskt styre i 1400-talet.Stadens St James Cathedral är på UNESCO: s världsarvslista. Det inleddes på 1500-talet. S: t Nikolaus-fästning av samma århundrade, ligger på en udde utanför Sibenik, och   är väl bevarad.Det inrättades som skydd mot turkiska fartyg, och ritades av arkitekten Hyeronimus San Michaela. Under inbördeskriget 1991 till 1995 var det hårda strider mellan jugoslaviska serbiska och kroatiska styrkor i korta perioder av Sibenik. När de fallna kupol av katedralen och flera andra byggnader har lidit svåra skador. Några miles norr om staden ligger den vackra Krka nationalpark och Plitvice Lake. Det finns vattenfall, och arkeologiska ruiner.

Split flygplats ligger 40 km söder om Sibenik.