Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Riga

Oavsett om du åker till Riga eller till någon annan stad i Lettland kommer du upptäcka att det är bekvämt att hyra en bil. Många väljer att hyra en bil när de är på affärsresa eller semester med familj och vänner. En av de främsta fördelarna med att hyra bil är att du kan utforska hela staden till ett överkomligt pris. Låt oss titta närmare på vilka typer av hyrbilsfirmor som finns tillgängliga i Riga och hur du väljer ut den bästa. 

Riga miniguide

Riga
Biluthyrning Riga

Riga är Lettlands huvudstad och år 2019 var stadens totala befolkning 632 614 invånare. Det är betydligt fler än i andra städer i Lettland, vilket gör Riga till landets största stad. Staden är dessutom hem åt en tiondel av de tre baltiska staternas befolkning. Rigas territorium täcker cirka 303 kvadratkilometer och ligger 1 till 10 meter över havet på en sandig och platt slätt. Staden grundades redan på 1100-talet och är därmed en av de äldsta städerna i Europa. Riga var vid ett tillfälle medlem i Hansan. Den historiska stadskärnan är med på UNESCO:s världsarvslista. 

Rigas historiska centrum är främst känt för sin Jugend-arkitektur och fantastiska träverk. Stadens popularitet ökade snabbt efter att den var värd för Natos toppmöte 2006, Eurovision Song Contest 2003 och World Curling Championship för kvinnor. Riga har dessutom en stor flygplats som rymmer hundratals resenärer. Under 2016 besökte mer än 1,3 miljoner människor Riga, antingen i affärer eller för semester. Staden är dessutom medlem i UBC (Union of the Baltic Cities) och Union of Capitals of the European Union. Fler än 100 sportklubbar har sin bas i staden. 

  • Riga International Airport är stadens flygplats. 
  • Det är den största och mest trafikerade flygplatsen i Baltikum. 

Pļavnieki är en känd stadsdel i Riga och den är belägen på höger sida av floden Daugava. Området har i många år använts för jordbruksändamål. Pļavnieki ligger cirka 6,6 kilometer från Rigas centrum. År 1978 etablerades flera nya bostadskolonier och kommersiella center här och majoriteten av de byggnader som vi kan se där idag byggdes under 1980-talet. Pļavnieki är tätbefolkat och känt för sitt rika historiska och kulturella arv samt för sin ekonomi. År 2018 var den totala befolkningen i området 47 185. Befolkningen är utspidd över ett område på 2,986 kvadratkilometer. 

Dreiliņi ligger cirka 8 kilometer öster om Rigas stadskärna och har några av de finaste byggnaderna i lantlig stil. För att beskåda dessa byggnader kan du besöka Baltinavas Street. Uppbyggandet av husen började på 1980-talet och de första invånarna flyttade till Dreiliņi under år 2004. Idag satsar man på att bygga upp flera nya byggnader för att göra Dreiliņi mer attraktivt för turister. Några av de största attraktionerna är Frihetsmonumentet, Svarthuvudbrödernas hus och Riga Central Market. 

Utforska med din hyrbil 

Det etnografiska friluftsmuseet i Lettland är ett välkänt museum beläget i utkanten av Riga, närmare bestämt vid strand vid sjön Jugla. Museet ligger cirka 14 kilometer från stadskärnan och det tar bara 20 minuter att ta sig dit med hyrbil. Museet öppnades för allmänheten år 1932 och består av mer än fem byggnader. Flera olika typer av kulturevenemang brukar organiseras där, till exempel hantverksutställningar, traditionella festivaler och folkkonserter. Tack vare sina många evenemang är platsen känd för att främja den traditionella lettiska kulturen och livsstilen. 

Riga Zoo ligger i Mežaparks på den västra sidan av Ķīšezers sjön. Här finns över 3 500 djur av olika arter. Över 250 000 människor besöker djurparken varje år. Att ta sig dit med hyrbil från centrum tar inte mer än 15 minuter, avståndet är 8,9 kilometer. Djurparken erbjuder en rad olika sponsringsalternativ där du genom att donera lite pengar kan bli en beskyddare för ett valfritt djur i parken. År 1988 introducerades den europeiska trädgrodan på detta zoo. Arten finns numera i olika delar av landskapet Kurland. 

Riga Motor Museum är ett av världens största museum för antika fordon. Museet är beläget 11,4 kilometer från stadens centrum och du kan enkelt ta dig dit på 20 till 30 minuter, depending on trafic. Sedan 1992 är museet medlem i IATM-ICOM (International Association of Transport and Communication Museums). Bortsett från att ha underhållande utställningar erbjuder museet även en sportklubb och ett café. Byggnaden har designats av arkitekten Viktors Valgums och under många år har det kallats för ett statligt museum. 

Vērmane Garden är en populär offentlig trädgård i Riga. Den består av 12 tunnland mark och skapades redan 1814. Det tidigare namnet på trädgården var Wöhrmann Park. Du hittar parken 2,8 kilometer från stadens centrum och med en hyrbil tar du dig dit på mellan 8 och 10 minuter. Parken är berömd för sina höga, exotiska träd och vackra blommor. Den har även en mysig restaurang där du kan koppla av medan du äter en bit mat tillsammans med familj eller vänner. 

Flygplatser 

Riga International Airport är den mest trafikerade flygplatsen i Riga. Den är navet för SmartLynx Airlines, RAF-Avia och airBaltic. Hyrbilsfirmor som Sixt, Economy Bookings, EuropCar och Kayak tillhandahåller sina hyrbiltjänster här. Vi rekommenderar att du kontrollerar firmornas officiella webbplatser för information om priser och bokningsvillkor. De närmaste hotellen från flygplatsen är Airport Hotel Mara, Wellton Riverside Spa Hotel, Grand Palace Hotel och Rixwell Elefant Hotel. 

Spilve Airport ligger 5 kilometer från Rigas centrum. Detta var Lettlands första internationella flygplats och som grundades under 1920-talet. Några närliggande hotell är The Fortress och Avitar Hotel Riga. Om du vill hyra en bil föreslår vi att du provar ACE Rent A Car, Prime Car Rent, EuropCar Auto Noma eller Discover Cars. Mer information om deras tjänster hittar du på företagens officiella webbplatser. 

Liepāja International Airport ligger i västra Lettland. Detta är en stor flygplats, precis som Riga International Airport. Den är belägen cirka 210 kilometer från Riga och nästan 55 kilometer från den litauiska gränsen. De närmaste hotellen är Europa City Amrita Hotel, Liva Hotel och Art Hotel Roma Liepaja. Liepaja Airport Car Rental, Sixt och HotWire erbjuder prisvärda hyrbilar i detta område. 

Trafik 

Med tanke på stadens historiska egenskaper anses Riga vara en monocentral stad där över 36 procent av invånarna arbetar i centrum. Därför är både vägar och trafiksystem väl underhållna. Det finns tre broar över floden Daugava som bidrar till transittrafiken via stadens centrum. Via dessa kan du ta dig vidare in till stadskärnan. 

Varje dag passerar över 400 000 trafikanter över Daugava och hälften av dem använder hyrda eller privata bilar. Därför kommer du att stöta på ett märkbart antal fordon i stadskärnan varje dag. Det finns några körregler som du som förare måste följa. Till exempel måste du ha med dig körkort och ID-kort när du kör på stadens vägar. 

Som passagerare bör du alltid ha med dig ditt pass och ett ID-kort när du lämnar hotellet för att utforska staden. I princip all kollektivtrafik i staden har anslutningar till de centrala delarna av Riga. Precis som andra städer i Lettland har även Riga olika parkeringszoner. Dessa indikeras med särskilda P-zonsskyltar. Betalnings- och parkeringsautomater finns tillgängliga i olika delar av staden. Det finns även parkeringshus med flera våningar tillgängliga för att göra det smidigare för bilförarna.