Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Valetta

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Valetta inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Valetta miniguide

Hyrbil Valetta
Biluthyrning Valetta

Valletta är huvudstad i Malta. Det ligger på den nordöstra kusten av ön, mellan Marsamxett Harbour och Grand Harbour. Valletta har 22.000 invånare, ca. 115.000 med förorter. Härifrån finns det färja till Sicilien.

Malta är kanske mest känd för sina insatser i den europeiska musiktävlingen Euro Vision. Valletta grundades på 1400-talet genom Johannitterordenens Grandmaster Jean de la Valette. Staden har många minnen från den tiden då det var Johannitterordenens högkvarter. Grand Master Palace är nu regeringsbyggnader, medan domkyrkan, St John’s Cathedral, från 1570-talet, finner vi den begravningsplats för stora mästarna. Kyrkans museum är ett mästerverk av målaren Caravaggio. Staden var tidigare Storbritanniens viktigaste flottbas i Medelhavet. Valletta är på Unescos lista över världens natur-och kulturarvet. Besökare kan också ta en promenad i de smala gatorna i Tarxien tempel utanför Valletta eller på operan.

Maltas internationella flygplats ligger fem kilometer utanför centrum av Valletta.