Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sicilien

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Sicilien inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Sicilien miniguide

Hyrbil Sicilien
Biluthyrning Sicilien

Om du semestrar på ön Sicilien är en hyrbil väldigt bra att ha. Det ger dig friheten att upptäcka mer av ön och du behöver inte anpassa dig till kollektivtrafiken. Att hyra bilen i förväg är att rekommendera. Varför inte hämta ut bilen direkt vid ankomst till flygplatsen? 

Om Sicilien

Sicilien är den största ön i Medelhavet och tillhör Italien. Ön har cirka 5 miljoner invånare (2018) och är belägen sydöst om Sardinien och norr om både Malta och Tunisien. Messinasundet, som är 42 kilometer långt och 3 kilometer brett vid dess smalaste punkt, skiljer Sicilien från Italiens fastland. 

Sicilien är en bergig ö och i nordost ligget vulkanen Etna vilket är öns högsta punkt på 3 323 meter över havet. 

Huvudstaden Palermo ligger i de nordvästra delarna av ön och är Siciliens centrum för politik, ekonomi, kultur och handel. Palermo har cirka 673 000 invånare (2017) och ligger vid foten av berget Pellegrino (606 meter över havet). Huvudstaden är en trafikerad hamnstad och rik på historisk arkitektur med flera kyrkor från 1100-talet. Palermo-katedralen är ett av stadens landmärken som började byggas år 1185. En annan populär sevärdhet för turister är Palazzo dei Normanni, Norman Palace, vars uppförande startade på 800-talet. Palatset anses vara ett av Italiens vackraste. I staden finns också en arkeologisk park, botaniska trädgårdar och ljuvliga strandpromenader. 

Några av de mest populära turistdestinationerna på Sicilien är huvudstaden Palermo, öns näst största stad Catania såväl som Syrakusa, Trapani, Taormina och Cefalu. 

Flygplatsen

Den internationella flygplatsen Palermo Airport (PMO) ligger 34 kilometer nordväst om stadskärnan. Flygplatsen har en genomströmning av 5,4 miljoner passagerare årligen (2014). British Airways erbjuder veckovisa flighter till Palermo Airport. När du anländer finns det flera hyrbilsföretag på flygplatsen, bland annat Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Dollar, Thrifty, Locauto och Sixt. 

En annan flygplats är Catania Fontanarossa Airport (CTA) som ligger i de östra delarna av ön, 7 kilometer söder om Catanias stadskärna. Flygplatsen servar årligen 7,3 miljoner resenärer och är därmed Siciliens mest trafikerade flygplats. 

Det går direktflyg till Catania från London, Birmingham, Manchester och Bristol. 

På flygplatsen httar du hyrbilsföretag så som Forzese, Hertz, Holiday Car Rental, Hollywood Rent a Car, Italia Car Rent och Locauto. 

Trafik

Sicilien har ett välutvecklat vägnät med motorvägar mellan de större städerna. Motorvägarna har hög standard och kallas Autostrada i Italien. Flera av dem har vägtullavgifter. Trots att vägnätet håller hög standard kan en del landsvägar vara smala och krokiga. 

På Sicilien är hastighetsbegränsningen 50 km/h i tätbebyggt område, 90 km/h och 90 – 110 km/h på motorvägarna. 

Högsta tillåtna promillehalt i blodet är 0,5 promille i jämförelse med 0,2 promille i Sverige

Kör du i huvudstaden Palermo måste du vara förberedd på mycket trafik, speciellt under rusningstid. Att hitta lediga parkeringsplatser kan också vara svårt där. Den bästa lösningen är att parkera utanför stadskärnan och sedan använda kollektivtrafiken för att ta sig runt. 

Om du ska bo i Palermo under semestern bör du fråga hotellet i förväg om de erbjuder parkeringsplatser åt sina gäster. 

Utflyktstips

Sicilien är en utmärkt destination för att hyra bil. Du kan ta både kortare och längre turer till närliggande byar och städer. Naturen på Sicilien är fantastisk och utmed kusten finns härliga sandstränder som lockar till bad. Har du en hyrbil kan du enkelt ta dig till små och lugna bergsbyar liksom vinodlingar och livliga städer. 

Utgår du från huvudstaden kan du ta en dagstur till staden Catania, belägen på östkusten 227 kilometer sydöst om Palermo. Catania har cirka 313 000 invånare (2017) och är öns näst största stad. Den finns med på UNESCO:s världsarvslista och här kan du besöka katedralen som började byggas år 1091. Andra fina sevärdheter är Palazzo degli Elefanti från 1693, också känt som Elefantpalatset, liksom Elefantfontänen på Piazza Duomo-torget uppförd 1736. 

Catania är också känt för sin stora fiskmarknad och 20 kilometer nordväst om stadskärnan ligger Etnaland, en kombinerad nöjes- och vattenpark. 

Dessutom är Catania beläget söder om berget Etna, vars område bjuder på vackra omgivningar och fina vandringsstråk. 

Om du hyr en bil kan du besöka hamnstaden Trapani som ligger på Siciliens västkust, 108 kilometer från Palermo. Trapani har cirka 68 000 invånare (2017) och är känd för sin havssaltsbrytning. I den gamla staden ligger flera historiska byggnader, bland annat Trapani katedralen från 1635. Andra sevärdheter i Trapani är Lido di Trapani-stranden och slottet Castello della Colombaia från 200-talet som ligger på en ö. Trapani har också vackra parker och ett intressant saltmuseum.