Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Poznan

Vill du resa tillbaka i tiden till början av den polska civilisationen? När du hyr bil i Poznan, Polen, kan du upptäcka allt! Lyckligtvis erbjuder staden flera upphämtningspunkter och olika biluthyrningsalternativ så att du kan upptäcka staden i din egen takt. Tack vare de olika alternativen kan du välja det som passar din plånbok! Vi sammanställt denna informationssida för att ge dig tips om hur du hittar och kör hyrbil i denna polska historiska stad. 

Guide till Poznan

Poznan

Biluthyrning Poznan

Poznan ligger vid Warta-floden i västra Polen och det är en av de äldsta städerna i landet. Dessutom är den Polens femte största stad och ett av landets mest kända områden med regionala seder, en kulturell gammal stadsdel och andra spännande sevärdheter! Det är också en av de mest befolkade städerna i Polen med en uppskattad befolkning på cirka 538 000. Den ligger nära städer som Janikowo, Glowna och Bogucin. 

Staden sträcker sig över ett område på cirka 261,3 kvadratkilometer och dess högsta punkt är Morasko-kullen (Gora Moraska) på en höjd av 157 m. Den lägsta punkten är dalgången i Warta Valley som ligger 60 m över havet. Stadens stora flod Warta löper norrut genom staden. Andra mindre floder i staden är Cybina, Junikowo, Wierzbak och Bogdanka. Staden erbjuder bad, segling och kanot/roddplatser vid sjöarna Strzeszyn, Rusalka, Kiekrz samt Lake Malta. 

Poznan fungerar som den administrativa huvudstaden i Wielkopolska Voivodeship-provinsen. Det är än idag ett affärs- och kulturellt nav för handel, teknik, utbildning, turism och idrottsändamål. Staden är också ett utbildningscenter, vilket gör den till ett viktigt akademiskt hem för cirka 130 000 studenter. Här ligger även ett av Polens största universitet – Adam Mickiewicz Universitet. I staden ligger det första polska stiftet och den är också värd för en av de största industriella utställningarna i Europa – Poznan International Fair. 

En av sakerna som gör Poznan speciell är dess klassificering som Gamma-världsstad av Globalization and World Cities Research Network (GaWC). Kvaliteten på utbildning, levnadsstandard, hälso- och sjukvård och säkerhet rankas högt i staden. Ofta har den vunnit pris för att vara en förstklassig stad. Dessutom utsågs Poznan Art and Business Center 2012 till ett av de sju ”polska underverken”. Stadens är med alla sina prestationer och lugna atmosfär en mycket speciell turistdestination! 

Utforska med din hyrbil

Poznan har många kulturella sevärdheter och byggnader. Lyckligtvis finns de flesta av dessa i centrum och det tar dig mindre än 30 minuter att nå dem. Royal Imperial Route är ett område som ligger cirka 15,5 kilometer österut från Poznan Lawica Airport och där finns de mest attraktiva delarna av staden. De visar upp stadens identitet, historia och kultur. Dessutom är den konstgjorda sjön Malta (cirka 3 kilometer från stadens centrum) ett populärt besöksmål för segling. Men det är dock inte allt, sjön har viktiga fritidsattraktioner som den konstgjorda skidbacken, en zoologisk trädgård och en smalspårig järnväg. 

Srodka Mural är offentlig konst mitt i Poznans Srodka-distriktet, som ligger cirka 14 kilometer från Poznan Lawica Airport. Det är en hisnande Trompe-l’œil-attraktion av Arleta Kolasinska som täcker hela sidan av en byggnad. Byggnadens sida tycks tredimensionell och representerar Sdorka på 1920-talet. En annan sann skönhet i Poznan är Porta Posnania Interactive Heritage Center som är ett multimediamuseum, museet ligger mittemot öns östra strand. Museet ger en detaljerad och fängslande historia om grundandet av den polska nationen. 

De ovannämnda sevärdheterna är några av många i staden. Men varför skulle du tillbringa ett flertal dagar i staden? Istället kan du fundera på att köra lite utanför Poznans gränser, cirka 292,1 kilometer mot norra Polen. Området har flera kulturellt intressanta byar och städer som Szymbark, Wiezyca, Chojnice och Gdansk. 

Flygplatser

Planerar du att flyga till Poznan? Då har du tur eftersom det finns flera flygplatser i staden för civila flygplan. Poznan-Lawica Henryk Wieniawski Airport är en av de äldsta flygplatserna i Polen och den ligger fem km väster om stadens centrum, vilket tar tre minuter att köra. En del av dess namn kommer från den närliggande staden Lawica som ligger i Jezyce District. Ofta blandas flygplatsen ihop med Poznań – Krzesiny militära flygbas. 

Fram till 2009 användes flygplatsens norra del för militärflyg som bas för tyska kejsarrikets flygtrupper, medan dess södra del användes för civila flygplan. Det finns emellertid en oro över att flygplatsen kommer att förflyttas till någon annan plats, då flygvägen mot landningsbanan ligger direkt ovanför staden. Poznan Lawica Henryk Wieniawski Airport vänder sig till gods-, inrikes- och internationella flygningar och kan ta emot upp till 3,5 miljoner passagerare årligen. 

Kända biluthyrningsalternativ som är tillgängliga på Poznan Lawica Airport är bland annat Alamo, Enterprise, Europcar, Green Motion, Keddy by Europcar och Sixt. Andra flygplatser i staden är exempelvis Aero Club of Poznan Kobylnica och Zerniki Airport Biernat. Eftersom alla flygplatser ligger nära stadens centrum är det väldigt smidigt att hitta ett hotell, eller en annan trevlig plats att bo på, under din vistelse i Poznan. 

Trafik

Expressvägen S5 eller Expressway S5 är en väg med begränsad åtkomst som går längs rutten Ostroda-Grudziadz-Bydgoszcz-Poznan-Wroclaw. När Polen utsågs till värd för Fotbolls-EM 2012 lades dock me fokus på vägens utveckling. Det var dock för optimiskt att planera att göra klart hela vägen till mästerskapen. Nu är dock hela motorvägen S5 mellan Wroclaw och Poznan färdig och öppen för trafik. Var alltid noggrann med att följa hastighetsbegränsningarna och undvik problem med myndigheterna. 

Kom ihåg att hålla hastighetsbegränsningen på upp till 100 km/h på vägar med ett körfält, 120 km/h på vägar med dubbla körbanor och 140 km/h på motorvägar. Parkeringsplatser i avgiftsbelagda zoner är öppna från måndag till fredag 8 till 18. Parkeringsavgiften kan betalas via parkeringsautomat eller MoBilet-appen och parkeringsbiljetten ska placeras bakom bilens vindruta för att undvika klampning. Det finns gott om parkeringszoner i staden, bland annat Aleje Marcinkowskiego 52, Dominikańska 52 och Panny Marii 52.

Svenska