Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Krakow

Funderar du på att resa till Kraków under din nästa semester? Då kan du boka en hyrbil för att enklare kunna ta dig omkring och besöka olika turistattraktioner. Läs vidare om du är intresserad av att boka en hyrbil. Här presenteras tips och råd om vilka platser du kan besöka, vilka flygplatser som finns, var du kan hyra en bil och vilka parkeringsmöjligheter som finns och mycket mer.

Guide till Krakow

Krakow
Biluthyrning Krakow

2019 hade Kraków en befolkningsmängd på mer än 750 000 personer. Staden ligger i södra Polen och var tidigare landets huvudstad. Som semesterort är Kraków känd för sin historia, några av sina kända monument och och de goda kringlorna som du kan köpa. Det är en gammal stad med kullerstensgator och massor av sevärdheter som är värda att besöka. Slottet Wawel brukar till exempel vara ett populärt turistmål. 

Under 2017 besökte 13 miljoner turister Kraków. Marknadstorget i stadens äldre del är ett populärt ställe att besöka som turist. Om du går dit kan du se alla människor som njuter av staden och den gamla arkitekturen precis som du. I anslutning till torget ligger St. Marys basilika, en imponerande gotisk kyrka. Att den är så välbesökt beror just på att den är ett exempel på gotisk arkitektur i Polen

Uppskattar du gammal arkitektur bör du besöka slottet Wawel. Planerar du att köra dit finns det gott om parkering, både på gatorna runtomkring och på parkeringsplatser. Slottet ligger cirka 15 kilometer från flygplatsen och du tar dig dit på omkring 20 minuter. Slottet har två byggnader – själva slottet och en tillhörande katedral. Om du väljer att besöka slottet finna här många olika utställningar att titta på. Du hittar mer information om slottet på nätet och på hemsidan kan du även boka in ditt besök i förväg. 

Om du föredrar att se mer av naturen i Kraków rekommenderas ett besök i parken Planty. Den ligger 16 kilometer från flygplatsen och det tar dig ungefär 25 minuter att köra dit. Parken är en av de största i Kraków. Den är 4 kilometer lång och har en total yta på 20 000 m². Om du besöker parken kommer du upptäcka att det finns 29 mindre trädgårdar med vackra fontäner inne i parken. 

Utforska med din hyrbil

Från huvudflygplatsen i Kraków kan du enkelt ta dig till spännande och intressanta platser i staden. Du kan till exempel besöka Ojcowski nationalpark. Parken ligger 17 kilometer från flygplatsen, i din hyrbil kör du dit på ungefär 15 minuter. Nationalparken har en area på cirka 20 kvadratkilometer. Det är den minsta av Polens nationalparker men den är populär bland besökare som uppskattar att vistas i naturen. 

Tycker du om konst och vill uppleva den mer artistiska sidan av Kraków ska du besöka museet för samtida konst – Museum of Contemporary Art in Kraków (MOCAK). Museet ligger 24 kilometer från flygplatsen och det bör ta dig cirka 20 minuter att köra sträckan. Under ett besök kan du ta del av samtida konst från de två senaste decennierna i Kraków. PÅ museet finns också ett café och en souveniraffär. 

Besöker du staden för att ha en trevlig semester tillsammans med din familj kan du besöka Krakóws vattenpark. Den ligger 17 kilometer från flygplatsen och hela familjen kör dit på cirka 20 minuter. Det är en rolig vattenpark som turister brukar uppskatta att besöka. Det går bra att boka biljetter i förväg på nätet. 

Flygplats

I Polen finns det 12 flygplatser, men endast en ligger i Kraków – John Paul II Kraków-Balice. Flygplatsen ligger på stadens västra sida, cirka 11 kilometer från centrum. Om du vill hyra en bil under din semester så finns det gott om biluthyrare på flygplatsen. Företag som Avis, Budget och Sixt finns etablerade här. 

Det finns fyra olika vägar du kan ta från flygplatsen till Krakóws centrum. En av dem leder förbi en utsiktsplats som kallas Piłsudski’s Mound. Från flygplatsen tar det dig cirka 10 minuter att köra de 5 kilometrarna till turistmålet. Piłsudski’s Mound består av en konstgjord vall som byggts upp i Wolski-skogen. Den har även kallats frihetsvallen. 

8 kilometer och 16 minuters bilresa från flygplatsen finns Krakóws zoo. Det ligger inne i Wolski-skogen och har blivit ett populärt besöksmål för turister under årens gång. Vill du besöka detta zoo under ditt besök i Kraków kan du köpa biljetter online. 

Trafik

I Kraków är hastighetsbegränsningen i bebyggda områden 50 km/h mellan 05.00-23.00. Hastigheten höjs sedan till 60 km/h mellan 23.00-05.00. På motorvägar är hastighetsbegränsningen 140 km/h. Tänk också på att det kan vara väldigt svårt att hitta parkeringsplatser i Kraków. 

Därför är det smart att använda dig av kollektivtrafik när det är möjligt. Om du ändå väljer att hyra en bil kan du få betala för parkering i vissa områden. Så kontrollera alltid parkeringsreglerna innan du lämnar din bil. Ta reda på vad parkeringen kostar och mellan vilka tider parkering är tillåten på platsen. Kvaliteten på Krakóws vägar kan variera, många av dem är dock enkelriktade så det är en bra idé att planera din rutt innan du ger dig ut på vägarna.