Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Riyadh

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Riyadh inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Riyadh miniguide

Hyrbil Riyadh
Biluthyrning Riyadh

Riyadh, huvudstad i Saudiarabien är en stad med en befolkning på ca 4.800.000 (2009).Det ligger på en hög platå i mitten av den arabiska halvön – i regionen Najd. År 1960 var befolkningen 150.000 människor i stan som folk stiga under de senaste 50 åren har varit formidabel.

Den våldsamma expansionen är tydlig i stadsbilden, där stora byggnader präglas av modern arkitektur dominerar. Bland dessa är Saudiarabiens två högsta skyskrapor: den 302 meter höga kungariket Center (Al Mamlaka), såsom innehåller lägenheter, hotell och en galleria med över 160 butiker – och 267-meter höga Al Faisaliyah Center. Den förstnämnda byggdes 2002, den senare i 2000. En ännu högre byggnad är under uppbyggnad och beräknas vara avslutad under 2010.

Tidigare var det 170 meter höga tv-tornet (med ett utsiktstorn på toppen) av stadens högsta byggnader. Den byggdes i slutet av 1970-talet.

Men det finns också äldre arkitektur, främst i den gamla stadskärnan. Mest känd är Al Masmak, som är en kombination av slott och fästning, byggd i sandsten omkring 1865. Det är nu en del av en grupp av restaurerade byggnader som är kollektivt kung Abd al-Aziz historiska centrum.

Saudiarabien största flygplats – King Khalid International Airport – flygplatsen ligger 35 km norr om Riyadh.