Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Falköping

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Falköping inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Falköping miniguide

Hyrbil Falköping
Biluthyrning Falköping – Foto: © Harri Blomberg

Falköping ligger i Västra Götalands län, som ligger i sydvästra delen av Sverige. Staden har ca 16.000 invånare och ligger mellan två berg platå – Ålleberg (330 m) och Mösseberg (324 m).

Falköping ligger 150 km nordost om den större kuststaden Göteborg.

I centrum är en gågata ”Storgatan” med butiker och caféer och Stora Torget är en trevlig samlingsplats där fontänen ”Venus i badrummet” från 1931-talet. Lite söder om Stora Torget hittar Gamla Stan – med dess små hus från 1800-talet. I övrigt har staden många konstgallerier och en teater.

Av stadens turistattraktioner är kanske Falbygdens Museum de mest populära. Detta är ett hembygdsmuseum med utställningar av föremål från stenåldern till 1800-talet.

Stadens stenkyrkan från 1100-talet – ”S: t Olof kyrka” är värt ett besök. Vissa kommer förmodligen sluta Lennart Magnusson Motorcykelmuseum – där 120 motorcyklar från olika epoker finns att beskåda.

För dem som vill bada, kan ”Odenbadet i Falköping erbjuder både utomhus-och inomhuspool.

Mösseberg har flera attraktioner, inklusive ett litet zoo med kaniner, påfåglar och gäss samt Mösseberg torn – som är 35 meter hög, och ger besökaren en fantastisk utsikt över staden.

Den närmaste flygplatsen är Jönköpings flygplats, som ligger 70 km sydost om Falköping. Härifrån går direktflyg till Stockholm – Arlanda.