Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Göteborg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Göteborg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Göteborg miniguide

Hyrbil Göteborg
Biluthyrning Göteborg

Vill du uppleva det bästa av Göteborg med omnejd ska du satsa på en vistelse med hyrbil. Idag finns det många hyrbilsfirmor att välja mellan som ger dig ett bra pris oavsett längden på din vistelse. Vill du komma billigare undan kan du hyra bil för endast en dag och bege dig på en dagsutflykt. På sommaren får du inte missa en tur till Orust eller någon annan skärgårdsö och bara njuta av den underbara havsdoften.

Göteborg Guide

Göteborg är Sveriges näst största stad och har mycket att erbjuda sina besökare. Med sitt läge på västkusten har du närhet till både skärgård och vackra stränder. Dessutom ligger mysiga städer som Halmstad, Varberg och Falkenberg på bekvämt köravstånd. Enligt den senaste mätningen bor det nästan 580 000 människor i staden. Göteborg är en multikulturell stad och det märks verkligen. Här hittar du mat från världens alla hörn och mysiga små butiker. Detta gäller inte bara innerstaden utan även områden som Linné och Haga. Det finns alltid någonting nytt att utforska i härliga och gemytliga Göteborg.

Göteborg är framförallt känt för två saker, de glada invånarna och den hemtrevliga känslan. Trots att det är Sveriges näst största stad känns det hela tiden som att du befinner dig en mysig småstad. Lokalbefolkningen sägs vara den trevligaste i Sverige och det stämmer verkligen. Göteborgarna drar sig aldrig för att skoja eller småsnacka lite på gatan. Det är också det som får så många att återvända till staden gång på gång. Göteborg är också en stad som är fullproppad med sevärdheter och attraktioner. Några av de mest kända är följande:

  • Huvudgatan Avenyn
  • Liseberg
  • Gamla Ullevi

Är du i Göteborg får du inte missa ett besök på nöjesfältet Liseberg. Här utlovas massor med kul för hela familjen. Vill du inte åka karuseller kan du bara gå runt och njuta av omgivningarna eller spela i något av stånden. På sommaren kan du pricka in inspelningen av ”Lotta på Liseberg” som alltid drar till sig Sveriges artistelit. Liseberg är även en given attraktion på vintern då de har öppet för ”Jul på Liseberg”. Mysfaktorn är total på detta härliga event. Liseberg är förmodligen Göteborgs mest kända och välbesökta attraktion.

Gillar du sport finns det mycket i staden som drar. Göteborg är hemstad till fyra av Sveriges största klubbar i IFK Göteborg, BK Häcken, GAIS och Örgryte IS. Vill du se fotboll är det inga problem att hitta en match. Göteborg är även platsen för en av världens största ungdomscuper i Gothia Cup. Hit kommer pojk och flicklag från hela världen för att göra upp om de åtråvärda titlarna. Föredrar du hockey kan du istället bege dig till Skandinavium och se när Frölunda Indians tar emot sina nästa motståndare i SHL.

Upptäck med din hyrbil

Med Göteborg som utgångspunkt och en hyrbil har du tillgång till en rad olika platser. Vill du uppleva den svenska skärgården kan du till exempel bege dig till Tjörn som har broförbindelse. Hit tar det enbart cirka 50 minuter att köra från centrala Göteborg. Tjörn är det perfekta resmålet för dig som älskar natur och närhet till vatten. Hyr en cykel eller vandra kring det underbara landskapet på ön. Gör en dagstur eller övernatta på något av alla mysiga pensionat som finns på ön. Perfekt om du vill ladda batterierna och bara koppla av.

När du befinner dig i Göteborg är du bara en timmes körning ifrån mysiga Varberg som framförallt är känt för sin fästning. Den som känner sig lite extra modig kan besöka kallbadhuset och kanske till och med ta sig ett dopp? Är du i Varberg får du inte heller missa att gå en promenad utmed den vackra stranden och se vågarna slå mot sanden. Här ligger även Varberg Kusthotell om du vill unna dig lyx för en natt. Varberg har dessutom ett otroligt mysigt torg känt för alla sina handlare och mysfaktor.

Är du på jakt efter riktigt trevliga matupplevelser ska du bege dig till Lindome som ligger cirka 20 minuter från staden med bil. Här kan du till exempel besöka Lilla Spinneriet som ligger i en vacker gammal byggnad. Allt på menyn är närproducerat, ekologiskt och utvalt efter säsong. På samma ort hittar du även Lindomes gårdsbutik med fantastiskt gott och ekologiskt kött. Hyr du ett boende med kök får du passa på att köpa med dig ”hem” till Göteborg.

Är du intresserad av historia kanske du vill besöka några av de många vackra slott som ligger i närheten. Cirka 20 minuters körning från centrala Göteborg hittar du Gunnebo slott och trädgårdar. Detta är en otroligt vacker byggnad som härstammar från 1700-talet. Gå på rundvandring i omgivningarna, ät en god lunch eller handla något i den lilla butiken. Ett annat slott du inte får missa är Tjolöholms slott vilket ligger i Kungsbacka kommun. Hit tar det cirka 35 minuter med bil, och det är det verkligen värt. Många kallar detta Sveriges ståtligaste byggnad.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen för Göteborg är Landvetter, eller Göteborg flygplats som den också kallas. Det är en av Sveriges mest trafikerade flygplatser med avgångar från större delen av Europa samt resten av världen. Härifrån kan du bland annat flyga till New York, Malaga och Wien. Landvetter ligger väldigt nära Göteborg centrum och det tar endast 20 minuter att köra in till stan. Hit går det även flygbussar regelbundet 24 timmar om dygnet.

Vill du göra det enkelt för dig kan du hyra bil direkt på flygplatsen. Här finns flera olika hyrbilsfirmor som till exempel Mabi, AVIS och Buget. Jämför gärna priser mellan de olika firmorna för att få bästa pris. Du kan antingen hyra en bil direkt på plats eller boka en i förväg via nätet. Då är det bara att hämta ut bilen och bege dig av.

Gällande prisexempel kostar en liten bil hos AVIS runt 800 kronor för två nätter. I jämförselse tar MABI närmare 1 200 kronor för samma datum och storlek på bil. Normalt så lämnar du bilen på samma ställe, alltså Landvetter. Medan du väntar på ditt flyg hem kan du slå dig ner på en av alla restauranger eller barer som finns inne på flygplatsen, till exempel O’Learys.

Trafik

I Göteborg gäller samma trafiklagar som i övriga Sverige. Göteborg är en storstad vilket innebär att trafiken kan vara lite rörig. Kör lugnt och var uppmärksam på allt omkring. Glöm inte bort att Göteborg även har spårvagnar vilka har företräde i trafiken. Det kan vara lite ovant för en utomstående förare så kolla en extra gång innan du korsar vägen. Var även uppmärksam på enkelriktade gator.

Kvaliteten på vägarna i Göteborg stad är överlag bra, även skyltningen och trafikljusen går inte att klaga på. Under rusningstimmarna får du räkna med en del trafik, då alla är på väg hem från jobbet. Försök att undvika dessa tider om möjligt. Den generella hastigheten i centrala Göteborg är 40 alternativt 30 vid skolor. Som alltid är det viktigt att hålla hastigheten och tänka på trafiksäkerheten.

När du kommer utanför Göteborg är det mestadels landsväg eller motorväg. Kör du på landsvägarna är det viktigt att vara uppmärksam på vilt och halka under vintermånaderna. Gällande parkering i Göteborg kan det både vara svårt att hitta och ganska dyrt. Många parkeringsplatser använder sig inte länge av traditionella parkeringsautomater utan istället av appar vilket kan vara bra att ha i åtanke när du ska parkera. Kommer du utanför själva centrum av Göteborg har du större chans att hitta parkering, till exempel i Johanneberg. Totalt finns det cirka 14 000 parkeringar i Göteborg stad.