Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Halmstad

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Halmstad inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Halmstad miniguide

Hyrbil Halmstad
Biluthyrning Halmstad – Foto: © Henrik Reinholdson

Halmstad är Hallands största stad och ett välbesökt turistmål, framförallt på sommaren. Du som vill hyra bil kan välja mellan flera kända aktörer inom biluthyrning. Vägnätet i staden är väl utbyggt och i bra skick. Med hyrbil tar du dig smidigt mellan allt från golfbanor till konstmuseer och stränder. Ett utmärkt alternativ för dig som behöver hyra bil är att göra det i anslutning till den citynära flygplatsen som bara ligger några kilometer från centrum.

Halmstad Guide

Halmstad är residensstaden i Hallands län och en av pärlorna på västkusten. Staden ligger mellan Falkenberg och Laholm med bra förbindelser till Göteborg. Det är en stad som är levande året runt men Halmstad blommar verkligen upp på sommaren och har några av Sveriges bästa stränder. Gillar du att bada där det är långgrunt och där sanden är finkornig är Halmstad rätt för dig. Med nästan 70 000 invånare är Halmstad en av Sveriges 20 största städer så här finns all service du kan tänkas behöva och bra möjligheter till shopping.

Halmstad är en gammal stad och området där staden ligger har varit bebyggt sedan 1000-talet. I stadskärnan finns flera välbevarade äldre byggnader i form av bland annat charmiga korsvirkeshus från 1600-talet. Genom sitt strategiska läge var Halmstad tidigare viktig som militärstad. Rester av en fästning som tidigare omgärdade stadens äldre centrum finns fortfarande kvar. Här finns fortfarande ett luftvärnsregemente och ett militärhistoriskt museum. Halmstad centrum ligger på båda sidorna av ån Nissan där den mynnar ut i Laholmsbukten och Kattegatt. Halmstad har både en småbåtshamn, en godshamn och en ny färjeförbindelse till danska Grenå.

  • Njut av härliga stränder
  • Halmstad har spännande historiska byggnader

Per Gessle, mannen bakom Gyllene Tider och Roxette, är förmodligen den mest kända Halmstadbon och han bor fortfarande kvar. Per har investerat stora belopp i bland annat Hotell Tylösands Havsbad som är viktigt för turismen och affärslivet i Halmstad. I Halmstad finns även några av Sveriges högst rankade campingplatser med stads- och strandnära läge. Bland de mest uppskattade besöksmålen märks friluftsmuseet Hallandsgården, som är trevligt och roligt för hela familjen. Halmstad brukar kallas för Sveriges golfhuvudstad och du kan välja mellan flera naturskönt belägna banor som håller riktigt hög klass.

Att ta del av bra konst är något som du inte ska missa i Halmstad. Hallands konstmuseum är en oas för alla kulturintresserade där du även kan äta eller fika och shoppa loss i den välförsedda museibutiken. Mjellby konstmuseum utanför Halmstad som du enkelt tar dig till med en hyrbil har en permanent utställning med tavlor från medlemmarna i den internationellt uppmärksammad Halmstadgruppen. De var aktiva på 1920- och 30-talet men är lika aktuella idag. Halmstads Stadsbibliotek är också speciellt då det delvis är byggt på pelare och skjuter ut över Nissan.

Utforska med din hyrbil

Med en hyrbil är du fri att utforska Halmstad med omgivningar helt på dina egna villkor. Eftersom turismen är en viktig näring för företagare i Halmstad har infrastrukturen byggts ut för att klara anstormningen under semesterveckorna. Det innebär att det är generöst med parkeringsplatser både i centrum och vid de viktigaste besöksmålen. Om du vill spela golf är en hyrbil det absolut bästa transportmedlet eftersom du får med dig all utrustning. Halmstad GK har en bana i Tylösand som räknas som av Sveriges bästa. Avståndet dit är nio kilometer från centrum.

Med hyrbil kan du enkelt ta dig till vackra Snöstorp kyrka som ligger i Halmstads östra utkant. 2006 utsågs den faktiskt till Sveriges vackraste kyrka och det här är ett besöksmål du absolut inte ska missa om du befinner dig i staden. Från centrala Halmstad tar det inte många minuter att ta sig till Snöstorp kyrka med hyrbil. Till Mjellby konstmuseum, som vi tidigare omnämnt, tar det omkring tio minuter med hyrbil om du utgår från centrum. Även om Halmstad är Hallands största stad så är det aldrig särskilt långt mellan besöksmålen.

Vallgatan och Hantverksgatan är två charmiga gränder med gammaldags småstadskänsla som bjuder på en skön promenad med mycket att att titta på. De ligger mitt i stan och det är lätt att hitta en bra parkering. I denna del av Halmstad har du tillgång flera gallerior och många bra restauranger. Fridolfs krog och Takenaka Sushi är två mycket populära och centralt belägna restauranger som vi varmt kan rekommendera.

Åtta kilometer väster om Halmstad ligger Tylösand som är den mest välbesökta stranden. Från början av juni till mitten av augusti kan du här njuta av såväl bad som after beach. I anslutning till Tylösand strand finns gratis parkeringsplatser och det tar inte mer än 20 minuter att ta sig dit från centrala Halmstad. Vi vill även rekommendera Gullbrannastranden som ligger i anslutning till ett naturreservat 15 kilometer söder om Halmstad. Här är naturen orörd med stora sandfält samtidigt som du kan hitta grillplatser och annat som förgyller besöket och gör det enklare att njuta av sanddynerna och havet.

Flygplats

Halmstads har en flygplats som heter Halmstad City Airport. Den ligger mycket centralt vid Karlsrovägen i nordvästlig riktning från stadskärnan. Härifrån kan du flyga till och från Bromma flygplats i Stockholm. I anslutning till flygplatsen finns en flygklubb som sysslar med bland annat segelflyg och fallskärm. Närmsta större flygplats är Helsingborgs flygplats, dit är det lite mer än 50 kilometer och körtiderna är ungefär 35 minuter.

Från Halmstad City Airport kan du även flyga charter direkt till destinationer i Turkiet och på Kanarieöarna. Det går att välja mellan resor organiserade av flera olika flygbolag och Halmstad City Airport är därför ett viktigt flygnav i regionen och har besökare året runt. Här sker ungefär 12 000 starter och landningar under ett år. Flygplatsen har ett stort upptagningsområde och tar emot resenärer från hela Halland.

Flera hyrbilsföretag finns på Halmstad City Airport. Du hittar bilar från Europcar, Hertz, Sixt, Mabi och Avis. Oavsett om du är ute efter en prisvärd familjebil eller en lyxbil så kommer du att kunna hitta det du letar efter. Flygplatsen ligger bara tre kilometer från Halmstad centrum och det tar inte många minuter att ta sig dit eller därifrån med hyrbil till, till exempel, ditt boende i staden.

Trafik

Halmstad ligger i anslutning till motorvägen E6/E20 som förbinder staden med bland annat Köpenhamn, Malmö, Varberg, Falkenberg och Göteborg. Riksväg 25 går in i landet och hela vägen till östkusten via städer som Växjö och Kalmar. Andra viktiga vägar som börjar alternativt slutar i Halmstad är Riksväg 26 mot Jönköping och riksväg 15 i sydöstra delen av Halmstad. Överhuvudtaget är Halmstad en stad med goda vägkommunikationer.

Centrala Halmstad är känt för att ha många rödljus. Det bidrar till trafiksäkerheten men det är bra att ha med det i beräkningen om det är bråttom till flygplatsen. Det gäller särskilt om du behöver färdas i bil längs Laholmsvägen. I övrigt är trafiksituationen god och vägarna håller bra standard. Kollektivtrafiken består av buss- och tågtrafik i Hallandstrafikens regi. 14 busslinjer tar dig mellan olika destinationer i Halmstads tätort.

Halmstad är som vi tidigare konstaterat väldigt väl försett med parkeringsplatser. Närmare bestämt handlar det om över 7 000 kommunala parkeringsplatser i centralorten samt de parkeringsplatser som tillhandahålls av privata företag. Du hittar flera övervakade parkeringshus där såväl långtids- som korttidsparkering är möjlig. Under 2020 påbörjas infrastrukturprojektet Södra infarten. Det kan ha viss påverkan på trafiken och syftar till att på sikt förbättra såväl trafik som logistik i kommunen. Halmstad kommun siktar på ett betydligt högre befolkningstal i framtiden och vägnätet dimensioneras för det, och för ökningen av antalet besökare under sommarmånaderna.