Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Vaxjo

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Vaxjo inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Vaxjo miniguide

Hyrbil Vaxjo
Biluthyrning Vaxjo – Foto: © Lars Aronsson

Växjö är en tätort i södra Småland, där det finns mycket trevligt att uppleva. Planerar du ett besök dit? Om du väljer att hyra bil under din vistelse så kan du besöka många av Smålands smultronställen. Det finns många biluthyrningsfirmor både i staden och på dess flygplats. Det är smart att boka din hyrbil redan innan ankomst, då kan du hämta upp den direkt när du ankommer. Välj den bil som passar dina preferenser och bege dig ut på upptäcktsresa.

Växjö Guide

Växjö är Sveriges 19:e största tätort, residensstad i Kronobergs län men också stiftsstad. I området som idag är Växjö har det levt folk i minst 4 000 år. Vi känner till mycket om stadens historia från 1 000-talet och framåt, då kristendomen tågade in och en träkyrka uppfördes i området. Närliggande städer till Växjö är bland annat Värnamo och Ljungby. När du reser till Växjö finns det mycket att både upptäcka och göra, oberoende av vilket intresse du har. Det finns gamla byggnader, museum och parker där du kan spendera tiden.

En av de absolut populäraste sevärdheterna i staden är Sveriges Glasmuseum och Småland Museum. Det är Sveriges äldsta länsmuseum och Glasmuseet har över 30 000 glasföremål att visa upp. Glasföremålen har sitt ursprung från 1500-talet och framåt. Du kan besöka både museerna med samma biljett, samt Utvandrarnas Hus. Småland Museum har både fasta och tillfälliga utställningar. Utvandrarnas Hus har sitt fokus på emigreringen till Amerika, som ägde rum under 1800-talet. Ett annat museum i Växjö är Psychiatry History Museum, där du kan lära dig mer om psykiatrins historia helt kostnadsfritt.

  • Växjö har många museer du kan besöka
  • Mycket spännande att hitta på hela dagarna

Växjö Domkyrka är en sevärdhet som du bör passa på att besöka under din vistelse i Växjö. Den uppfördes redan under tidig medeltid, men har restaurerats under 1800-talet och 1900-talet. Domkyrkan är relativt liten och den är uppbyggd av tegel. Dess torn är dock Växjös högsta byggnad med sina 63 meter. Teleborgs Slott är en annan sevärdhet som du bör kolla in innan du lämnar staden. Kronobergs slottsruin är också ett intressant besöksmål som ligger ute på en holme. Slottet har varit en ruin ända sedan på 1600-talet, men är fortfarande ett populärt turistmål.

Om du gillar natur och friluftsaktiviteter kan du även hitta det i Växjö. Ett populärt besöksmål är Linnéparken, den ligger precis vid Domkyrkan och nära Växjösjön. I parken finner du bland annat Karolinerhuset, vilket var Växjös gymnasium fram till någon gång på 1950-talet. Där gick självaste Carl von Linné. Parken är mycket vacker och lärorik för både barn och vuxna. Du kan också passa på att besöka Bokhultet, som är ett naturreservat. Där kan ni ta en promenad i den vackra bokskogen, som är länets största. Där finns verkligen mycket att se.

Utforska med din hyrbil

Med en hyrbil kan ni utforska mer av Småland, som har mycket att erbjuda inom alla kategorier. Du kan till exempel bege dig till High Chaparral som ligger 83,3 km bort, det tar lite mer än en timme att köra dit från Växjö. Det är en nöjespark med vilda västern-tema. Där kan du prova på guldvaskning, ponnyridning, tågresa med rån och mycket mer. Det finns en mängd shower och annat som alla ingår i entrépriset. I parken finns även en pool där barn och vuxna kan svalka sig under varma dagar.

Med din hyrbil kan du också ta dig till Älmhult, som ligger runt 61,6 km bort. Med bil tar det cirka 50 minuter att köra, utmärkt för en dagsutflykt. Som svensk har du säkert varit på IKEA flera gånger och i Älmhult finns det ett IKEA museum som du kan besöka. Där kan du se IKEA:s historia från början till slut, vilket är intressant för dig som älskar IKEA. Om du gillar fiske hittar du gott om möjlighet att prova fiskelyckan i Älmhult. Har du tur kanske nästa middag nappar.

I Småland kan du även ta dig till Astrid Lindgrens Värld, som ligger i Vimmerby. Det är 128 km från Växjö, vilket tar runt 1 timme och 40 minuter med hyrbil. Astrid Lindgrens Värld grundades år 1981 och är en sagoby där du kan träffa flera av Astrid Lindgrens karaktärer. Där finns både Villa Villekulla med Pippi Långstrump och Katthult med Emil i Lönneberga. Det är roligt både för vuxna och barn att besöka parken.

Om du vill uppleva djur och natur finns det gott om möjligheter till det. Älgparker är någonting du hittar många av i Småland, du kan till exempel besöka Glasrikets Älgpark. Den ligger drygt 70 km från Växjö och du tar dig dit på under en timmes tid med hyrbilen. I Glasrikets Älgpark erbjuds du älgsafari där du kan se älgarna på nära håll i sin naturliga miljö. Du kan till och med få möjlighet att klappa och mata älgarna om du har tur. Det finns även möjlighet att äta älgkorv eller våfflor i parkens grillstuga.

Flygplats

Växjö Småland Airport ligger runt 10 kilometer från Växjö centrum och med hyrbil tar du dig mellan dessa platser på en kvart. Flygplatsen erbjuder resor till ett flertal destinationer, både inrikes och utrikes. Du kan bland annat flyga till Gdansk, Gran Canaria, Stockholm och Berlin. Både reguljärflyg och charter avgår från flygplatsen och det är många som reser från flygplatsen dagligen. Flygplatsen har också ett stort miljöfokus för att minska sin påverkan på miljön.

Flygplatsen har mycket att erbjuda resenärerna, de har bland annat en stor parkeringsplats. Innan säkerhetskontrollen finns restaurangen Grab’n Fly, där lunch serveras varje vardag. När du gått igenom säkerhetskontrollen finns en bar där du kan avnjuta drinkar både med och utan alkohol. Smörgåsar och lättande snacks finns också där. Självklart har Växjö Småland Airport en taxfree-butik där du kan handla saker som parfymer, godis och hudvårdsprodukter.

Ett flertal biluthyrningsföretag finns tillgängliga på Växjö Småland Airport, så att du kan köra därifrån med hyrbilen. Bland företagen finner du bland annat Smålandsbilen, Avis och Mabi. Du kan med fördel boka hyrbilen på nätet innan ankomst, så vet du att just den typen av bil du vill ha finns tillgänglig. Nycklarna hämtar du sedan hos bolaget direkt på flygplatsen och detsamma gäller när du ska lämna tillbaka bilen.

Trafik

I Sverige är trafiken relativt säker jämfört med i många andra europeiska länder, så länge du följer hastighetsbegränsningarna och trafikreglerna. Som vanligt är rusningstrafiken något du bör undvika under vardagar, både på morgonen och eftermiddagen. Vägarna runt Växjö är bland annat väg 25, 27 och 23. På väg 25 rör sig hastigheterna från 70 till 100 km/h. Väg 27 går mellan Karlskrona – Växjö – Göteborg och är en viktig väg ur nationell synpunkt.

Riksväg 23 går hela vägen från Malmö till Linköping och genom bland annat Växjö. Maxhastigheten på vägen är 100 km/h, men varierar på olika ställen. I stadsmiljön finns det gator som har hastighetsbegränsningar från 30 till 60 km/h, det är ditt ansvar att hålla koll på skyltarna och följa dem. Infrastrukturen i staden är bra och det är Växjö kommun som sköter underhållet av gatorna och vägarna.

I Växjö finns det gott om parkeringsmöjligheter, runt 2 500 parkeringsplatser finns tillgängliga. Parkeringsplatserna med avgift är indelade i två zoner, med olika taxor. Om du ska bo på hotell bör du välja ett som har bra parkeringsmöjligheter, utan att kosta skjortan. När du ska köra i Växjö som turist är det en god idé att använda dig av GPS för att kunna hitta. I GPS kan du även se ifall några vägarbeten pågår samt vilka hastighetsbegränsningar som gäller. Att semestra med hyrbil i Växjö är väldigt fördelaktigt och det finns mycket att upptäcka i trakterna.