Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Trollhättan

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Trollhättan inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Trollhättan miniguide

Hyrbil Trollhättan
Biluthyrning Trollhättan – Foto: © Tubaist

Trollhättan är en industristad med ca. 46.000 invånare, ligger i Västra Götalands län – 32 miles öster om Uddevalla och 77 miles norr / nordost om Göteborg. Trollhättan blev en stad först i 1916 – och är mest känd som en produktionsanläggning för bilindustrin SAAB (som i 2010 togs över av den nederländska biltillverkaren Spyker bilar).De flygplan motorfabrik Volvo Aero ligger i Trollhättan.

De populäraste resmålen i Trollhättan är relaterad till Göta älv, som flyter genom staden. Detta gäller till vattenfallet Trollhättefallen och – inte minst –   Den 82 km långa Trollhätte kanal, som förbinder Sveriges största sjö, Vänern, med Kattegatt.I den del av kanalen ligger i Trollhättan är Polhems slussled, ett låssystem döpt efter designern Christopher Polhem (1661-1751). Projektet slutfördes 1752, året efter Polhems död – men den äldsta sluss (Lilla Edet Slussen) inrättades en generation tidigare (1607).

Andra sevärdheter i staden måste SAAB Museum och Science Center Innovatum nämns. Annars har det under de senaste åren utvecklat en spännande miljö för filmproduktion i Trollhättan – populärt kallad ”Trollywood.

Den regionala flygplatsen Trollhättan-Vänersborgs flygplats (med flyglinjer till Stockholm Arlanda och Bromma flygplatser ) ligger 5 km nordost om staden – medan de närmaste internationella flygplatsen Landvetter i Göteborg.