Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Vasterås

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Vasterås inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Vasterås miniguide

Hyrbil Vasterås
Biluthyrning Vasterås

Om du planerar en resa till Västerås kan det vara klokt att kontakta en firma med biluthyrning. Du kan enkelt hyra bil redan på flygplatsen, som ligger cirka fem kilometer från stadens centrum. Det finns möjlighet att boka din hyrbil redan innan ankomst, så är den redo för upphämtning direkt. Det är både enkelt och smidigt att hyra en bil, och det kommer även att göra din vistelse i staden enklare. Dessutom kan du utforska närliggande platser och attraktioner!

Guide till Västerås

Västerås är en trevlig tätort i Västmanland, som dessutom ligger relativt nära vår huvudstad Stockholm. Dessutom ligger Mälarens norra strand precis vid staden, vilket gör att du kan njuta av bad under den varma säsongen. Det finns en hel del sevärdheter i staden, bland annat för dig som har ett historiskt intresse. Västerås är Sveriges sjätte största tätort och har runt 120 000 invånare. Staden har varit en handelsplats sedan år 900 f.Kr. och både ICA och H&M har sitt ursprung på platsen. Det finns gott om ställen att bo på när du besöker Västerås, både i centrum och utanför.

Arkeologiska utgrävningar har skett i Västerås-området, och är du intresserad av detta kan du exempelvis besöka Anundshög, Sveriges största gravhög. Där kan du ibland få guidade turer, samt besöka Café Anund som erbjuder en trevlig fikastund. Vallby Friluftsmuseum bjuder på västmanländsk kulturhistoria. Där finns alltifrån levande växter och djur, till fornlämningar och byggnader. Platsen passar både vuxna och barn, och det är alltid fri entré. Här finns fina platser att äta, och det är en perfekt plats att boka en heldagsutflykt på. Oavsett när på året du besöker Västerås kan du besöka detta mysiga museum.

  • Ligger vid Mälarens norra strand
  • Sveriges sjätte största tätort

Västerås ligger i Västmanlands län, och ett av stadens mest berömda besöksmål är Västerås Domkyrka. Den första domkyrkan i Västerås byggdes på 1100-talet, och har sedan byggts ut på flera sätt. Kyrkans torn är över 100 meter högt. Det finns en hel del saker att titta extra på när du besöker Västerås Domkyrka, så som Triumfkrucifixet. Det är ett 3,5 meter högt kors med Jesus avbildat i naturlig storlek. Du kan också titta på kyrkans epitafier (minnestavlor), som är tillverkade i trä. Även ljuskronorna från 1600-talet, sju till antalet, är mycket vackra och minnesvärda.

Om du är ute efter lite action och något roligt under ditt besök, kan du besöka Kokpunkten actionbad. Det är Sveriges första actionbad, och passar både yngre och äldre besökare. Där kan du bland annat prova på VR-snorkling, men även attraktioner så som Double Racer och Boomerang. Här finns också ett barnland där de mindre kan roa sig. Badhuset har inte mindre än åtta våningar och är en riktigt spännande upplevelse som ligger relativt nära Västerås Centralstation. Västerås är en vacker stad med mycket att erbjuda sina besökare, oavsett ålder och intresse.

Utforska med din hyrbil

Om du har en hyrbil har du möjlighet att ta dig utanför stadens gränser, och då finns givetvis ännu mer att upptäcka. Du har drygt en timme till huvudstaden Stockholm, med ett stort utbud av caféer, restauranger och butiker. Du kan ta hyrbilen till Skansen, eller varför inte till Stockholms stora nöjesfält Gröna Lund. Stockholm har också många sevärdheter i form av museum, samt gott om möjligheter till härliga shoppingupplevelser. Att bo i Västerås kan vara smidigt och lugnt, samtidigt som du ändå har relativt nära till allt som Stockholm har att erbjuda.

En annan plats du kan ta dig till är Eskilstuna, där finns bland annat Parken Zoo som är en perfekt djurpark för hela familjen. Eskilstuna har också en flera olika museum som ni kan besöka. Även Uppsala ligger relativt nära Västerås – det tar runt en timme med bil mellan de två städerna. Uppsala är en av Sveriges äldsta städer, och även där finns en mycket vacker Domkyrka att besöka. Med en hyrbil kan du njuta av flera platser, som alla ligger nära Västerås, vilket gör det till en perfekt samlingspunkt.

Om du vill ha en lantlig upplevelse kan du ta hyrbilen till Fjärdhundraland, det ligger runt en timme från Västerås. Där finns bland annat Gårdsjö älgpark, där du kan kolla in skogens konung på närmre håll. Du kan åka specialbyggda vagnar in i hägnet, turen tar cirka en timme och upplevelsen är häftig. Fjärdhundraland har vunnit Stora Turismpriset 2019, ett gott tecken på att det är en värdefull upplevelse.

Om du besöker Västerås under sommarsäsongen kan du ta hyrbilen till Kungsbyn Djurpark, som ligger mellan Västerås och Enköping. Där finns inte mindre än 34 olika arter i djurparken, med allt från ormar till kameler. Kungsbyn tog en paus i några år men från 2020 kommer de ha öppet precis som vanligt. Du kan fylla på energin i djurparkens restaurang, där serveras bland annat lunchbuffé. Hyrbilen kan du parkera gratis precis utanför parken. De platser vi nämnt är enbart en bråkdel av allt du har möjlighet att utforska när du hyr bil under ditt Västeråsbesök.

Flygplats

Flygplatsen vid Västerås heter Stockholm – Västerås Flygplats (VST) och den ligger fem km från öster om Västerås centrum. Från flygplatsen kan du resa med direktflyg till Malaga, Alicante och London och över 100 000 passagerare reser till och från flygplatsen varje år. Det finns sex gater där du hittar taxfree-butik, restaurang, bistro samt två barer. Där finns också en uteservering som är mysig att sitta på under vår och sommar.

Flygplatsen är relativt liten så du slipper långa köer till incheckningen och säkerhetskontrollen. Det finns både lång- och korttidsparkering att utnyttja. När du ska flyga utomlands är det flygbolaget Ryanair du reser med. På flygplatsen hittar du en servicedisk där du kan få hjälp med diverse saker, den är bemannad under dagtid i anslutning till ankomster och avgångar. Där kan du bland annat få hjälp med hyrbil.

Du kan hyra bil direkt på flygplatsen, med biluthyrningsfirmor så som Sixt, Mabi, Europcar och Avis. Det är alltid klokt att boka din hyrbil i förväg via nätet, så är bilen redo för dig vid ankomst. Alla uthyrningsfirmorna har en gemensam informationsdisk där du kan hämta och lämna nycklar och få svar på eventuella frågor du har. Du kan också hyra bil i Västerås centrum om du vill det.

Trafik

Vägen du tar från flygplatsen till Västerås är E18, som går mellan Oslo och Stockholm. Maxhastigheten på just den vägen är 110 km/h. I Sverige är kvaliteten på infrastrukturen mestadels bra, gatorna är bra med tydlig skyltning. Stadstrafik brukar ligga på hastigheter mellan 30 och 60 km/h, du hittar alltid skyltar som anger hastigheten. Så länge du följer gällande trafikregler kan du känna dig trygg i trafiken i Västerås.

Trafiken flyter vanligtvis på bra, det kan gå lite långsammare vid rusningstider. Det är vanligtvis på morgnar mellan sju och åtta, samt eftermiddagar vid 16-17, det kan därför vara en god idé att undvika körning vid dessa tidpunkter på vardagar. Välj gärna en hyrbil som har inbyggd GPS så att du enkelt kan hitta till din destination. På så sätt får du bättre kontroll över hur du kör.

När det kommer till parkering finns det gott om möjligheter till det i Västerås. Parkeringarna är indelade i olika zoner som kostar olika mycket, allt beroende på hur centralt parkeringen ligger. Vissa parkeringsplatser kostar så mycket som 30 kronor per timme, medan andra kostar 4 kronor per timme. Andra zoner varierar däremellan och vissa zoner har avgiftsfria perioder också. Om du bor på hotell kan du med fördel kolla upp om hotellet erbjuder parkering, samt till vilken kostnad. Vet du med dig att du ska hyra bil kan du välja ett hotell med fördelaktiga parkeringsmöjligheter.