Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Visby

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Visby inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Visby miniguide

Hyrbil Visby
Biluthyrning Visby

Gotland har under lång tid varit ett av Skandinaviens absolut mest populära resmål. Även om hela ön har sina attraktioner så är det tätorten Visby har starkast attraktionskraft på de flesta. Den gamla välbevarade staden med sina kullerstensgator och den ikoniska ringmuren är världsarvsmärkt och dessutom den givna startpunkten för alla som vill utforska resten av ön med hjälp av hyrbil. Det är lätt och bekvämt att hyra bil i anslutning till den stadsnära flygplatsen.

Visby Guide

Om du aldrig har varit på Gotland eller i Visby är det helt klart dags för ett besök. Om du har besökt Gotland förut finns det garanterat nya favoriter att upptäcka. Visby har omkring 25 000 invånare och kallas för rosornas stad. De gamla fasaderna är ofta prydda med spaljéer på vilka rosenbuskar tillåts klättra upp mot taken. Den berömda botaniska trädgården är också en oas för dig som älskar rosor och andra intressanta växter. Klimatet är riktigt bra för att vara Sverige så här finns en del blommor och träd som är sällsynta i resten av landet.

Visby är en stad med högskola som är residensstad i Gotlands län. Det är liv och rörelse året runt men under sommaren blommar Visby upp och tar emot massor av turister. Visby är populärt under hela industrisemestern men det är extra tryck under politikernas Almedalsvecka, den beryktade ”Stockholmsveckan” (vecka 29) och den gemytliga Medeltidsveckan i slutet av sommaren. Många kända svenskar har sitt sommarboende på Gotland, och på Fårö och i Visby finns gott om butiker och restauranger anpassade för kunder med sofistikerad smak som inte behöver bry sig så mycket om vad saker kostar.

  • Visby präglas av rosor och medeltida ruiner
  • Sveriges bästa ort för bad, kultur och gastronomi

Visby ligger centralt i Östersjön, nio mil från kusten och förbundet med fastlandet genom färjelinjer från Nynäshamn och Oskarshamn. Bland öns övriga tätorter är Burgsvik och Fårösund intressantast. Från Fårösund kan du med bilfärja ta dig vidare till fantastiska Fårö med sina vita stränder och andra sevärdheter. Även om många tycker att Gotland är bäst på sommaren finns det anledning att resa hit vilken tid det än är på året. Under våren och hösten är det möjligt att bada samtidigt som Visby och stränderna är nästan öde jämfört med hur det ser ut på sommaren.

De flesta av de bästa restaurangerna på ön håller öppet året om men kanske inte på samma tider som under sommaren. Vi vill rekommendera restaurang Bakfickan nära Stora torget, det är ett litet men genuint ställe med fantastiska fisk- och skaldjursrätter och en välkomponerad vinlista. Om du föredrar kulinariska upplevelser på landsbygden är Krakas i Kräklingbo ett kulinariskt palats med en bohemisk touche. Där är råvarorna närproducerade. Även logi erbjuds middagsgäster. Testa gotländska specialiteter som saffranspannkaka och soppa på ramslök. Rute Stenugnsbageri mellan Visby och Fårösund kan mycket väl ha Sveriges bästa bröd!

Utforska ön med en hyrbil

Innanför Visby ringmur hittar du besöksmål som kallbadhuset Kallis, Medeltidsmuseet och flera sevärda klosterruiner. Nära hamnen och färjeterminalen hittar du ett glasscafé som har flest smaker i hela Sverige. Det brukar vara en given attraktion för barnfamiljer. Så fort du vill ta dig utanför den medeltida stadskärnan är det dock en bra idé att använda hyrbil. Då kan du till exempel åka till Tofta och bada. Tofta strand ligger 16 kilometer söder om Visby och det tar omkring 18 minuter att åka dit med bil. Där finns också en populär campingplats.

Burgsvik, längst söderut på Gotland, ligger sju och en halv mil från Visby och det kan vara krångligt att ta sig dit med lokaltrafik. Med hyrbil tar det däremot omkring en timme och tio minuter och det är en riktigt fin sträcka det handlar om! Burgsvik har bara strax över 300 invånare men på sommaren är det mycket folket folk i Öja socken där Burgsvik ligger. Härifrån kan du utforska Hoburgsgubben och andra raukar (speciella stenformationer). Här finns ett bryggeri som tar emot besökare, campingplats och det berömda pensionatet Grå Gåsen.

Nära Visby och utspritt över hela Gotland finns det gott om gårdsbutiker, bagerier, konstnärsstudios och restauranger inhysta i gamla kalkstensbyggnader med bevarad charm. Med hyrbil kan du göra spännande upptäcktsfärder oavsett om du åker norrut, söderut eller inåt landet. Även du som gillar friluftsliv kan få ditt lystmäte och besöka medeltida kulturlandskap eller ta en tur med båt till fågelön Stora Karlsö från tätorten Klintehamn, 35 kilometer söder om Visby.

Förutom fina stränder har Gotland ett flertal laguner i anslutning till gamla stenbrott. Flera av dessa är fantastiska badplatser med klart vatten. Den kanske mest kända av dem kallas Blå lagunen (efter färgen på vattnet) på Gotlands nordspets. Det finns flera andra gruvschakt på ön där man kan bada under trygga former. Två andra resmål vi rekommenderar är utisktsplatsen Högklint i ett naturreservat i utkanten av Visby och Lumeleundagrottan. Till Lummelunda är det ungefär 14 kilometer från centrala Visby. Det är alltså mycket smidigt att ta sig dit med en hyrbil.

Flygplats

Visby flygplats ligger bara 3,5 kilometer norr om Visby Centrum. Restiden till city är endast fem minuter. Det är en civil så väl som militär flygplats. Här ifrån kan du välja mellan flera dagliga flygningar till Stockholm och särskilt sommartid går det även att ta sig till flera andra större svenska flygplatser. Visby flygplats har fyra året runt destinationer och cirka 10 destinationer sommartid. Antalet besökare är över 450 000 om året.

Om du vill hyra bil på Gotland är det lätt att göra det flygplatsen. Välj mellan stora Avis, Europcar och Hertz eller lokala Wisby Biluthyrning. Du kan även hyra bil i anslutning till färjeterminalen inne i Visby om färdats till Gotland med båt. Oavsett om vill glassa runt i ett vrålåk under Stockholmsveckan eller bara hyra en prisvärd bil för familjen så har du en del att välja mellan bland uthyrarna på flygplatsen.

Från Visby flygplats kan du inte bara ta dig till ett flertal destinationer runt om i Sverige utan även flyga charter till flera populära resmål i Spanien. Som gotlänning behöver du alltså inte ta dig till Stockholm för att kunna resa vidare mot solen under vinterhalvåret. Flygplatsen i Visby drivs av Swedavia och här finns möjlighet att både äta och shoppa lite i anslutning till din avgång.

Trafik

Gotland har inga riksvägar men ett antal länsvägar med numren 140-149. Vägnätet är väl utbyggt och okomplicerat. De flesta vägarna utgår från Visby. 148 tar dig till Fårösund om du ska till Burgsvik i söder är det länsväg 142 som gäller. Det är bara innanför ringmuren i Visby som det kan vara svårt hitta och parkera bilen. Det gäller särskilt under sommaren då delar av innerstaden kan vara helt avstängd för biltrafik och parkeringsplatser är då svåra att hitta.

Visby ringled är ett informellt namn på ett antal vägar som leder trafiken runt om Visby, istället för genom staden. Visby kännetecknas av smala kullerstensgränder som inte är så väl lämpade för modern biltrafik. Även om det alltså finns bra vägar som binder samman tätorterna på Gotland är det lite si och så med busstrafiken. Det är alltså bättre att hyra bil om man har möjlighet och vill se sig om på ön.

Bilfärjan till Fårö har många avgångar under högsäsong. Trafiken är avgiftsfri och extra turer kan ordnas vid behov. Det tar bara åtta minuter till eller från Fårösund. Om du ska färdas med bil till eller från Gotland med färja bör du vara ute i god tid under sommaren, eftersom vissa avgångar blir fulla. Överfarten tar omkring tre timmar. Att flyga till er från Bromma tar bara 30 minuter. Det finns planer på att bygga en bro mellan Fårö och Fårösund. Hastigheten har sänkts från 90 till 80 kilometer i timmen på flera av Gotlands länsvägar.